[A] - the_starsailor - 2.2 DTI 125KM Elegance 2002r

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#106 Post autor: Maćku »

Hmmm ja uważam, że jednak jak by ta stłuczka bardziej poważna była to nie reanimowałbyś jej :/ ważne że była mała i dało się doprowadzić Zoche do użytku... szkoda, że te nasze Zośki robią początkiem roku takie wydatki :/ kiedyś wszystko musi się zepsuć i trzeba naprawić oby jak najrzadziej Macieju 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
the_starsailor
Bywalec
Imię: Maciej
Auto: Renault
Model: GS3
Oznaczenie silnika: R9M

#107 Post autor: the_starsailor »

Stłuczka przyniosłaby mniejsze szkody gdyby... któryś poprzedni właściciel po stłuczce (a miał na pewno) naprawił co trzeba. Na przykład belkę zderzaka która przyjęła na siebie uderzenie :) A tak wyszło na to, że ja przyłożyłem delikatnie, ale wystarczyło, żeby posypało się kilka elementów.

W sumie koszty naprawy po stłuczce wyniosły mnie 800zł. Resztę i tak chciałem robić, no a skoro samochód i tak u doktora był to się skusiłem :)

Teraz przymierzam się do wtrysków i uszczelki pod pokrywą zaworów przy okazji. No i walka z rudą :)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 07:37 przez the_starsailor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#108 Post autor: gRZENIU »

Macieju , widać że Zosia u Ciebie pochasa te parę ładnych latek , bo przy takiej dbałości napewno się odwdzięczy ... :piwo:
the_starsailor pisze:No i walka z rudą :)
Oby nie była wredna :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”