Opel Zafira B Paczków, nyski, Opolskie

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
TiGeR24

Opel Zafira B Paczków, nyski, Opolskie

#1 Post autor: TiGeR24 »

Koledzy potrzebuję kogoś z regionu Paczków, nyski, Opolskie do pomocy. Chodzi mi o sprawdzenie tej zośki z linku który podaję poniżej. Dziękuję z góry.
P.S Odwdzięczę się

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... z9hNO.html

Obrazek

Awatar użytkownika
Mariusz
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: ZB OPC Line
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
#2 Post autor: Mariusz »

Mam wrażenie że ta cena jest jakaś niska. Ok. biały kolor zaniża cenę a czy tan silnik też?

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#3 Post autor: Mat86radom »

mariusz131 pisze:Mam wrażenie że ta cena jest jakaś niska. Ok. biały kolor zaniża cenę a czy tan silnik też?
Bardzo niska biorąc pod uwagę rocznik i wyposażenie, kolor biały swoją drogą zaniża wartość ale silnik w tym egzemplarzu robi swoje jeśli chodzi o cenę auta (nie polecany motor przede wszystkim pod lpg, problem z poźniejszą odsprzedażą)

mlody17
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
Oznaczenie silnika: Z19DTH

#4 Post autor: mlody17 »

Ciekawe że radyjko ma wymienione. A co do tych silników to nie mają za dobry opini i słyszałem gdzieś że dużo palą.

Awatar użytkownika
Kowal1981
Bywalec
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira 1.9 CDTI Automat
Model: B
#5 Post autor: Kowal1981 »

Powiedziano mi że te silniki mają bardzo usterkowy układ wtryskowy.(pompa wysokiego ciśnienia plus wtryski). Rozrząd na łańcuchu który lubi się posypać, kalpy wirowe jak w DTH, mówił to gość który troszkę wie o oplach chodź teraz pracuje dla VAG. Jak benzyna to tylko 1.8 i 2.0t, diesel to z19DT.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2017, 17:32 przez Kowal1981, łącznie zmieniany 2 razy.

Andrzej2503
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Zafiry
Model: wszystkie
Oznaczenie silnika: różne
#6 Post autor: Andrzej2503 »

co wy z tym białym! - pierwsze słyszę aby biały był tańszy! sprzedają się lepiej niż srebrne -bo jest ich mniej i są poszukiwane
sklepik z Zafirami B i C

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#7 Post autor: Bodek »

Andrzej2503 pisze:co wy z tym białym! - pierwsze słyszę aby biały był tańszy! sprzedają się lepiej niż srebrne -bo jest ich mniej i są poszukiwane
Białe auto jest bardzo popularne, ten kolor wrócił i ma się dobrze :ok:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
Czesław
Zafiromaniak
Imię: Czesław
Auto: Meriva B 1,4 120 KM
Model: B
Oznaczenie silnika: Nel

#8 Post autor: Czesław »

Autko wydaje się zadbane a że białe biała są na topie no a cena atrakcyjna :D
czesiek_ze

Awatar użytkownika
czarekcw
Zafiromaniak
Imię: Cezary
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo Panorama
#9 Post autor: czarekcw »

Minusy:
- nie bez powodu są zdania, że nie bierze się Opla z silnikami 2.2 (czy to diesel czy benzyna), są problematyczne, mało kto je ma, już chyba 1.6 byłby lepszym rozwiązaniem pod względem awaryjności i problemów
- szwajcar i bezwypadkowy? To mało spotykane rozwiązanie. Po co ktoś zamazuje tablice?
- po zapłonie widać, że ma jakieś zapisane błędy
- nie widzę nawet bata anteny (nowe warte max 20zł w sklepach muzycznych)
- i jak wspominane: radio nie od auta.

Dla mnie to osobiście syf i mina. A lakier jest na topie ale w takich krajach jak ZEA :)
Ostatnio zmieniony 08 paź 2017, 21:15 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz.

TiGeR24

#10 Post autor: TiGeR24 »

W tym że 1.8 jest w skrzyni easytronic i nie muszę chyba tutaj nikomu co do tej skrzyni przybliżać informacji. Biorę te ogłoszenie na dystans bo jak widać auto niby mega, cenowo bardzo tanio. Nie ma zbyt wyboru co do zafiry B w automacie i nie w diesl-u. 1.8 lipne skrzynie w 2.2 widzę że silnik nie zbyt chwalony.

Awatar użytkownika
czarekcw
Zafiromaniak
#11 Post autor: czarekcw »

A to koniecznie automat musi być? To Aisin (producent skrzyń) nie gwarantuje bezproblemowej jazdy. Jak ma być bezproblemowe to coś z Japonii -Toyota Corolla Verso czy Honda Fr-v. Dla mnie te dwie marki są liderami.

TiGeR24

#12 Post autor: TiGeR24 »

Co do Japońców zgodzę się z tobą. W domu od zawsze tata jeździł automatem, zaraził mnie ja swoją żonę. I niech sobie ludzie piszą i mówią co chcą nigdy nie wrócę do manualnej skrzyni. W domu zawsze były auta ze stajni BMW i podoba mi się to że był duży wybór silników w automacie, inne marki strasznie się ograniczają.

Awatar użytkownika
czarekcw
Zafiromaniak
#13 Post autor: czarekcw »

A dla mnie nie ma różnicy z jaką skrzynią biegów jeżdżę. Aby auto było sprawne i min te 150 kucy pod maską to jazda jest przyjemna ;)

ulica
Debiutant
Imię: Bartek
Auto: Opel zafira a
Model: ZA
Oznaczenie silnika: DTR
#14 Post autor: ulica »

To ja ogladalem swoja i kosztowala 11 tys i nie wzialem a to ma byc atrakcja co do silnikow i skrzyn to pkwiem tak siedze w oplach od 15 lat i mialem rozne wersje silnikowe i skrzyniowe najgorzej dla mnie wypada 1.6 1.8 ok 2.0 :| diesel 2.0 tak sobie 2.2 dtr ok wiec powiem tak zalezy na co trafimy kazdy ma jakas wade i bolaczke ale majac w miare dobry przebieg i dbajac wszystkimi da sie jezdzic w miare beztresowo i nie dokladajac krocie...

Awatar użytkownika
Kocur
Zafiromaniak
Imię: Mariusz
Auto: Opel Zafira B OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#15 Post autor: Kocur »

Tiger, odpuść sobie to auto. Wcześniej tam musiało być co najmniej CD 70 DVD, bo to "najskromniejsze" z radyjek dedykowanych do tego wyświetlacza, który tam widać (chodzi o duży ekran do nawigacji). Przednich "hokejów" też nie ma (uszkodzony przód ?) Jeśli jest wałek na takiej drobnostce, to na innych rzeczach właściciel oszczędzał tym bardziej. Więc jest duże prawdopodobieństwo, że ten samochód to mina.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2017, 13:37 przez Kocur, łącznie zmieniany 2 razy.
:f1: kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”