Rudy i Zośka pozdrawiają z Oławy !
Kilka słów o moim autku:
- OPEL ZAFIRA A
- 2.0 DTI ( Y20DTH ) 101 KM
- 03.2005 - przejechane 202kkm
- S.B - 4 STOPNIOWY AUTOMAT
- KLIMATRONIC
- TEMPOMAT
- PODŁOKIETNIK
- KOMPRESOREK W SCHOWKU w BAGAŻNIKU
- ABS, ESP, TC
- ALU 15" (vectra)
- SZYBERDACH EL.
- 2x EL SZYBY
- GRZANE FOTELE
- VIN W0L0TGF7552145442 (prośba o rozkodowanie)
- planowane - dodatkowe oświetlenie kabiny i bagażnika, czujniki parkowania i może coś jeszcze wymyślę
Stosunkowo prosty egzemplarz ma to co potrzeba i cieszy
Oto kilka ujęć mojej ZAFIRY:
Jak się zbiorę to jeszcze kilka fotek umieszczę. Pozdrawiam Rudy.
[A] RUDY Oława - 2.0 DTI, 2005, 101 KM
No, automat jest git, ale.. nie do dizla Działa bardzo ładnie, nieoceniony do miasta (np. Wrocław), na trasie też jest wygodny, ale... spalanie dochodzi do 10l w cyklu mieszanym, jak na ropniaka to mega siorbanie co do trasy to niedługo jadę nad morze więc przetestuję. Biegi zmienia ładnie, dość zrywny i dynamiczny jak na 100 koni, trzeba pamiętać o obrotach, ciągle zbijać i do przodu !!! Opinie są takie, że automaty lepiej się mają w benzynie, bo LPG tańszy
Ja ze skrzynią trafiłem na dobry egzemplarz, właśnie jestem po wymianie oleju (350zł) w ASB w Długołęce, powiedzieli szerokiej drogi i widzimy się za 60 000 km
Ja ze skrzynią trafiłem na dobry egzemplarz, właśnie jestem po wymianie oleju (350zł) w ASB w Długołęce, powiedzieli szerokiej drogi i widzimy się za 60 000 km
Właśnie podliczyłem zużycie paliwa po trasie nad morze. Przejechałem 1500 km. Sporo drogi ze stałą prędkością na tempomacie (koledzy kierowcy dlaczego tak nie równo jeździcie, raz przyspiesza za chwilę zwalnia, a prosta droga przed nim - tragedia ). Po podliczeniach wyszło 6,7 - 7 l/100km. To średnia wartość podliczona na kartce, bo nie mam komputera w Zosi i nie pokazuje. Uważam, że wynik dość dobry jak na 4 biegowy automat, który "wokół komina" pali ok 10l Natomiast przyjemność z jazdy ogromna. Po 10 godzinach za kółkiem nie odczułem żadnego zmęczenia, może to automat, może to, że wysoko się siedzi (porównanie do vectry b, którą tez robiłem sporo kilometrów), a może to po prostu opel
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.