[A] - marzaj89 - 1,8 Elegance 125 KM, 2001, LPG
Dziś zawiozłem moją Zośkę do mechanika wymienione:
-olej z filtrem
-filtr powietrza, kabiny
-wyważone koła i zrobiona zbieżność
-linka ręcznego;)
Ostatnio zrobiłem też parujące światła według instrukcji z forum i dziś byłem na myjni i chyba mi sie udało pozbyć tego problemu:)
Kupiłem też sobie
http://allegro.pl/ksiazka-serwisowa-uni ... 56901.html
Myślę że to dobry pomysł żeby udokumentować naprawy, mechanik wbił pieczątkę i jest ok(oryginalna książka serwisowa uzupełniona prawie cała, zaraz by sie skończyła a tak tanim kosztem będe miął kontynuacje)
kupiłem też brakującą oryginalną mate/wykładzinę bagażnika
-olej z filtrem
-filtr powietrza, kabiny
-wyważone koła i zrobiona zbieżność
-linka ręcznego;)
Ostatnio zrobiłem też parujące światła według instrukcji z forum i dziś byłem na myjni i chyba mi sie udało pozbyć tego problemu:)
Kupiłem też sobie
http://allegro.pl/ksiazka-serwisowa-uni ... 56901.html
Myślę że to dobry pomysł żeby udokumentować naprawy, mechanik wbił pieczątkę i jest ok(oryginalna książka serwisowa uzupełniona prawie cała, zaraz by sie skończyła a tak tanim kosztem będe miął kontynuacje)
kupiłem też brakującą oryginalną mate/wykładzinę bagażnika
Ostatnio zmieniony 19 mar 2015, 20:56 przez marzaj89, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziś kolejny etap po zakupie, rejestracja i wiecie co ciekawego się okazało?
moja Zośka w dowodzie miała wpisane dwa miejsca, a dodatkowo stojące! Chyba miałem jedyną Zafirke na świecie z miejscami stojącymi;) Na dowód zdjęcie
pozycja S.1. to miejsca siedzące tam nie było nic, poz. S.2. to miejsca stojące i tu ciekawostka 2 a poz. L to liczba osi i tu tez ciekawostka bo nie ma ich... udało się to dość łatwo poprawić na szczęście i w nowym dowodzie będzie już ok.
moja Zośka w dowodzie miała wpisane dwa miejsca, a dodatkowo stojące! Chyba miałem jedyną Zafirke na świecie z miejscami stojącymi;) Na dowód zdjęcie
pozycja S.1. to miejsca siedzące tam nie było nic, poz. S.2. to miejsca stojące i tu ciekawostka 2 a poz. L to liczba osi i tu tez ciekawostka bo nie ma ich... udało się to dość łatwo poprawić na szczęście i w nowym dowodzie będzie już ok.
Jeszcze przed świętami nastąpiły kolejne małe modyfikacje Zośki
1. Zakup chlapaczy uniwersalnych na przód (oryginalne są jakoś wyjątkowo drogie a myślę że te też spełnią swoją funkcje)
2. Zakup rejestratora Prestigio RoadRunner 519
3. Kupiłem smycze klubowe i przerobiłem je nieco tak żeby pasowały do kluczyka;)
Wszystkim przy okazji życzę wesołych świąt;)
1. Zakup chlapaczy uniwersalnych na przód (oryginalne są jakoś wyjątkowo drogie a myślę że te też spełnią swoją funkcje)
2. Zakup rejestratora Prestigio RoadRunner 519
3. Kupiłem smycze klubowe i przerobiłem je nieco tak żeby pasowały do kluczyka;)
Wszystkim przy okazji życzę wesołych świąt;)