Od ostatniego wpisu proroczo sprawdziło się określanie "posiadaczy opla czeka dużo drobnych usterek". Poza tym to autko wgryzło się już na dobre w rodzinę do tego stopnia że pojawiło się zielone światło na inwestycje takie jak:
- Montaż webasta DW 50 ze sterownikiem GSM - około 1600 -1700 zł
- Montaż intercoolera - 150 zł (jeszcze nie podłączony, muszę ogarnąć spawacza, który przerobi orurowanie)
- Wymiana 100% przewodów hamulcowych, sztywne + elastyczne - 900 zł (wiem, że trochę mnie mechanik przeliczył, ale trudno)
- Wymiana świec żarowych problematyczna bo jedna była wcześniej urwana - 750zł
- Kupno drugiego akumulatora (zamontowany pod fotelem kierowcy) - 430 zł
- Wymiana przedniej szyby 300zł
- Nowy tłumik środkowy i końcowy 380 zł
- Uszczelnienie półosi + poprawki w zawieszeniu bo stukało- 200zł
- Eleganckie siłowniki pneumatyczne do maski - 70 zł
- Wygłuszenie maski - 50zł
- Nowa linka ręcznego - 230 zł (z wymianą)
- Uszczelnienie wycieku spod chłodnicy oleju - 150 zł
- Osłona spodu silnika 120 zł (jakiś zamiennik bez szału)
- Dywaniki "korytkowe" - 100 zł
- Zestaw naprawczy reflektorów - 50 zł (super sprawa- polecam! lepiej niż kupować nowy reflektor, tylko dlatego, że stary lata jak żyd po pustym sklepie)
Doliczając jeszcze zrobienie klimy i inne drobiazgi, to wychodzi, że w auto które kosztowało 4000zł weszło jeszcze ponad 6000zł. (modlić się by nie było "całki" bo ubezpieczyciel nie uwierzy...
No i oby dziewczyna nie wchodziła na to forum, bo jak się dowie prawdy to będzie gadanie, że "na wyjazd na wakacje to nie było pieniędzy"
Z drugiej strony radość z faktu, że Autko bez problemu przejdzie legalny przegląd -bezcenna
Poniżej dla poglądu fotki jak rozwiązałem upchanie webasto. Dużo człowiek się nauczył (na własnych błędach) gdyby ktoś przymierzał się do podobnej operacji- służę radą. Może nawet ogarnę jakiś tutorial, jak już uda się wszystko na 100% zgrać, bo na razie są małe problemy z funkcjonowanie (zapowietrza się układ paliwowy itp.)