[A]Misiekzoo- zafirka 1,8
Powracając do tematu to dziś załatwiłem kilka drobiazgów a mianowicie :
Sprawdziłem co z tym łożyskiem . Okazało się że to wina opon. Chłopaki co mają serwis i wulkanizację zgodnie stwierdzili .
Więc na razie mi to odpada bo mam komplet ładnych zimówek a te letnie jak kupowałem auto to i tak jak dla mnie były do wymiany na przyszły rok .
No i umówiłem się na następną środę na montaż instalacji gazowej
Jutro zajmę się szukaniem rozrządu . Niedawno w astrze 1,8 wymieniałem kupiłem INA z pompą to chyba jakieś 330 zł . Pewnie do zafirki to samo wchodzi .
Sprawdziłem co z tym łożyskiem . Okazało się że to wina opon. Chłopaki co mają serwis i wulkanizację zgodnie stwierdzili .
Więc na razie mi to odpada bo mam komplet ładnych zimówek a te letnie jak kupowałem auto to i tak jak dla mnie były do wymiany na przyszły rok .
No i umówiłem się na następną środę na montaż instalacji gazowej
Jutro zajmę się szukaniem rozrządu . Niedawno w astrze 1,8 wymieniałem kupiłem INA z pompą to chyba jakieś 330 zł . Pewnie do zafirki to samo wchodzi .
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2015, 14:46 przez misiekzoo, łącznie zmieniany 2 razy.
- robinofsherwood
- Przeglądacz
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira C 1,4 COSMO / INNOVATION
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
- Aliass
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Nawiew na przednia szybe a nie podgrzewanie szybymisiekzoo pisze:A już sam teraz nie wiemGOTI pisze:Jesteś pewnymisiekzoo pisze:podgrzewana przednia szyba
Są dwa przyciski na klimatroniku do podgrzewania . Wydawało mi się że jeden jest do tylnej szyby i lusterek jak mam w astrze a drugi to do przedniej szyby . Może być że w zafirach jest osobno do lusterek osobno do szyby tylnej .
Ok sprawdziłem i potwierdzam . Po naciśnięciu po chwili rusza powietrze na szybę . Wygodne na pewno będzie z rana w zimę .Aliass pisze:Nawiew na przednia szybe a nie podgrzewanie szyby
Dziś zamówiłem rozrząd INA i hak holowniczy.
Jak dobrze pójdzie do środy w przyszłym tygodniu cały pakiet startowy będzie zamontowany w aucie
Dziś zacząłem czyścić felgi z zimówkami jakie dostałem z autem . Opony fajne więc myślę przeczyszczę , prysnę sprajem i niebawem zakładam skoro te letnie tak szumią . A tu lipa .
Kończę czyścić i malować ostatnią , patrzę a one co prawda GM ale na cztery śruby . I lipa . Na szczęście do kumpla zadzwoniłem i ma od vektry na pięć śrub. Więc wystarczy przełożyć opony . Tylko trzeba będzie się do niego
Ostatnio zmieniony 01 paź 2015, 19:10 przez misiekzoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej Pany hak w sobotę razem ze szwagrem założony , wczoraj przetestowany (wyjazd na giełdę ) . Dziś podjadę na przegląd .
Może w obiad jak znajdę chwilkę wrzucę kilka fotek z montażu
Zamontowałem taki sam hak bo widzę w dalszych częściach filmu to tabliczce znamionowej . No i miałem te same problemy
https://www.youtube.com/watch?v=Z5BdnkWpiv4.
instalację szwagier podłączył tak jak ten kolo z filmu ale później doczytałem że jest odpowiednia kostka ale już po ptakach. Przy migaczach kontrolka haka miga mi na tablicy z zegarami więc chyba wszystko ok .
Może w obiad jak znajdę chwilkę wrzucę kilka fotek z montażu
Zamontowałem taki sam hak bo widzę w dalszych częściach filmu to tabliczce znamionowej . No i miałem te same problemy
https://www.youtube.com/watch?v=Z5BdnkWpiv4.
instalację szwagier podłączył tak jak ten kolo z filmu ale później doczytałem że jest odpowiednia kostka ale już po ptakach. Przy migaczach kontrolka haka miga mi na tablicy z zegarami więc chyba wszystko ok .
Ostatnio zmieniony 05 paź 2015, 08:41 przez misiekzoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj zafirkę odebrałem od gazowników. Pierwsze prawie 100 km przejechane . Spalania jeszcze nie sprawdzałem ale samochód chodzi poprawie . Nie taki chyba stag straszny jak się go obawiałem
Jak będzie chwilka wrzucę kilka fotek
Do tego jeszcze zrobiłem przegląd haka.
Pozostaje jechać po twardy dowód bo już sms z WK przyszedł że czeka na mnie .
Rozrząd i olej Valvoline max laive 5W30 z filtrami zakupione. Jak mechanik się ogarnie to mam nadzieję że w przyszłym tygodniu się zamontuje
A wczoraj miła niespodzianka w aucie , przez przypadek odkryłem że mój Blaupunk toronto 400 BT jaki miałem w aucie po niemieckim właścicielu , podłączony jest do sterowania w kierownicy
Jak będzie chwilka wrzucę kilka fotek
Do tego jeszcze zrobiłem przegląd haka.
Pozostaje jechać po twardy dowód bo już sms z WK przyszedł że czeka na mnie .
Rozrząd i olej Valvoline max laive 5W30 z filtrami zakupione. Jak mechanik się ogarnie to mam nadzieję że w przyszłym tygodniu się zamontuje
A wczoraj miła niespodzianka w aucie , przez przypadek odkryłem że mój Blaupunk toronto 400 BT jaki miałem w aucie po niemieckim właścicielu , podłączony jest do sterowania w kierownicy
Ostatnio zmieniony 08 paź 2015, 09:01 przez misiekzoo, łącznie zmieniany 5 razy.