[A] - GOTI - 2.0 DTI 16V 101KM Comfort, 2001
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Osłony strasznie sie różnią dlatego poleciał komplet.toka pisze:ja zamontowałbym sobie jedną, bo po stronie kierowcy gromadzę papierki
Odnośnie gromadzenia papierków to sam tam często coś trzymam dlatego będe przerabiał osłone kierowcy tylko musze znaleźć odpowiedni materiał.
Masz na myśli przyleganie osłon do podsufitki? Jeżeli o to chodzi to tak nie przylegają idealnie bo są inaczej wyprofilowane, ale to nie przeszkadzatoka pisze:Jak zamkniesz, to nie nachodzą na podsufitkę?
- GOTI
- Zafiromaniak
Kontrolka włączenia tempomatu i niewłączenia świateł mijania
W końcu udało mi sie zrobić planowaną od bardzo dawna modyfikacje licznika
Czasem przez przypadek zamiast włączyć światła mijania włączałem postojówki i w droge.. na szczęście obyło sie bez mandatu dlatego uważam, że kontrolka jest bardzo przydatna, bo jakby nie patrząc to Opel nie został fabrycznie wyposażony w taką kontrolke albo choćby jakiś piszczek (który też można by zastosować np. zamiast kontroli lub razem z nią), dodatkowo przeróbka bardzo łatwa w wykonaniu
Odnośnie kontrolki włączenia tempomatu to zrobiłem ją jedynie dla bajeru
Jest jeszcze jedna rzecz którą musze poprawić, ale co najważniejsze wszystko działa
Efekt pracy:
Prace w sumie trwały ponad miesiąc, ale to z uwagi na brak czasu oraz liczne komplikacje.
Mały poradnik jak wykonać taką przeróbke:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=205717#205717
W końcu udało mi sie zrobić planowaną od bardzo dawna modyfikacje licznika
Czasem przez przypadek zamiast włączyć światła mijania włączałem postojówki i w droge.. na szczęście obyło sie bez mandatu dlatego uważam, że kontrolka jest bardzo przydatna, bo jakby nie patrząc to Opel nie został fabrycznie wyposażony w taką kontrolke albo choćby jakiś piszczek (który też można by zastosować np. zamiast kontroli lub razem z nią), dodatkowo przeróbka bardzo łatwa w wykonaniu
Odnośnie kontrolki włączenia tempomatu to zrobiłem ją jedynie dla bajeru
Jest jeszcze jedna rzecz którą musze poprawić, ale co najważniejsze wszystko działa
Efekt pracy:
Prace w sumie trwały ponad miesiąc, ale to z uwagi na brak czasu oraz liczne komplikacje.
Mały poradnik jak wykonać taką przeróbke:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=205717#205717
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
- GOTI
- Zafiromaniak
Dzięki Janek, Maciej, Wojtek
Przeczytaj tutka to może postarasz sie sam to zrobić - oczywiście pomoge w niejasnościach
Ja posiłkowałem sie stroną w języku którego google chrome nie ogarnia oraz pomocą znajomego z innego forum, który również zrobił sobie kontrolke tempomatu.
Heh skromnie mówiąc strasznie sie ciesze, że dorobiłem te kontrolki
a w planach mam już kolejne dwie tylko niestety nie wiem skąd je wysterować.. bo nie ma z czego ale może coś z tego wyjdzie
Jest taka opcja, ale nie na tą chwile.. słabo z czasem stojethe_starsailor pisze:wielgachny szacun może chciałbyś wykonać na zamówienie coś takiego :>
Przeczytaj tutka to może postarasz sie sam to zrobić - oczywiście pomoge w niejasnościach
Ja posiłkowałem sie stroną w języku którego google chrome nie ogarnia oraz pomocą znajomego z innego forum, który również zrobił sobie kontrolke tempomatu.
Heh skromnie mówiąc strasznie sie ciesze, że dorobiłem te kontrolki
a w planach mam już kolejne dwie tylko niestety nie wiem skąd je wysterować.. bo nie ma z czego ale może coś z tego wyjdzie
Rewelacyjny pomysł. Kontrolki włączonego tempomatu brakuje w Zośkach. Sam myšlałem o tym, żeby zrobić sobie jakiś układ na bramkach do tej lampki, ale widzę że rozwiązanie już jest i wystarczy tylko je zaaplikowač. Super sprawa :-)
Ostatnio zmieniony 26 mar 2014, 00:24 przez fabrus, łącznie zmieniany 1 raz.