[A] Adam88 - Zefir Ultra Blue 1.6 LPG 2004r.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wydaje się iż szybciej zlecisz nowe obszycie i dołożenie bicków niż wycharczysz jakąś w dobrym stanie
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Adam88
- Bywalec
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira 1.6 Pb/LPG
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Panowie jest to jakieś rozwiązanie, ale feler jeszcze taki, że rozwalił mi się lewy knefel klaksonu ta guma. Myślałem też o jakiejś kierze z innego modelu opla, coś tam ponoć pasuje plug & play.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Adam88
- Bywalec
Z Astry G to raczej niczym się nieróżni, Astre G miałem, myślałem raczej chyba o Corsie C. jakaś taka bardziej nowocześniejsza z oryginał hehe.
- Adam88
- Bywalec
Dzięki Wojti za dobre słowo , wracam po dość długiej przerwie .
Zafira nadal w moich rękach XD, troszkę się znowu pozmieniało, wpadło chińskie radio 9' (stacja multimedialna - dużo powiedziane XD) Ciekawostką jest to, że znalazłem opcje zmiany loga przy załączaniu się radia, zamiast oryginalnego loga. są różne marki, ale niestety brak marki Opel . Wpadły kierunki dynamiczne LED w boki, robią robotę. Ledowe podświetlenie tablicy rejestracyjnej, teraz wieczorem świeci jaśniej niż wsteczne światła hehe XD. Okleiłem na nowo także podsufitkę, bo stara już odleciała niczym Aladyn na swoim dywanie XD. Lada dzień mam zamiar także zamontować podświetlenie na nogi.
Wrzucił bym fotki jakieś, ale chwilowo mój hosting wywala jakiś error . Wrzucę później
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2024, 17:02 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono literówki
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Na nogi polecam zimną katodę z PC, opsz coś więcej o radiu (model i jak współpracuje z autem i zacinaniem przy Navi), no i interesuje mnie to oklejanie podsufitki ( sam czy firma ).
- Adam88
- Bywalec
Pszczyna odpowiadając na Twoje pytania:
1.Mam już taki zestaw kolorowych LED-ów, interesuje mnie niebieski pod kolor auta.
2.Radio totalny najtańszy chińczyk, na próbę, wyświetlacz 9 cali, model ZCD7106, co to ma, usb, bluetooth, aux, radio, odtwarzanie filmów, muzyki, obrazów, możliwość podpięcia kamerki, opcje mirror link, kalendarz. Działać działa, opcja sterowania z kiery, tego jeszcze nieogarnołem. Jest to 1 dinowe radio wmontowałem w miejsce oryginalnego, po drobnym podcięciu kieszeni. Jak zadziała hosting to wrzucę fotki. Navi mam zapodana z google maps przez mirror link z telefonu. Bo ja mam ten najprostszy oplowski wyświetlacz. Radio niema Androida, taki minus.
3.Podsufitkę sam wymieniałem/oklejałem, idealnie nie wyszło, bo musze gdzie nie gdzie poprawić - wstrzyknąć trochę kleju. Ale ładnie się trzyma, nie wisi jak stara.
Wpadła jeszcze taka antena, ale coś słabo zbiera fale, będę się musiał pochylić jeszcze nad tematem. Czy t o wina radia, anteny czy instalacji.
1.Mam już taki zestaw kolorowych LED-ów, interesuje mnie niebieski pod kolor auta.
2.Radio totalny najtańszy chińczyk, na próbę, wyświetlacz 9 cali, model ZCD7106, co to ma, usb, bluetooth, aux, radio, odtwarzanie filmów, muzyki, obrazów, możliwość podpięcia kamerki, opcje mirror link, kalendarz. Działać działa, opcja sterowania z kiery, tego jeszcze nieogarnołem. Jest to 1 dinowe radio wmontowałem w miejsce oryginalnego, po drobnym podcięciu kieszeni. Jak zadziała hosting to wrzucę fotki. Navi mam zapodana z google maps przez mirror link z telefonu. Bo ja mam ten najprostszy oplowski wyświetlacz. Radio niema Androida, taki minus.
3.Podsufitkę sam wymieniałem/oklejałem, idealnie nie wyszło, bo musze gdzie nie gdzie poprawić - wstrzyknąć trochę kleju. Ale ładnie się trzyma, nie wisi jak stara.
Wpadła jeszcze taka antena, ale coś słabo zbiera fale, będę się musiał pochylić jeszcze nad tematem. Czy t o wina radia, anteny czy instalacji.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2024, 22:57 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Radio powinniśmy określać jako 2 dwu Dinowe z uwagi na standard (czyli w te miejsce zmieścić by się mogły dwa starego typu ).
Pytam gdyż oferowane radia robią zmulenie systemu gdy jest słaby procesor i niska pamięć RAM.
O podsufitkę się pytam gdyż chyba też czeka mnie wymiana , z tego co słyszałem to powinno się stosować materiał surowy przed praniem z uwagi klejenia i poddania go działaniu pary się kurczy i przylega.
Dlatego pytam jak w praktyce to działa.
Pytam gdyż oferowane radia robią zmulenie systemu gdy jest słaby procesor i niska pamięć RAM.
O podsufitkę się pytam gdyż chyba też czeka mnie wymiana , z tego co słyszałem to powinno się stosować materiał surowy przed praniem z uwagi klejenia i poddania go działaniu pary się kurczy i przylega.
Dlatego pytam jak w praktyce to działa.
- Adam88
- Bywalec
Radio wchodzi w kieszeń 1dinową, wyświetlacz ma 9 cali, on wystaje poza konsole w moim przypadku. Żeby wsadzić u mnie radio 2 dinowe musiał bym robić grubą rzeźbę w konsoli. Ja nie mam fabrycznej navi ani nic, także zamulanie mi nie grozi, ale fakt że radio najzwyklejsze.
Co do podsufitki, kleiłem materiał, że tak powiem od razu z paczki. Trochę zabawy z tym jest. Niewiedziałem na forum takiego poradnika odnośnie klejenia podsufitki, to napiszę może, przyda się pewnie komuś parę uwag, porad i przemyśleń już po doświadczeniu tego. Koszt wymiany samemu podsufitki w Zafirze A to jakieś 200 parę złotych. W zależności jaki materiał się wybierze. W firmie no dużo dużo więcej.
Co do podsufitki, kleiłem materiał, że tak powiem od razu z paczki. Trochę zabawy z tym jest. Niewiedziałem na forum takiego poradnika odnośnie klejenia podsufitki, to napiszę może, przyda się pewnie komuś parę uwag, porad i przemyśleń już po doświadczeniu tego. Koszt wymiany samemu podsufitki w Zafirze A to jakieś 200 parę złotych. W zależności jaki materiał się wybierze. W firmie no dużo dużo więcej.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2024, 09:18 przez Pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adam88
- Bywalec
Mały upgrade sytuacji, z racji tego, iż miałem trochę czasu wolnego i mój stary grill, a raczej jego wygląd już mi się znudził. Postanowiłem go odświeżyć, a dokładnie przemalować na czarno. Bardziej coś w deseń koloru black piano.
Lakiernie utworzyłem w piwnicy hehe, i jak na pierwsze malowanie, myślę, że wyszło ok. Nie idealnie ale mi się podoba. Następne w kolejce będą znaczki z tyłu.
Tak przed malowaniem:
W trakcie:
Efekt finalny:
Wrzutka foty radia z boku do poprzedniego posta:
Lakiernie utworzyłem w piwnicy hehe, i jak na pierwsze malowanie, myślę, że wyszło ok. Nie idealnie ale mi się podoba. Następne w kolejce będą znaczki z tyłu.
Tak przed malowaniem:
W trakcie:
Efekt finalny:
Wrzutka foty radia z boku do poprzedniego posta:
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928