[A] KrystianNh - Z20LET 2.0T OPC SILVER ZOŚKA :-)
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
Dawno nic niepisałem. Powoli dąże do tego co założyłem auto zrobiony nowy chip na starym ok.210Ps.
Teraz celem uzyskania było u mnie jak najwieksza moc i jak najbardziej płaski moment przy jak najmniejszym kosztem zwiększenia doładowania na turbo, zabawy co niemiara było i dużo zabawy z powietrzem i zapłonem
Ale auto jedzie bardzo przyjemnie i chetnie reaguje i na pedał gazu i jedzie cały czas bardzo płynnie rozwija moc wzgledem obrotów
Ile jest cieżko powiedzieć , ale ponoc dosc mocny program ponoc pod granice wydolnosci wtrysków
Teraz tylko montaż LPG w przyszłym tygodniu mam nadzieje żeby gaziarze czegoś niezepsuli bo ciężko im będzie wystroić ponoć
A póżniej chciałbym go zmierzyć ile ma rzeczywiście :>
Teraz celem uzyskania było u mnie jak najwieksza moc i jak najbardziej płaski moment przy jak najmniejszym kosztem zwiększenia doładowania na turbo, zabawy co niemiara było i dużo zabawy z powietrzem i zapłonem
Ale auto jedzie bardzo przyjemnie i chetnie reaguje i na pedał gazu i jedzie cały czas bardzo płynnie rozwija moc wzgledem obrotów
Ile jest cieżko powiedzieć , ale ponoc dosc mocny program ponoc pod granice wydolnosci wtrysków
Teraz tylko montaż LPG w przyszłym tygodniu mam nadzieje żeby gaziarze czegoś niezepsuli bo ciężko im będzie wystroić ponoć
A póżniej chciałbym go zmierzyć ile ma rzeczywiście :>
Ostatnio zmieniony 13 sie 2015, 22:58 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Bywalec
tzn powiedział mi ile może mieć bo zrobił już pare takich aut i na tym doładowaniu i hamował (przerabiał też na wieksze moce i podał mi do ilu mniej wiecej wtryski starczają do ilu pompa paliwa)gRZENIU pisze:Podjedz na hamownie teraz to będziesz wiedział ile masz na samym Pb ...
Będzie to Cię kosztowała w granicach 150zł a rozwikłasz swoje wątpliwości i nasze ile Ci wyszło "Ps" i "Nm"
Dziwi mnie ,że nie sprawdzili Ci odrazu jak pisali program ...
hamownie on miał na jedną oś Maha sprzedał teraz montuje 4x4 bo na codzień stroi lancery i subaru sam posiado evoXI ponad 600Ps
narazie gaz zamontuje i musze korekte w borze zrobić bo tam priorytetem jest zmniejszenie Nm w dolnym zakresie i podwyższenie pózniej i mocy podciagnąć tam bo turbo tam co jest zamontowane wieksze moce robią
Jak zostanie zbedna kasa to zmierze oby dwa bo tez mnie to zastanawia
Narazie co najwyżej mogę pobawić się g-techem bo posiadam i pomierzyć czasy
Posiadam czasy elastycznosci przy mocy poprzedniej i mogę porównać jak się zmieniło
Ostatnio zmieniony 13 sie 2015, 23:42 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Bywalec
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
kolego siedzę w oplach.nie dobrych fachowców od turbo benzyn.EcuProjekt z Wrocławia i GEKO z Poznania.reszta to popudroki którzy się na niczym nie znają.KrystianNh pisze:Pierwsze podejście do programu nieudane :> Parę godzin na garażu mam nadzieje że następnym razem będzie okey
tzn???ile miał NM???KrystianNh pisze:ale ponoc dosc mocny program ponoc pod granice wydolnosci wtrysków
raczej do 350-360KM.żeby był komplet musisz korby wymienić i masz potencjał na 600KM.sam się rozglądam z silnikiem Z20LEH do mojego cabrioWojti pisze: U mnie z tego co się dowiadywałem silnik jest juz zakuty i do 400 mogę ciągnąc na bebechach
widzę kolego że jesteś z Krakowa t może się spotkać i zobaczę co masz pod maską.przyjadę swoim cabrio zobaczysz profi robotę
Ostatnio zmieniony 14 sie 2015, 22:38 przez ryba1, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Bywalec
Ja spokojnie to co mam mocowo nic więcej raczej już niebede robiłryba1 pisze:kolego siedzę w oplach.nie dobrych fachowców od turbo benzyn.EcuProjekt z Wrocławia i GEKO z Poznania.reszta to popudroki którzy się na niczym nie znają.KrystianNh pisze:Pierwsze podejście do programu nieudane :> Parę godzin na garażu mam nadzieje że następnym razem będzie okeytzn???ile miał NM???KrystianNh pisze:ale ponoc dosc mocny program ponoc pod granice wydolnosci wtryskówraczej do 350-360KM.żeby był komplet musisz korby wymienić i masz potencjał na 600KM.sam się rozglądam z silnikiem Z20LEH do mojego cabrioWojti pisze: U mnie z tego co się dowiadywałem silnik jest juz zakuty i do 400 mogę ciągnąc na bebechach
widzę kolego że jesteś z Krakowa t może się spotkać i zobaczę co masz pod maską.przyjadę swoim cabrio zobaczysz profi robotę
To co jest teraz narazie zostaje i montuje instalacje Lpg
-
- Bywalec
-
- Bywalec
- maria
- Zafiromaniak
- Imię: Anna
- Auto: Opel zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Raczej bym powiedziała że bardzo ciężką .Maćku pisze:Ciężką masz nogęKrystianNh pisze:spalanie lpg:
- miasto narazie ok.15litrów
- trasa jazda dość szybka ok.13.5litra
Moja spala 10-11 litrów to max po mieście i w trasie do 120km też .
Przy większej prędkości to wiadomo odpowiednio więcej
Nie jeżdżę szybciej, niż lata mój Anioł Stróż.
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz