[A] - ukasz - Zafira OPC
Gość wziął kasę i ma mnie w nosie. Czasu dla mnie nie ma, bo wie, że musiałby poświęcić mi czas za darmo. Najlepsze jest to, że zanim wziął ode mnie pieniądze to był w stanie umówić się ze mną z dnia na dzień. Ech... Polska.
Po świętach zadzwonię do niego jeszcze raz i jak znowu stwierdzi, że nie ma czasu to pojadę do konkurencji. A on się z konkurencją baaardzo nie lubi.
Po świętach zadzwonię do niego jeszcze raz i jak znowu stwierdzi, że nie ma czasu to pojadę do konkurencji. A on się z konkurencją baaardzo nie lubi.
A co mam zrobić? Nawet faktury mi nie dał. Myślałem, że to uczciwy koleś. Tym bardziej, że ludzie go polecają. Wszystko miało się zakończyć w ciągu 2 tygodni, a mija już pół roku. Moja cierpliwość się kończy. Możliwe, że pojadę do niego bez zapowiedzi i każę mu zrobić to od ręki.
P.S.
Ile czeka się na regenerację turbo?
P.S.
Ile czeka się na regenerację turbo?
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Łukasz możesz napisać kogo mam omijać szerokim łukiem?:>
Ostatnio zmieniony 26 mar 2015, 10:37 przez norris_85, łącznie zmieniany 1 raz.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Zawsze możesz podzielić sie tym, tutaj: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=8112ukasz pisze:Poszło PW. Nie będę pisał publicznie, bo może uda się sprawę jeszcze załatwić, ale niesmak pozostanie.
Turbina zregenerowana, auto wróciło do życia.
Pytanie do posiadaczy OPC.
Czy u was po depnięciu mocniej w pedał gazu turbina rozgrzewa się do czerwoności?
Przy spokojnej jeździe tego nie ma.
W dzień tego nie widać (bo jest jasno), ale wieczorem po przejechaniu kilku km (1-2km) na wyższych obrotach, po otwarciu maski widać jak turbina delikatnie "świeci się" na czerwono.
Czy to normalne? Czy może ten super-hiper tuner od mojego programu zje..ał coś ze składem mieszanki?
Pytanie do posiadaczy OPC.
Czy u was po depnięciu mocniej w pedał gazu turbina rozgrzewa się do czerwoności?
Przy spokojnej jeździe tego nie ma.
W dzień tego nie widać (bo jest jasno), ale wieczorem po przejechaniu kilku km (1-2km) na wyższych obrotach, po otwarciu maski widać jak turbina delikatnie "świeci się" na czerwono.
Czy to normalne? Czy może ten super-hiper tuner od mojego programu zje..ał coś ze składem mieszanki?
Dawno nie byłem na forum.
Zafira stoi w warsztacie. Urwały się dwie szpilki kolektora wydechowego i trzeba ściągać głowicę.
Takie pytanie.
Znajomy powiedział mi, że turbosprężarka nie powinna "wisieć" na samym kolektorze i powinna być podparta od dołu jakąś "podpórką", której u mnie nie ma. Czy to prawda? W Z20LET były jakieś "podpórki" turbosprężarki?
Zafira stoi w warsztacie. Urwały się dwie szpilki kolektora wydechowego i trzeba ściągać głowicę.
Takie pytanie.
Znajomy powiedział mi, że turbosprężarka nie powinna "wisieć" na samym kolektorze i powinna być podparta od dołu jakąś "podpórką", której u mnie nie ma. Czy to prawda? W Z20LET były jakieś "podpórki" turbosprężarki?