[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#406 Post autor: Wojti »

Powodzenia ...oby udało się to naprawić ...Uszkodzenia elektryki potrafią być najbardziej uciążliwe do naprawy :>
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#407 Post autor: Sumik »

Wolf ma Techa. Sam u niego byłem. Lokalizacja Sosnowiec :D

Skasowany użytkownik 16629

#408 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Sumik pisze:Wolf ma Techa. Sam u niego byłem. Lokalizacja Sosnowiec :D
O nim właśnie myślałem, Sebu$ już mi go kilka razy polecał, ale nigdy nie dojechałem ;) jak już porobi się auto to zapewne się tam wybiorę :)

#409 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Pora odświeżyć temat, bo już dawno tu nie bywałem... niestety, nawał roboty pod koniec roku (normalka), wydatków kupa i Zosia niestety też (jak to kobieta) wymyśla... zacznę od dobrych rzeczy, a jest jedna: w zeszłym tygodniu Zosi stuknęło 270000km i to by było na tyle... Niestety nastrój "świąteczny" jest nadal (czytaj - choinka na desce nadal świeci). Autko miało trafić na konkretne czyszczenie przepustnicy ultradźwiękami w poniedziałek, ale w niedzielę rozleciał się środkowy tłumik, więc najpierw prawie 300zł na tłumik i dziś wczesnym rankiem pojechała do mechanika... zobaczymy jak wygląda przepustnica po 2 latach i 50000km po czyszczeniu w ASO (o ile w ogóle czyścili, bo nic nie widziałem, dostałem fakturę, a jakiejś szczególnej zmiany nie odczułem)... Niestety między błędami abs i czujnika prędkości zaczęło wywalać błąd przepływki, więc wsadziłem starą i nadal to samo czyli jeden dzień przygasa, na drugi dzień trzyma wyższe obroty, chodzi na wolnych jak jej się podoba. Cewkę podmieniłem i nic, przepływka stara i nic, przepływka odłączona i to samo... zobaczę po czyszczeniu jak będzie i chyba po świętach wpadnie drooogi prezent 5WK9606, ale to się zobaczy, bo nie wiem skąd błędy absu czy to tylko jakaś przerwa na łączach, czy dotychczas nie odebrany i nie naprawione ecu czy sterownik abs... zbyt wiele niewiadomych, ale staram się naprawiać po kolei, bo autko chodzi, odpala jak zawsze, mało pali, abs działa tylko brak TC (to jest bardzo złe!!! to kusi, aby dodawać gazu przy każdym wyjściu z ronda hehehe i za chwilę zimówki pójdą na śmietnik ;) niby tylko 125KM, ale młuci kołami jak głupia). Już nawet przechodziły mi przez ten pusty łeb myśli typu: "sprzedaj to w p...du i kup co innego", ale chyba jednak wolę dołożyć kolejne tysiące i cieszyć się patrząc z balkonu :) Zobaczymy wieczorem jak auto odbiorę co mechanik wymodził...

Na koniec niestety muszę dobić się... po malowaniu latem dorzuciłem nowy grill poliftowy (zamiennik...) i niestety sól już go zrzera, są odpryski dość duże, "chrom" jakiś zaśniedziały miejscami... nie kupujcie tego za 150zł nówka!!! lepiej za te same pieniądze lub trochę więcej kupić ori używkę... teraz chodzi mi po głowie coś noemblem...

Niestety poprzez problemy natury mechanicznej marzenia o 17" na lato odchodzą na daleki plan... najpierw Zosia musi być super zdrowa, a później piękniejsza (bo piękna i tak jest)

Crazy
Zafiromaniak
Imię: Dawid
Auto: Insignia
Model: A
Oznaczenie silnika: A16LET
#410 Post autor: Crazy »

Czekamy na wieści czy mechanior ogarnął :ok:
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#411 Post autor: Sebu$ »

Bardzo lubię czytać Twoje eeeeelaboratyyyy ;)

No i czekamy na info
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#412 Post autor: Sumik »

Piękniejsza, bo piękna już jest :ok:

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#413 Post autor: chabretti »

Rafał pomału do przodu i będzie :ok:

#414 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

No więc... przepustnica wyczyszczona... z relacji mechanika (zdjęcie prześle mi po świętach, bo pstryknął telefonem) - przepustnica zaj...ana bardzo... więc podejrzewam, że 2 lata temu jak oddałem auto do ASO to wymienili tylko uszczelkę i stwierdzili, że jeszcze jest ok jeżeli w ogóle tam zajrzeli... no comment

Po odebraniu niestety poprawa minimalna, rzadziej auto gaśnie, ale i tak to nie jest to. Lepiej teraz reaguje na gaz, jakby szybciej, ale to nie jest to... odnośnie błędów abs (brak komunikacji z ecu) to podejrzenie pada na ecu, więc trzeba znowu męczyć fachowca, który dotychczas nie naprawił mojego sterownika... pora z nim znowu powalczyć ;) a póki co, Zosia pomimo błędów i tak śmiga i to bardzo cieszy :)

Niestety święta bardzo uszczupliły budżet i nie bardzo da się coś wymodzić teraz, ale już niebawem nowy rok, nowy limit nadgodzin w robocie, więc można co nie co zarobić więcej celem wiadomym :D

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#415 Post autor: Wojti »

Rafał na spokojnie to ogarniesz :P Wiadomo ze kasa jak woda ale pomalutku dojdziesz do skutku :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

#416 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Nowy rok, więc nowy limit nadgodzin w robocie ;) hehehe można trochę podciągnąć wypłatę i co nie co wydać na Zosię :) Z nowinek - Zosia lubi siarczysty mróz! Jak było -20 stopni to przestała zapalać się lampka auta z kluczykiem i myślałem, że żarówka przeszła... po zgaszeniu i odpaleniu przestała świecić kontrola trakcji i oczywiście działała... Do odpalenia rano hehehe, ale po kolejnym mrozie znowu się naprawiło... muszę znowu atakować gościu od ECU, aby wreszcie naprawił mój i zamontował, bo nie wiem nadal czy błędy pochodzą od ecu czy sterownika absu. Cieszy jednak, że pomimo mrozów autko śmiga aż miło, czasem zgaśnie, ale pali od razu... Niestety zaczął hałasować wentylator dmuchawy, chyba łożysko się kończy, ale póki takie mrozy i chodzi to niech sobie działa ;)

Na dzień dzisiejszy szukam intensywnie garażu do kupienia (prawie niemożliwe) lub wynajmu (jeżeli już się trafi to drogo...), szkoda, że zakup w mojej okolicy to min. 20000zł i to idzie od ręki, a najem min. 200zł/miesiąc... czas pokaże

W związku z fajną wypłatą szukam poduszki do kierownicy w b.dobrym stanie :) Potem się zobaczy co z ecu i naprawą błędów, a potem kolejne może gadżety :)

#417 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Jako, że za mądry to ja nie jestem i zamiast robić to, co planuję to robię coś zupełnie odmiennego, nie w tym kierunku, ale... ale zawsze cieszącego to zakupiłem taki mały gadżet...

Obrazek

Tu pojawia się pytanie - co to jest? Jeden się zmagał z wyzwaniem i nie podołał, ale w nagrodę zobaczył szczegóły :) (Ciiiicho, bo...)

Jutro pokażę szczegóły naszej braci co to takiego, bo chyba nikt nie odgadnie, bo sam kombinowałem i nie jest tak prosto

Czujecie te emocje?

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#418 Post autor: Sebu$ »

kacza1982 pisze:Jako, że za mądry to ja nie jestem
nikt nie jest doskonały .... :haha:
kacza1982 pisze:Tu pojawia się pytanie
kto pyta nie błądzi ;)
kacza1982 pisze:Czujecie te emocje?
ja już nie :P

..... :lol:
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#419 Post autor: rafant4011 »

Pudełko od irmschera... :lol:

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#420 Post autor: fredas »

coś perłowo szary lub szara perła reszty nie dowidzę :lol: a że irmscher to też widzę :shock:a już się bałem po sobocie :lol:
Ostatnio zmieniony 16 sty 2017, 22:56 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”