[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- gRZENIU
- Zafiromaniak
- Imię: Grzegorz
- Auto: Signum
- Model: Polift
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Nie wydaje mi się żeby efekt był taki sam ...Przemass pisze:Elegancko
powiem tobie że 2 dni temu widziałem jak gość w bloku na przeciw pod oknem pomalował tak samo i to bez zdejmowania opon ! obłożył folią do pieczenia wokół i pomalował-efekt taki sam
Efekt jest Ale najważniejsze ,że robiło się to samemu i tak jak trzeba ...
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
i nie będzie - bez zdejmowania pomaluje tylko z zewnątrz a tutaj mamy pomalowane z obu stron oraz część na co dzień ukrytą pod oponągRZENIU pisze:Nie wydaje mi się żeby efekt był taki sam ...Przemass pisze:Elegancko
powiem tobie że 2 dni temu widziałem jak gość w bloku na przeciw pod oknem pomalował tak samo i to bez zdejmowania opon ! obłożył folią do pieczenia wokół i pomalował-efekt taki sam
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Kontakt:
Zośka ostatnio ma małe kuku za sprawą żony bo podjechała za blisko krawężnika. Zderzak przeskoczył przez krawężnik i się o niego zahaczył, przy cofaniu trochę się połamał. Trochę się wściekłem jak to zobaczyłem(zderzak do OPC troche kosztuje bo nie da się go spawać) ale po dniu mi przeszło jak pomyślałem że przezorny zawsze ubezpieczony. Nie spodziałem się że tyle można dostać z AC za zderzak prawie 1300 bez paru zł ale było by więcej bo ktoś już go naprawiał prędzej.
Drugi zderzak kupiony nie naprawiany ale do lakierowania troche kosztował.
Przy okazji zderzaka kupiony w końcu spojler tylnej klapy. Na razie nie zamontowany bo musi być zrobiona poprawka lakiernicza przy spryskiwaczu ale przymiarka była
A także przy okazji wymieniona uszczelka dzwi kierowcy bo była troche uszkodzona.
Cel na najbliższe dni lakiernik. Zosia jest umówiona na czwartek. Będzie lakierowany zderzak, drzwi tylne strona kierowcy(pierwsze ogniska korozji przy listwie oraz uszkodzenia lakieru) oraz cieniowane drzwi kierowcy oraz błotnik tylni lewy by nie było widać że coś było malowane, poprawka na tylnej klapie przy spryskiwaczu oraz drzwi przednie prawe od listwy w dół ze względu na pierwsze oznaki korozji. Wstępna wycena lakiernika jak stwierdził nie powinno przekroczyć 1200.
Zastanawiam się czy montować samemu spojler czy zlecić go komuś bo lakiernik stwierdził że on się tego nie podejmuje bo jak stwierdził musi być to zrobione porządnie aby nie odpadł przy większej prędkości i nie wbił się komuś w szybę za mną.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Ja zleciłem fachowcowi. Jest dobrze przymocowany i perfekcyjnie pomalowany.wamka18 pisze:Zastanawiam się czy montować samemu spojler czy zlecić go komuś bo lakiernik stwierdził że on się tego nie podejmuje bo jak stwierdził musi być to zrobione porządnie aby nie odpadł przy większej prędkości i nie wbił się komuś w szybę za mną.
Zrobił to lakiernik
A jeżeli faktycznie za słabo będzie przymocowany lub klej do szyb po terminie to może odpaść przy większej prędkości.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
Da się spawać ale wtedy jak będzie uderzony gdziekolwiek to i tak pęknie w miejscu spawaniawamka18 pisze:(zderzak do OPC troche kosztuje bo nie da się go spawać
Swoją drogą za ile wyrwałeś zderzak ? Tak pytam z ciekawości,bo w Aso nowy coś ok.2,6 tys.
Ja co prawda będę robił z Oc sprawcy i też nowy ale ciekaw jestem za ile zdobyłeś ?
Przy okazji to już 3 zderzak Opc na forum do wymiany,chyba że gdzieś nie doczytałem