[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Zafiromaniak
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
DP założony. Co ciekawe odcinek zastępujący oryginalny odcinek z katalizatorem był krótszy o jakieś 4cm chyba że w ZB tak jest i przez to jest ta różnica. Na całe szczęście jak Niemiec robił układ wydechowy z nierdzewki zostawił zapas bo było co cofnąć
Bynajmniej już teraz nie wygląda jak armatura łazienkowa
Plany na weekend się pokrzyżowały miał być montowany nowy IC ale ktoś pokręcił podczas zamówienia średnice rur w stosunku do średnic wejść w IC i trzeba czekać do przyszłego tygodnia. Dzięki całej sytuacji poznałem Patryka z Properfekt. Początkowo miała być całość składana z średnicy rur 63mm z stali nierdzewnej ale że IC który przyszedł miał 57mm a z większym jest problem bo trzeba czekać około 1,5 miesiąca na dostawę (prawdopodobnie z chin). Po konsultacji padła decyzja że będzie 57mm ale w aluminium bo jak usłyszałem z nierdzewki robiło się z 15 lat temu a alu jest lżejsze i bardziej dostępne jeśli chodzi o długości i rodzaje kolan a po za tym flansze na przepustnice oraz czujnik ciśnienia leżą w properfekt prawie gotowe. Patryk na miejscu mi poodcina rury i kolana oraz je po zaprasowuje tak jak są w orginale. Ma też spawacza który ogarnie wspawanie flansz.
A na razie mam tyle
Sumik, Taka jak piszesz
ryba1,
Bynajmniej już teraz nie wygląda jak armatura łazienkowa
Plany na weekend się pokrzyżowały miał być montowany nowy IC ale ktoś pokręcił podczas zamówienia średnice rur w stosunku do średnic wejść w IC i trzeba czekać do przyszłego tygodnia. Dzięki całej sytuacji poznałem Patryka z Properfekt. Początkowo miała być całość składana z średnicy rur 63mm z stali nierdzewnej ale że IC który przyszedł miał 57mm a z większym jest problem bo trzeba czekać około 1,5 miesiąca na dostawę (prawdopodobnie z chin). Po konsultacji padła decyzja że będzie 57mm ale w aluminium bo jak usłyszałem z nierdzewki robiło się z 15 lat temu a alu jest lżejsze i bardziej dostępne jeśli chodzi o długości i rodzaje kolan a po za tym flansze na przepustnice oraz czujnik ciśnienia leżą w properfekt prawie gotowe. Patryk na miejscu mi poodcina rury i kolana oraz je po zaprasowuje tak jak są w orginale. Ma też spawacza który ogarnie wspawanie flansz.
A na razie mam tyle
Sumik, Taka jak piszesz
I z takim założeniem był kupowany najpierw się nacieszyć serią a jak się znudzi to ją poprawić bo jest możliwość i cieszyć się dalejSumik pisze:2.0T to model do dłubania
ryba1,
bynajmniej rodzinę odwiedziszryba1 pisze:będzie musiał być nowy program
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
wamka18 pisze:bo jak usłyszałem z nierdzewki robiło się z 15 lat temu
a tu kolejna bzdura.robię tylko z nierdzewki i jest wszystko dostępne i większość renomowanych tunerów robi z kwasówkiwamka18 pisze:a alu jest lżejsze i bardziej dostępne jeśli chodzi o długości i rodzaje kolan
będę w czerwcu na kilka dniwamka18 pisze:bynajmniej rodzinę odwiedzisz
Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, 22:32 przez ryba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
IC nie jest tak strasznie cenowofredas pisze:IC nówka jeśli tak to chyba trochę bolało
Piotr powodzonka w modach
Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, 22:30 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.