[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#181 Post autor: lawless »

Hm toć to się matematyka wdała w Zafirowe tematy :lol: :piwo:
Myśl samodzielnie!

Skasowany użytkownik 16629

#182 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Kurde, ale się rozpędziliście, zatem w skrócie walnę:
1. odbijająca się karta parkingowa dla inwalidów - ja sam tego nie zauważyłem, ale od tego jest filtr CPL (info od znawcy, ja się nie znam na tym, ale za tą radą idę)... chciałbym rozwiać wszystkie wątpliwości co do parkowania mojej Zosi na kopercie - tak mam taką kartę w aucie, należy do mojej ukochanej Madzi (niestety, ma problemu z nóżkami od urodzenia, ale chodzi, ma się dobrze, ale niestety spacery odpadają, nie może za długo chodzić), uprzedzając kolejne pytanie - nie, nie parkuję sam na kopertach, a jedynie gdy jadę z moją narzeczoną - to jest jej przywilej, a nie mój
2. "mięso" w drodze, nie mówcie, że w takich sytuacjach mówicie np. "motyla noga" :lol:
3. Co do zapisu z kamery - faktycznie super jakość. W dzień wyśmienicie, w nocy - właśnie wziąłem do domu kamerkę, aby sprawdzić drogę z pracy i powiem szczerze też jest bardzo dobrze, wiadomo, że nie widać tablic, a w zasadzie to co oświetlają światła auta, ale w miejscach gdzie są latarnie to nie ma się czego czepiać, bardzo dobry wybór i polecam tak samo jak Seba
4. Matematycznie się zrobiło :D to teraz patrzcie na to
Obrazek

ćwiartka strzeliła hehe, nie wiem jak to nazwać, srebrne gody?

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#183 Post autor: Maćku »

kacza1982 pisze:ćwiartka strzeliła hehe, nie wiem jak to nazwać, srebrne gody?
Hehe możliwe, że jej nie pierwsze gody :mrgreen: ładnie moja o 55 tys. mniej ma :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#184 Post autor: Aliass »

kacza1982 pisze:ćwiartka strzeliła
Dla Ciebei świartka a dla pozostałych :?: Stawiasz bez mrózenia okiem :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#185 Post autor: Sebu$ »

szykuję się zabawa :piwo: :picie: :szampan: :taniec: :taniec: :taniec:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#186 Post autor: janekW67 »

Przebieg, że ho ho! :piwo:
Oczywiście!

Awatar użytkownika
lawless
Zafiromaniak
Imię: Adam
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z1.8XER

#187 Post autor: lawless »

kacza1982 pisze:ćwiartka strzeliła hehe
Teraz to nawet takich ćwiartek już nie ma :lol:
Myśl samodzielnie!

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#188 Post autor: fredas »

ładnie :piwo: wstaw jeszcze nocny filmik żeby mnie przekonać do zakupu :taktak:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#189 Post autor: norris_85 »

janekW67 pisze:
Sebu$ pisze:I proszę podczas jazdy nie używać słów potocznie uznanych za wulgarne, bo Ci Bozia język u3,14er... li u samej doooopy ... :haha:
Wulgaryzm dla inteligentnych! :haha: :haha: :haha:
dlatego ja po pewnym czasie użytkowania swojej kamerki stwierdziłem, że głoś podczas nagrywania jest mi zbędny xD

duże :piwo: za pilnowanie zapiętych pasów, też mnie takie odpinanie doprowadza do szewskiej pasji... a już wgl jak takie numery odwalają mi pasażerowie, którzy na co dzień sami prowadzą auta....

#190 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Filmik z nocy wrzucę jutro wieczorem to jedna sprawa. Druga to nie wiedziałem, że na końcu filmu jest fragment jak moja ukochana odpina pasy za wcześnie hehehe - zawsze dostaje za to op...ol, bo nienawidzę tego - zawsze jeżdżę w pasach i tak ma być! Łukaszu, głos niby zbędny, ale rzadko, bo rzadko może się przydać, a popatrz sam ile ciekawych scenek jest zawartych w 3-minutowym filmie dzięki dźwiękowi heheh można się pośmiać :)

Ryśku, odnośnie filmu w nocy, tak samo jak Sebu$ uważam, że żadna kamerka w aucie nie nagra dobrego obrazu w nocy, ale jest dobrze. Jeżeli chcesz więcej informacji napisz do Seby - zna się na fotografii i napewno chętnie doradzi w tej kwestii :)

ps. aktual oczywiście, kolejne tankowanie, zrobione 520km, zatankowane 43,5l gazu, koszt - 70zł, bez kilku groszy, spalanie 8,4 gazu. Wynik cieszący portfel i starczy na :piwo:

Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#191 Post autor: Aliass »

kacza1982 pisze:ps. aktual oczywiście, kolejne tankowanie, zrobione 520km, zatankowane 43,5l gazu, koszt - 70zł, bez kilku groszy, spalanie 8,4 gazu. Wynik cieszący portfel i starczy na
Robisz dluzsze trasy :?:

Mi po miescie wychodzi 12L....
Obrazek

#192 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Aliass pisze:Robisz dluzsze trasy :?:

Mi po miescie wychodzi 12L....
Takie spalanie mi wychodzi jeżeli rzadko jeżdżę po mieście czyli raz w tygodniu na zakupy. Jeżeli tak wyjdzie i te 500km zrobię tylko do roboty to wtedy wyjdzie tak, latem troszkę mniej. Moja Zosia pali mało (moim zdaniem), ale do tego przyczynia się droga i styl jazdy. Jeżdżę przede wszystkim do pracy czyli z Wodzisławia do Stanowic (praktycznie firma jest zaraz na zjeździe z A1), zatem połowa drogi spokojne miasto i połowa spokojna autostrada. Mój styl jazdy to eco-emeryt-driving czyli miastem 60 i 4 bieg, delikatnie z gazem, autostrada 90-100, 5 bieg i najlepiej za ciężarówką (tylko jak nie pada) przy czym do roboty mam bardziej z górki i na A1 jest mega eco (za ciężarówką chwilowe spalanie wychodzi ok. 5l/100km), a w drodze powrotnej wychodzi gorzej i bez ciężarówki przy ok. 100km/h wychodzi 8,5/100. Nie każdy taką jazdę lubi, a ja nie dość, że nie spieszę, bo wyjeżdżam po prostu wcześniej to dodatkowo wyrosłem już z ciśnięcia do odcięcia ;) Mimo wszystko wydaje mi się, że przy normalnej jeździe czy bardziej agresywnej niż moja doszedłbym do góra 10l/100km oczywiście lpg

Wczoraj mówiłem, że wrzucę film z nocnej jazdy z Mio, a zatem proszę bardzo

Film w nocy nr 1

Film w nocy 2

Przy okazji jak przeglądałem filmiki zauważyłem, że chyba trzeba będzie przestawić kamerkę bardziej na stronę pasażera lub niżej, bo niestety kamera widzi fragment nieoczyszczonej szyby. Dodatkowo jak w końcu znajdę odrobinę czasu oddam moje żarówki Tungsram Bluish ojcu do Scenica i włożę do siebie kolejny komplet Tungsram Megalight +120%

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#193 Post autor: Maćku »

Fajnie to w nocy nagrywa :mrgreen:

Radio Express FM czyli takie śląskie Radio Bielsko Ci sami prowadzący :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Chrees
Mieszkaniec
Imię: Krzysztof
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XE
#194 Post autor: Chrees »

Jestem zaskoczony, jak nagrywa w nocy :)
Warto zanotować do ewentualnego zakupu.
A jak wygląda kompresja? Tzn. ile zajmuje np. godzina nagrania? Bo rozumiem że kompresja mp4?
Obrazek

Awatar użytkownika
Aliass
Zafiromaniak
Model:
Kontakt:

#195 Post autor: Aliass »

no rowniez bylem zaskoczony jakoscia nagrania :o
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”