[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001
Kurde, ale się rozpędziliście, zatem w skrócie walnę:
1. odbijająca się karta parkingowa dla inwalidów - ja sam tego nie zauważyłem, ale od tego jest filtr CPL (info od znawcy, ja się nie znam na tym, ale za tą radą idę)... chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości co do parkowania mojej Zosi na kopercie - tak mam taką kartę w aucie, należy do mojej ukochanej Madzi (niestety, ma problemu z nóżkami od urodzenia, ale chodzi, ma się dobrze, ale niestety spacery odpadają, nie może za długo chodzić), uprzedzając kolejne pytanie - nie, nie parkuję sam na kopertach, a jedynie gdy jadę z moją narzeczoną - to jest jej przywilej, a nie mój
2. "mięso" w drodze, nie mówcie, że w takich sytuacjach mówicie np. "motyla noga"
3. Co do zapisu z kamery - faktycznie super jakość. W dzień wyśmienicie, w nocy - właśnie wziąłem do domu kamerkę, aby sprawdzić drogę z pracy i powiem szczerze też jest bardzo dobrze, wiadomo, że nie widać tablic, a w zasadzie to co oświetlają światła auta, ale w miejscach gdzie są latarnie to nie ma się czego czepiać, bardzo dobry wybór i polecam tak samo jak Seba
4. Matematycznie się zrobiło to teraz patrzcie na to
ćwiartka strzeliła hehe, nie wiem jak to nazwać, srebrne gody?
1. odbijająca się karta parkingowa dla inwalidów - ja sam tego nie zauważyłem, ale od tego jest filtr CPL (info od znawcy, ja się nie znam na tym, ale za tą radą idę)... chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości co do parkowania mojej Zosi na kopercie - tak mam taką kartę w aucie, należy do mojej ukochanej Madzi (niestety, ma problemu z nóżkami od urodzenia, ale chodzi, ma się dobrze, ale niestety spacery odpadają, nie może za długo chodzić), uprzedzając kolejne pytanie - nie, nie parkuję sam na kopertach, a jedynie gdy jadę z moją narzeczoną - to jest jej przywilej, a nie mój
2. "mięso" w drodze, nie mówcie, że w takich sytuacjach mówicie np. "motyla noga"
3. Co do zapisu z kamery - faktycznie super jakość. W dzień wyśmienicie, w nocy - właśnie wziąłem do domu kamerkę, aby sprawdzić drogę z pracy i powiem szczerze też jest bardzo dobrze, wiadomo, że nie widać tablic, a w zasadzie to co oświetlają światła auta, ale w miejscach gdzie są latarnie to nie ma się czego czepiać, bardzo dobry wybór i polecam tak samo jak Seba
4. Matematycznie się zrobiło to teraz patrzcie na to
ćwiartka strzeliła hehe, nie wiem jak to nazwać, srebrne gody?
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
dlatego ja po pewnym czasie użytkowania swojej kamerki stwierdziłem, że głoś podczas nagrywania jest mi zbędny xDjanekW67 pisze:Wulgaryzm dla inteligentnych!Sebu$ pisze:I proszę podczas jazdy nie używać słów potocznie uznanych za wulgarne, bo Ci Bozia język u3,14er... li u samej doooopy ...
duże za pilnowanie zapiętych pasów, też mnie takie odpinanie doprowadza do szewskiej pasji... a już wgl jak takie numery odwalają mi pasażerowie, którzy na co dzień sami prowadzą auta....
Filmik z nocy wrzucę jutro wieczorem to jedna sprawa. Druga to nie wiedziałem, że na końcu filmu jest fragment jak moja ukochana odpina pasy za wcześnie hehehe - zawsze dostaje za to op...ol, bo nienawidzę tego - zawsze jeżdżę w pasach i tak ma być! Łukaszu, głos niby zbędny, ale rzadko, bo rzadko może się przydać, a popatrz sam ile ciekawych scenek jest zawartych w 3-minutowym filmie dzięki dźwiękowi heheh można się pośmiać
Ryśku, odnośnie filmu w nocy, tak samo jak Sebu$ uważam, że żadna kamerka w aucie nie nagra dobrego obrazu w nocy, ale jest dobrze. Jeżeli chcesz więcej informacji napisz do Seby - zna się na fotografii i napewno chętnie doradzi w tej kwestii
ps. aktual oczywiście, kolejne tankowanie, zrobione 520km, zatankowane 43,5l gazu, koszt - 70zł, bez kilku groszy, spalanie 8,4 gazu. Wynik cieszący portfel i starczy na
Ryśku, odnośnie filmu w nocy, tak samo jak Sebu$ uważam, że żadna kamerka w aucie nie nagra dobrego obrazu w nocy, ale jest dobrze. Jeżeli chcesz więcej informacji napisz do Seby - zna się na fotografii i napewno chętnie doradzi w tej kwestii
ps. aktual oczywiście, kolejne tankowanie, zrobione 520km, zatankowane 43,5l gazu, koszt - 70zł, bez kilku groszy, spalanie 8,4 gazu. Wynik cieszący portfel i starczy na
Takie spalanie mi wychodzi jeżeli rzadko jeżdżę po mieście czyli raz w tygodniu na zakupy. Jeżeli tak wyjdzie i te 500km zrobię tylko do roboty to wtedy wyjdzie tak, latem troszkę mniej. Moja Zosia pali mało (moim zdaniem), ale do tego przyczynia się droga i styl jazdy. Jeżdżę przede wszystkim do pracy czyli z Wodzisławia do Stanowic (praktycznie firma jest zaraz na zjeździe z A1), zatem połowa drogi spokojne miasto i połowa spokojna autostrada. Mój styl jazdy to eco-emeryt-driving czyli miastem 60 i 4 bieg, delikatnie z gazem, autostrada 90-100, 5 bieg i najlepiej za ciężarówką (tylko jak nie pada) przy czym do roboty mam bardziej z górki i na A1 jest mega eco (za ciężarówką chwilowe spalanie wychodzi ok. 5l/100km), a w drodze powrotnej wychodzi gorzej i bez ciężarówki przy ok. 100km/h wychodzi 8,5/100. Nie każdy taką jazdę lubi, a ja nie dość, że nie spieszę, bo wyjeżdżam po prostu wcześniej to dodatkowo wyrosłem już z ciśnięcia do odcięcia Mimo wszystko wydaje mi się, że przy normalnej jeździe czy bardziej agresywnej niż moja doszedłbym do góra 10l/100km oczywiście lpgAliass pisze:Robisz dluzsze trasy
Mi po miescie wychodzi 12L....
Wczoraj mówiłem, że wrzucę film z nocnej jazdy z Mio, a zatem proszę bardzo
Film w nocy nr 1
Film w nocy 2
Przy okazji jak przeglądałem filmiki zauważyłem, że chyba trzeba będzie przestawić kamerkę bardziej na stronę pasażera lub niżej, bo niestety kamera widzi fragment nieoczyszczonej szyby. Dodatkowo jak w końcu znajdę odrobinę czasu oddam moje żarówki Tungsram Bluish ojcu do Scenica i włożę do siebie kolejny komplet Tungsram Megalight +120%