[A] KrystianNh - Z20LET 2.0T OPC SILVER ZOŚKA :-)
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
-
- Bywalec
-
- Bywalec
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
do ST3,5(285KM,450NM) tragedii niema.powyżej robią się mega kosztyKrystianNh pisze:Teraz to już koszty większe się robią wtryski Leh, turbo Leh ,przepływka i sprzegło
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Przeglądacz
- Auto: Opel Zafira Opc 2.0T 1.6v
- Oznaczenie silnika: Z20LET
-
- Bywalec
Wiosna się zaczeła czas ogarnąć gaz i poprawić spadki mocy :>
Listwa wtryskowa została już wymieniona na wydajnieszą
TECH-DRAGON Gold przepływ gazu 170l/min
Poprzednia AC W03 przy ciśnieniu 1,2 bar: 120l/min i dotrysk benzyny
Tuning też butli lpg wymiana wielozaworu był 6mm na 8mm.
Średnica przewodów lpg nie zmieniałem bo odrazu przy montażu instalacji poszło wszystko na 8mm pod wieksze moce.
Po przejechaniu czuć róznice jednak reduktor AC R01 250hp przy mocniejszej jezdzie niejest w stanie utrzymac stałego ciśnienia i jego termodynamika spada i temp. gazu tez i wpadnie jakis na większe moce
być moze taki:
http://www.phjacus.pl/upload/sklep/izwFrV.jpg
jeszcze niepadła ostatecznie decyzja ...
Listwa wtryskowa została już wymieniona na wydajnieszą
TECH-DRAGON Gold przepływ gazu 170l/min
Poprzednia AC W03 przy ciśnieniu 1,2 bar: 120l/min i dotrysk benzyny
Tuning też butli lpg wymiana wielozaworu był 6mm na 8mm.
Średnica przewodów lpg nie zmieniałem bo odrazu przy montażu instalacji poszło wszystko na 8mm pod wieksze moce.
Po przejechaniu czuć róznice jednak reduktor AC R01 250hp przy mocniejszej jezdzie niejest w stanie utrzymac stałego ciśnienia i jego termodynamika spada i temp. gazu tez i wpadnie jakis na większe moce
być moze taki:
http://www.phjacus.pl/upload/sklep/izwFrV.jpg
jeszcze niepadła ostatecznie decyzja ...
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 19:39 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Dobra zmiana. Grubsze przewody to podstawa.
Co do reduktora to polecam taki:
http://www.palacar.pl/main/reduktor-kr-3-350ps/
Mam u siebie w OPC i daje rade praktycznie do końca. Czasami przy niskim stanie gazu mam dotrysk gazu ale tylko na 2 cylindry.
Aha, no i ma 3 lata gwarancji.
Co do reduktora to polecam taki:
http://www.palacar.pl/main/reduktor-kr-3-350ps/
Mam u siebie w OPC i daje rade praktycznie do końca. Czasami przy niskim stanie gazu mam dotrysk gazu ale tylko na 2 cylindry.
Aha, no i ma 3 lata gwarancji.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 20:30 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
Właśnie wróciłem ze strojenia lpg z niemieckiej autostrady...
Reduktor w końcu wpadł AC ten podwójny co wcześniej linka podałem.Auto teraz na lpg w porównaniu to tego co było przedtem jest o niebo lepiej przy mocniejszym cisnieciu przez dłuzszy odcinek czasu przedtem ciśnienie drastycznie spadało na reduktorze i temp. gazu mega tez leciała na szyje
Teraz też prosiłem o mały procent dotrysku benzyny tzn. 10procent i tyle gazu sciagniete proporcjonalnie od 5000obr/min w zwyz ze wzgledu na zawory w głowicy mimo ze wtryski i reduktor obrabiają,ale przy ciśnięciu mega 5bieg i jazdy z pedałem gazu wcisnietym w podłoge przez pare min temp. gazu spadła do 6 stopni ,a jak dotrysk był benzyna spowalnia spadek temp. i jazda np. ok.3min z dotryskiem była juz 17stopni a predkosc licznikowa na lpg z licznika ok.235km/h przy kołach 215/40/18 na płaskim wiecej nie trzymałem i tak uważam zadawolający wynik jak na gaz jak na jazde w nocy i na te warunki wystarczy :> Nie cisnołem wiecej bo jestem zadowolony do 220km/h rozpedza sie spoko pózniej to juz dłuzej wiadomo opory i juz tak sie nierozpedza. Ale ja jestem mega zadowolony A ile mocy ma kto to wie...
Reduktor w końcu wpadł AC ten podwójny co wcześniej linka podałem.Auto teraz na lpg w porównaniu to tego co było przedtem jest o niebo lepiej przy mocniejszym cisnieciu przez dłuzszy odcinek czasu przedtem ciśnienie drastycznie spadało na reduktorze i temp. gazu mega tez leciała na szyje
Teraz też prosiłem o mały procent dotrysku benzyny tzn. 10procent i tyle gazu sciagniete proporcjonalnie od 5000obr/min w zwyz ze wzgledu na zawory w głowicy mimo ze wtryski i reduktor obrabiają,ale przy ciśnięciu mega 5bieg i jazdy z pedałem gazu wcisnietym w podłoge przez pare min temp. gazu spadła do 6 stopni ,a jak dotrysk był benzyna spowalnia spadek temp. i jazda np. ok.3min z dotryskiem była juz 17stopni a predkosc licznikowa na lpg z licznika ok.235km/h przy kołach 215/40/18 na płaskim wiecej nie trzymałem i tak uważam zadawolający wynik jak na gaz jak na jazde w nocy i na te warunki wystarczy :> Nie cisnołem wiecej bo jestem zadowolony do 220km/h rozpedza sie spoko pózniej to juz dłuzej wiadomo opory i juz tak sie nierozpedza. Ale ja jestem mega zadowolony A ile mocy ma kto to wie...
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2017, 01:30 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.