[A] - the_starsailor - 2.2 DTI 125KM Elegance 2002r
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
Użyłem lakieru strukturalnego w sprayu Boll - ktoś z forumowiczów odświeżał zderzak czymś podobnym chyba
Zamysł był taki żeby, zrobić te listwy srebrne - dlatego jako "baze" wybrałem szary kolor, żeby było łatwiej pokryć. Listwy były trochę porysowane, więc potrzebne było coś co stworzy jakąś ciekawą powłokę - tu sprawdził się lakier strukturalny. Szary mat nawet ładnie wygląda i tak już chyba zostanie
Zamysł był taki żeby, zrobić te listwy srebrne - dlatego jako "baze" wybrałem szary kolor, żeby było łatwiej pokryć. Listwy były trochę porysowane, więc potrzebne było coś co stworzy jakąś ciekawą powłokę - tu sprawdził się lakier strukturalny. Szary mat nawet ładnie wygląda i tak już chyba zostanie
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Ja malowałem strukturą listwe przedniego zderzakathe_starsailor pisze:Użyłem lakieru strukturalnego w sprayu Boll - ktoś z forumowiczów odświeżał zderzak czymś podobnym chyba
Jeżeli wybrałeś lakier strukturalny to z pewnością będzie to fajnie wyglądało
P.S. Tak na otwartej powierzchni nie boisz sie że farba poleci na lakier?
- the_starsailor
- Bywalec
Oczywiście że się bałem, stąd tyle folii na samochodzie. Kilka ciapek się pojawiło gdzieniegdzie, ale pasta polerska dała radę
Wyszło kilka niedokładnie pokrytych miejsc (które widać jak się dobrze przypatrzę). To efekt malowania po ciemku Dziś poprawię
PS. Niestety garażu nie mam i muszę sobie radzić z tym co mam
Wyszło kilka niedokładnie pokrytych miejsc (które widać jak się dobrze przypatrzę). To efekt malowania po ciemku Dziś poprawię
PS. Niestety garażu nie mam i muszę sobie radzić z tym co mam
- the_starsailor
- Bywalec
A więc, zamieszczam zdjęcia z wczorajszej walki. Wszystko pięknie, ale dziś wyszedł jeden mankament.... otóż klape i klapkę wlewu malowałem już z drugiej puszki i okazało się, że jest zupełnie inny odcień - ciemniejszy.... Dla producenta . Więc chyba będę musiał wrócić do pierwotnego pomysłu, że struktura będzie tylko podkładem
A wygląda to tak (nie zrobiony jest jeszcze zderzak z przodu)
W rzeczywistości różnica jest bardziej widoczna niż na zdjęciu
A wygląda to tak (nie zrobiony jest jeszcze zderzak z przodu)
W rzeczywistości różnica jest bardziej widoczna niż na zdjęciu
- the_starsailor
- Bywalec
- lawless
- Zafiromaniak
- Imię: Adam
- Auto: Opel Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z1.8XER
Dla producenta no i jeszcze sie należy.Nie wiem jak to wyglada w realu ale na zdjęciach może tragedi nie ma ja bym narazie zostawił może Może nie bedzie aż tak widoczne za jakis czas :> taka tylko wirtualna sugestia nie koniecznie musi sprawdzić w realu
Ps. Już myślałem że masz tylną klapę wgniecioną a to auto się odbija
Ps. Już myślałem że masz tylną klapę wgniecioną a to auto się odbija
Myśl samodzielnie!
- the_starsailor
- Bywalec
Żona też mi mówi, że nie jest źle i na razie żeby zostało Tylko, że jeszcze przedni zderzak został nie potrafie sobie wyobrazić czy ta rożnica odcieni nie bedzie zbyt drastyczna (chodzi mi o przejście z nadkola do zderzaka).
nie zauważyłem wcześniej tego efektu - ale faktycznie wygląda jak wgniecionylawless pisze:Ps. Już myślałem że masz tylną klapę wgniecioną a to auto się odbija
a relingi?the_starsailor pisze:nie zrobiony jest jeszcze zderzak z przodu
kolorek ekstra ten jasny, mimo iż ja bym pewnie chciał mieć pod kolor lakieru, ale wyszło naprawdę fajnie. Te różne odcienie gryzą się i
ja bym się żony nie słuchałthe_starsailor pisze:Żona też mi mówi, że nie jest źle i na razie żeby zostało
- the_starsailor
- Bywalec
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Moja kiedyś nie zauważyła, że sąsiad postawił się swoją Zafirką na miejscu, gdzie zazwyczaj parkujemy i narobiła paniki, że kluczyk nie działa bo auta nie otwiera...Robert LTM0154 pisze:a co do twierdzenia o żonach to moja nie zauważyła że felgi zmieniłem i obkleiłem grila karbonem
Pomijam, że sąsiad ma plastiki w kolorze nadwozia, te co ja mam czarne, ma inne alusy i nie ma dwóch fotelików samochodowych z tyłu... Taki sam mamy tylko kolor auta
- the_starsailor
- Bywalec