Przy ST1 już jest czuć kopnięcie , nie wiem jak z innym softem ... ale raczej każda modyfikacja softu da odczuć różnicę ... tym bardziej jak autem jeździ się na co dzień i zna się jego charakterystykę mocy ...ryba1 pisze:trzeba się tym przejechać żeby ocenić czy przyrost jest mocno odczuwalny
[A] KrystianNh - Z20LET 2.0T OPC SILVER ZOŚKA :-)
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
gRZENIU, najbardziej odczuwalna jest ST1.każdy następny ST juz mniej.no chyba ze się przesiądziesz z ST1 na ST3,5 albo wyżej ale to już inne pieniądze trzeba zainwestować
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
-
- Bywalec
Ja jestem bardzo zadowolony na sam koniec zdecydowałem się u Krzyśka na kierownice obszytą skórąryba1 pisze:Tu nie ma co myśleć.trzeba robić.a jak masz wątpliwości to ja Ci je rozwieję
Ps. zdjęcie podeśle pózniej
Ostatnio zmieniony 26 paź 2016, 18:28 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
Dodatkowo w zeszłym tygodniu musiałem wymienić korek oleju bo był nieszczelny i zalewało dekiel i efektem tego też było ,że jedna świeca była mokra od oleju.Była też próba wystrojenia auta na lpg po STAGE 2.Niestety przy jezdzie na lpg były szarpniecia przy 3tys. i 4tys. na benzynie tego tak niebyło czuć aż tak :> Ale jak kolega Ryba1 mówi wszelkie niesprawności i niedomagania wychodzą nieraz dopiero przy zwiększaniu mocy. Wyskoczył mi błąd wypadanie zapłonu, tylko na jezdzie na lpg.Więc załatwiłem cewkę BERU dziś wymieniłem ,świece wykręciłem wyczysciłem i spowrotem założyłem te same przebieg dopiero ok.3tys.km. auto już nie szarpie podczas przyspieszania na gazie.
Auto na lpg wstepnie kazałem wystroić tak :
- do 4500obr/min jedzie na lpg
- od 4500-5000obr/min (20%benzyny,80%lpg)
- od5000-5500 obr/min (50%benzyny,50%lpg)
- od 5500obr/min jedzie już tylko na PB98
bo i tak wtryski gazowe za małe ok.220-230ps ,a reduktor do 250ps.I żeby spróbować weliminować zapętlywanie wtryskiwaczy w górnym zakresie i żeby lpg niewypalał gniazd zaworowych też przy wyzszych obrotach
Auto na lpg wstepnie kazałem wystroić tak :
- do 4500obr/min jedzie na lpg
- od 4500-5000obr/min (20%benzyny,80%lpg)
- od5000-5500 obr/min (50%benzyny,50%lpg)
- od 5500obr/min jedzie już tylko na PB98
bo i tak wtryski gazowe za małe ok.220-230ps ,a reduktor do 250ps.I żeby spróbować weliminować zapętlywanie wtryskiwaczy w górnym zakresie i żeby lpg niewypalał gniazd zaworowych też przy wyzszych obrotach
Ostatnio zmieniony 26 paź 2016, 19:10 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
Jak nabyłem auto lpg nie było ja zdecydowałem ,żeby założyć żeby jezdzic taniej.Sumik pisze:Fajny schemat ustawienia LPG. Szkoda że graty od gazu nie dają rady. Sam zakłądałeś LPG czy już był?
Tylko wstępnie myślałem ,że bedzie seria ewentualnie delikatny soft i instalacja na 220hp starczy i błąd mój od razu można było mocniejsze graty zamontować a też zależało mi wtedy na kasie żeby nie wydać zbyt wiele za instalacje Niestety człowiek uczy się czasem na błędach ze mocy zawsze może być troszkę więcej
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Bezpieczny dla głowicy i gniazd zaworowychSumik pisze:Fajny schemat ustawienia LPG
Mocy ile by nie było, to i tak jest za małoKrystianNh pisze:ak nabyłem auto lpg nie było ja zdecydowałem ,żeby założyć żeby jezdzic taniej.
Tylko wstępnie myślałem ,że bedzie seria ewentualnie delikatny soft i instalacja na 220hp starczy
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Ja u siebie nawet do 140KM, mam założony osprzęt po 250KM (wg.producenta) w rzeczywistości pewnie do 200KM by wydolił.
Przede wszystkim, to reduktor, wtryski, większe Faro, filtr w odstojniku, dobra regulacja i ma śmigać.
Ja u siebie nawet do 140KM, mam założony osprzęt po 250KM (wg.producenta) w rzeczywistości pewnie do 200KM by wydolił.
Przede wszystkim, to reduktor, wtryski, większe Faro, filtr w odstojniku, dobra regulacja i ma śmigać.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam