[A] kowaloslwc Zafira Njoy 1.8
- kowaloslwc
- Debiutant
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: X18XE
- Debiutant
- Debiutant
W sobotę znalazłem trochę czasu i założyłem zimowe koła
No i przy okazji porządków zaniepokoiły mnie wystające ucięte kable od strony pasażera... nie wiele myśląc złapałem się za śrubokręt żeby sprawdzić od czego to jest i rozebrałem kawałek pulpitu. Po kilku minutach znalazłem coś takiego
Pod fotelem pasażera przykręcony był głośnik
Jak namierzyłem ten zestaw uspokoiłem się bo już zaczęły mi po głowie chodzić myśli że coś było mocno majstrowane i ktoś tego nie poskładał do kupy jak się należy...
No i teraz kiedy koła letnie leżą luzem chciałbym zrobić z nimi porządek..
Naprawiał ktoś z was takie uszczerbki??
Macie jakiś sprawdzony sposób na naprawę takich ubytków?
No i przy okazji porządków zaniepokoiły mnie wystające ucięte kable od strony pasażera... nie wiele myśląc złapałem się za śrubokręt żeby sprawdzić od czego to jest i rozebrałem kawałek pulpitu. Po kilku minutach znalazłem coś takiego
Pod fotelem pasażera przykręcony był głośnik
Jak namierzyłem ten zestaw uspokoiłem się bo już zaczęły mi po głowie chodzić myśli że coś było mocno majstrowane i ktoś tego nie poskładał do kupy jak się należy...
No i teraz kiedy koła letnie leżą luzem chciałbym zrobić z nimi porządek..
Naprawiał ktoś z was takie uszczerbki??
Macie jakiś sprawdzony sposób na naprawę takich ubytków?
- michał0987
- Mieszkaniec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z20let
- Kontakt:
- kowaloslwc
- Debiutant
- Debiutant
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Ja bym pomalował na mokro bez piaskowania tylko matowanie baza i bezbarwny
Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 17:29 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.
- kowaloslwc
- Debiutant
Informuję że u mojej Zosi wszystko w porządku
Posypał mi się nie dawno katalizator i prócz tego nie ma żadnych problemów póki co
Dostała również nowy gadżet w postaci instalacji podtlenku LPG firmy BRC żeby jeździło się taniej
Jutro być może zainstaluję światła do jazdy dziennej bo już czekają kilka tygodni na montaż
Posypał mi się nie dawno katalizator i prócz tego nie ma żadnych problemów póki co
Dostała również nowy gadżet w postaci instalacji podtlenku LPG firmy BRC żeby jeździło się taniej
Jutro być może zainstaluję światła do jazdy dziennej bo już czekają kilka tygodni na montaż
No ładnie wygląda autko, pod maską troszkę gorzej, wtryski tak bardzo widoczne, ale prawda jest taka, że ma jeździć tanio i dobrze, więc to akurat drugi plan
Pochwal się jakie to dzienne chcesz założyć, bo widzę, że masz halogeny i żeby było bardzo legalnie to w zasadzie w kratkę w zderzaku wchodzą takie krótkie ledy Philipsa między tablicę a światła przeciwmgłowe ;(
Pochwal się jakie to dzienne chcesz założyć, bo widzę, że masz halogeny i żeby było bardzo legalnie to w zasadzie w kratkę w zderzaku wchodzą takie krótkie ledy Philipsa między tablicę a światła przeciwmgłowe ;(
- kowaloslwc
- Debiutant
Wiesz co mam jakieś chińskie te światła. Trochę przerobiłem tego tematu i tutaj nie ma zasady że droższe znaczy lepsze.
U klientów montowałem różne yypy i często te tzw. "No name" spełniały tę samą rolę co jakieś philipsy itp. A są o wiele tańsze.
Tylko kwestia ułożenia ich zgodnie z przepisami.
U klientów montowałem różne yypy i często te tzw. "No name" spełniały tę samą rolę co jakieś philipsy itp. A są o wiele tańsze.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2017, 23:12 przez kowaloslwc, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgodzę się w 100% że nie każde chińskie to "gównoledy", te najtańsze to oczywiście raczej porażka, ale podam przykład... jak miałem poprzednie auto, kupiłem okazyjnie drl niewiadomo jakiej produkcji, 40zł z wysyłką, gościu niby je naprawił. Wyglądały jak NSSC te na 5 led, ale co to za producent to niewiadomo. Zamontowałem, miały automat, świeciły super jasno, w dzień chyba lepiej były widoczne, niż światła mijania w mojej Hondzie, byłem super zadowolony. Autko sprzedałem razem z ledami, bo nie chciało mi się demontować (podobnie jak prawie nowego radia i masy innych rzeczy). Po 2 miesiącach żałowałem okrutnie, bo nie chodziło o cenę zakupu, ale spotkałem swoje byłe auto bez tych świateł... drugich takich w tej cenie już pewnie nie kupię, ale to potwierdza Twoją regułę - nie każdy chiński "zamiennik" jest złykowaloslwc pisze:Wiesz co mam jakieś chińskie te światła. Trochę przerobiłem tego tematu i tutaj nie ma zasady że droższe znaczy lepsze.
Dawaj fotki tego ustrojstwa, jak to świeci itp