[A] - Kacperuch - 1.8, 125KM 2003r.

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#31 Post autor: Kacperuch »

plastik jest ze stelażem. stelaż przymocowujesz do otworów, które są w dachu po uprzednim wycięciu podsufitki. jest tutek na forum. vectra b dokładnie ;)

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#32 Post autor: Tunio999 »

hehe :) Dodatki wyglądają super :piwo:
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#33 Post autor: Maciek »

Uważaj na duże przyczepki bo viatoll Cię "ścignie" :)

demko
Przeglądacz
Model:

#34 Post autor: demko »

Kacperuch:
czyli tej czarnej blachy z tego linka nie potrzebuje? tak/
http://allegro.pl/polka-schowek-podsufi ... 41561.html

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak

#35 Post autor: Kacperuch »

dokładnie. ale szukaj taniej. mnie z przesyłką wyszła 45. na zdjęciach była trochę brudna pewnie dlatego nikt nie kupował, szczoteczka mydło i wygląda jak nowa

[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 16:22 ]
Dziś dołożyłem Zosi światła postojowe, podświetlenie tablicy, oświetlenie środka i schowka na ledowe białe. Tak z grubsza się to prezentuje:

Obrazek

a tu porównanie, jak świeci led, a jak dioda:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zosia również została wyposażona w przejściówkę do gniazda przyczepki (z 13 na 7), jak również piękny wieszak na marynarkę, ale nie miałem czasu cykać tych gadżetów. Pozdro! ;)

[ Dodano: Pon Paź 29, 2012 19:28 ]
Ostatnio Zośka została zalana pod korek, co stało się pierwszy i ostatni raz za mojej kadencji;D Aż trzeba było to uwiecznić;p
Obrazek

Dobra a przechodząc do meritum sprawy. Sporo było na forum na temat "jak to ciemno mam w bagażniku i co z tym zrobić". Też stwierdziłem że mam ów problem i pewna promocja w jednej z najtańszych sieci w Polsce rozwiązała problem jak należy. (Zainteresowani śpieszcie się, bo kupiłem to w piątek a nie wiem ile trwają takie promocje w Biedronce). 3 światełka led z 4-5 ledami w zależności od kształtu (mój akurat ma 5) po 14zł. Montaż tak jak widać, taśma klejąca z rzepą- ja dla pewności parę razy przeszyłem miedzy szczebelkami. Efekt jak sami widzicie bardzo zadowalający. Już nie trzeba zwijać rolety żeby coś zobaczyć wystarczy wcisnąć światło i w luku bagażowym widać tak jak trzeba.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sikor86

#36 Post autor: Sikor86 »

Bardzo podoba mi sie twoja zafirka masz ciekawe pomysły i widac ze dbasz o swoje cudo :driver: .Wiesz moze gdzie zakupic takie silowniki bardzo praktyczne i wizualnnie mi sie podoba co do cb radia to jeszcze niewiem czy zona pozwoli mi na takie szalestwo napisz cos wiecej pozdrawiam :piwo:

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak

#37 Post autor: Kacperuch »

Tu masz kolego temat gdzie chłopaki gadali apropo tego ;)

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak

#38 Post autor: Tunio999 »

Kasper inwestujesz i widzę, że z gracją to robisz :mrgreen:

Extra to wygląda :) Także szacun w Twoją stronę za to jak dbasz o Zośkę :piwo:
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak

#39 Post autor: Kacperuch »

Wczoraj Zośka dostała nowe żarówki h7 Tungsram Megalight Ultra +90%. Jak na cenę to warto założyć tym bardziej, że są niewiele droższe od najtańszych żarówek, a jasność świecenia i pole widzenia jest o niebo lepsze. Tu są takie poglądowe zdjęcia robione w dzień:
Obrazek
Obrazek
Może i xenon to to nie jest, ale nie to chciałem osiągnąć. Żarówki są jaśniejsze i pozwalają więcej dostrzec w odpowiednim czasie, barwa ich również jest bliższa białej- polecam.
W miedzy czasie czego nie udokumentowałem fotograficznie Zocha dostała piękną dojazdówkę, która dzieli pokrowiec z nowymi łańcuchami (planowany wyjazd w góry) i "w razie co" kablami 400A. Dopiero teraz dostrzegam wielkość mojego bagażnika ;)

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#40 Post autor: Maciek »

Kacperuch pisze:Wczoraj Zośka dostała nowe żarówki h7 Tungsram Megalight Ultra +90%. Jak na cenę to warto założyć tym bardziej, że są niewiele droższe od najtańszych żarówek, a jasność świecenia i pole widzenia jest o niebo lepsze. Tu są takie poglądowe zdjęcia robione w dzień:
Daj znać jak z ich trwałością po jakimś czasie :)

pablo2374

#41 Post autor: pablo2374 »

Nie no fajne światła, następne moje żarówki to właśnie te :piwo:

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak

#42 Post autor: Tunio999 »

Fajny efekt na tych żaróweczkach :piwo:
- Albert Einstein

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#43 Post autor: Bodek »

Tunio999 pisze:Fajny efekt na tych żaróweczkach :piwo:
Światełko ładne, bo białe, ciekawi mnie to +90 - jak to długo wytrzyma.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

pentagram

#44 Post autor: pentagram »

Ja tez miałem te żarówki. Świeciły super ale przez trwałość wróciłem do zwykłych h7. Najdłużej mi wytrzymały 1,5 miesiąca... czyli około 1600 km. Miałem 3 komplety, popaliły się szybko, od razu wróciłem do standardowych.

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak

#45 Post autor: Kacperuch »

no zobaczymy. ja mam jeden komplet w zapasie, jak będzie lipa to też mam stare najzwyklejsze w rezerwie;)

[ Dodano: Sro Sty 09, 2013 16:11 ]
Po nowym roku Zosia po raz drugi odwiedziła polskie Tatry. Dawała radę bez problemów oczywiście. Kolejny + dla niej za ten duży bagażnik ;) fajna sprawa jak się nie ma kufra :mrgreen:
Obrazek
Tak nawiasem mówiąc: spalanie w górach- nocowałem w Zakopanem- jeździłem w Białce i na Małym Cichym. Docierałem przez Łysą Polanę (widoki ;) ). W międzyczasie Słowacja, odwiedziny znajomych w górach, termy i inne pierdoły i spalanie wyszło 9.5. Tankowania po trasie to- 8.46; 8,58; 8,95; 8.26. Zrobiłem 1147km, średnie spalanie 8,75l/km * (średnia cena gazu) 2,65= 265,96zł Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich przeciwników "kuchenek gazowych". Nawet przy doliczeniu 5-6l benzyny koszta są śmieszne :lol:

[ Dodano: Czw Maj 09, 2013 22:28 ]
No i w końcu! Po długim nie robieniu nic z autem, znalazło się chwil parę dla Zosi. Ja widać na załączonych obrazkach Porządne woskowanie w końcu doprowadziło auto do stanu w jakim zastała do zima. Trwało to pół dnia ale warto było.
Obrazek
ObrazekObrazek

Zakupiłem również światła dzienne Philips DayLight 4 i z pomocą chabretti-ego zamontowałem je, jak widać na fotach.

Obrazek
W przeciągu dwóch ostatnich tygodni w Zosi wymieniłem/zrobiłem:
- wycieraczki przednie
- linki ręcznego
- złącze elastyczne wydechu
- odpowietrznik hamulca (prawy tył)
- ogólne usprawnienie nieodbijających i źle funkcjonujących hamulców
- przepływomierz powietrza
- łącznik stabilizatora (prawy przód)
- sworzeń (prawy przód)
Dziś korzystając jeszcze z pogody dopieściłem w środku autko wymieniłem ambipura i zakupiłem ciekawe choinki zapachowe imitujące perfumy, głównie kobiece :>
W tym miesiącu czeka mnie jeszcze opłacenie OC i przegląd. :? Troszkę kosztów, ale mam nadzieje, że maj się już na nich zakończy :lol:

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”