[A] - Lysyman - 2,0 DTI Elegance, 101 KM, 2001, manual
-
- Świeżak
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y2.0DTH
[A] - Lysyman - 2,0 DTI Elegance, 101 KM, 2001, manual
Witajcie Koledzy i Koleżanki !
"Pisemna przywitalnia miała miejsce jakiś czas temu teraz czas na prezentację mojej Zafiry , a w zasadzie małego Tytana Zefira.
Zakupiony dokładnie w Wigilię w zeszłym roku więc prezenty na święta podziwiałem pod choinką i za oknem ;-)
Model 2.0 DTi rocznik 2001, silnik Y20DTH. https://images84.fotosik.pl/446/bb70fa29cf2fa405.jpg
Na starcie było kilka mankamentów -pęknięte sprężyny z tyłu , Gigantycznie parujące szyby, ułamana antenka, urwany podłokietnik, niedziałająca elektryka lusterek, i dyskoteka jeśli chodzi o światło we wnętrzu, do tego luźne lusterko i niedziałające wkładki zamków (drzwi i klapa).
Mam nadzieję,że jazda Zefirem przyniesie sporo radochy zwłaszcza ,że rodzinka 2+2 objeździła już całą Polskę wszerz i wzdłuż Lanosem i Golfem III Variantem . Bomble w Zefirze złapały wiatr we włosy bo wreszcie widzą cały świat przez okna a nie tylko korony drzew. Do tego opcja jazdy w siedem osób to coś wspaniałego. przetestowane od razu w czasie świąt.
Nie ukrywam ,że liczę na Waszą pomoc i równie chętnie pomogę w różnych kłopotach, zwłaszcza,że chętnie udzielałem się na dotychczasowych forach i mam zacięcie do naprawiania nie tylko samochodów- naprawiam wszystko co się da samodzielnie , oczywiście czasem nie da się uczyć na własnych błędach i wówczas sięgam po pomocna dłoń.
Zatem witajcie jeszcze raz i do zobaczenia na trasie. Szerokości!!!
"Pisemna przywitalnia miała miejsce jakiś czas temu teraz czas na prezentację mojej Zafiry , a w zasadzie małego Tytana Zefira.
Zakupiony dokładnie w Wigilię w zeszłym roku więc prezenty na święta podziwiałem pod choinką i za oknem ;-)
Model 2.0 DTi rocznik 2001, silnik Y20DTH. https://images84.fotosik.pl/446/bb70fa29cf2fa405.jpg
Na starcie było kilka mankamentów -pęknięte sprężyny z tyłu , Gigantycznie parujące szyby, ułamana antenka, urwany podłokietnik, niedziałająca elektryka lusterek, i dyskoteka jeśli chodzi o światło we wnętrzu, do tego luźne lusterko i niedziałające wkładki zamków (drzwi i klapa).
Mam nadzieję,że jazda Zefirem przyniesie sporo radochy zwłaszcza ,że rodzinka 2+2 objeździła już całą Polskę wszerz i wzdłuż Lanosem i Golfem III Variantem . Bomble w Zefirze złapały wiatr we włosy bo wreszcie widzą cały świat przez okna a nie tylko korony drzew. Do tego opcja jazdy w siedem osób to coś wspaniałego. przetestowane od razu w czasie świąt.
Nie ukrywam ,że liczę na Waszą pomoc i równie chętnie pomogę w różnych kłopotach, zwłaszcza,że chętnie udzielałem się na dotychczasowych forach i mam zacięcie do naprawiania nie tylko samochodów- naprawiam wszystko co się da samodzielnie , oczywiście czasem nie da się uczyć na własnych błędach i wówczas sięgam po pomocna dłoń.
Zatem witajcie jeszcze raz i do zobaczenia na trasie. Szerokości!!!
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2017, 22:52 przez Lysyman, łącznie zmieniany 8 razy.
Bez pasa Bez przebaczenia...
...zapnij pasy
...zapnij pasy
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
No lepiej późno niż wcale wstaw coś fotek ze środka i będzie fajowo Zadowolenia z Zosi
Ostatnio zmieniony 20 mar 2017, 20:37 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Mat86radom
- Zafiromaniak
- Imię: Mateusz
- Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
- Model: MZRCD
- Oznaczenie silnika: CITD
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Świeżak
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira A 2.0 DTI
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y2.0DTH
Sebu$ pisze:zadowolenia z autka i tysięcy kilometrów
p.s.
na Paderewie mieszkasz ?
Si signore na Paderewie, czyżby sąsiedzi ;-)
Co do zdjęć Panowie to jak ogarnę się z gromadką rozrabiaków to będę wrzucał fotki i relację (takie zboczenie zawodowe ,że jak coś robię to dokumentuję foto lub video).
Do dziś od dnia zakupu naprawiony podłokietnik, "zamknięty" obieg powietrza(uszkodzony silniczek)ktoś tam grzebał i wszystko zniszczył-ogarnę jak będzie ciepło , do tego już czeka komplet uszczelek i spinek na nagrzewnicę i dywaniki na suszenie. zamontowana ułamana antenka po regeneracji- teraz jest jak new.
Kupione nowe opony na zimę niedługo po kupnie wozu(stare nie były najgorsze ale mam zboczenie z oponami, a skoro tamtych "nie znałem" to wolę mieć new) są na oryginalnych alusach z Zafiry. Teraz czekam na wolną chwilę ,żeby wymienić na nowe kupione ostatnio na oponeo Dunlopki- te dostaną piękniste alusie. Jak będzie ciepło ogarniam zaciski malowanie i jak potrzeba to regeneracja.
Zefir dostał też new pokrowce (kiera, lewarek zmiany biegów i pokrowce na przednie fotele(trochę je poprzeszywałem ,żeby pasowały do wnętrza- Zafira ma być w czarno-krwistym klimacie. Nie śmiać się braciszkowie bo szyć na maszynie też potrafię :-)
Zamontowałem też półkę z oświetleniem z vectry B w podsufitce.
No i nowość wymieniłem wczoraj wkładkę zamka tył ( a raczej zregenerowałem całą piny i sprężynki bo były braki, do tego dostroiłem ją do wkładki z drzwi ,którą mam kupioną.Były problemy bo nie znalazłem na necie pomocy pomimo długiego szukania. Okazałe się ,że jeden z topiców trochę podprowadził mnie do wymiany ale resztę musiałem ogarnąć na ślepo -manual wrzucę niebawem. Wkładka z przodu czeka na zamontowanie.
Przede mną w cholerę pracy ale jestem cierpliwy, do tego będzie coraz cieplej więc zupa chmielowa dla towarzystwa i będzie się działo.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2017, 06:51 przez Lysyman, łącznie zmieniany 1 raz.
Bez pasa Bez przebaczenia...
...zapnij pasy
...zapnij pasy
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
ja w centrum, ale poznałem miejsce po blokachLysyman pisze:Sebu$ napisał/a:
zadowolenia z autka i tysięcy kilometrów
p.s.
na Paderewie mieszkasz ?
Si signore na Paderewie, czyżby sąsiedzi ;-)