[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001
Skoro nie świeci tylko ta jedna sztuka przy tablicy to może jednak wadliwa diodakacza1982 pisze:Dzisiaj bardzo niemiło się zawiodłem... kupiłem ledy, poleciłem kilku osobom i niestety w oświetleniu tablicy jedna dzisiaj zaczęła migać, później więcej nie świeciła niż świeciła...
U mnie mam podobne do tych które polecałeś i palą wszystkie bez problemów i w środku i przy tablicy
Od kilku dni obserwuję moje ledy i o dziwo świecą za każdym razem kiedy na nie patrzę niech tak zostanie. Cieszę się, że trafiły Ci się dobre i niech tak zostaniecoolz86 pisze:Skoro nie świeci tylko ta jedna sztuka przy tablicy to może jednak wadliwa diodakacza1982 pisze:Dzisiaj bardzo niemiło się zawiodłem... kupiłem ledy, poleciłem kilku osobom i niestety w oświetleniu tablicy jedna dzisiaj zaczęła migać, później więcej nie świeciła niż świeciła...
U mnie mam podobne do tych które polecałeś i palą wszystkie bez problemów i w środku i przy tablicy
@pitER nie przejmuj się, gościu wystawił po raz kolejny
Proszę bardzo specjalnie dla Ciebie TUTAJ
ps. dzień bez wazeliny dniem straconym hehe... u mnie półka na razie leży i czeka na wyczyszczenie dogłębne i trochę lepszą pogodę, bo na razie jest tak, że nie chce mi się nawet wychodzić na papierosa na balkon
Mikołaj w tym roku przyszedł trochę szybciej i przyniósł mi taki oto wynalazek:
W piątek montaż u mechanika (wiem, mogę sobie sam to zrobić, ale dostałem z sondą gwarancję, w której jest zapis o pieczątce z warsztatu, więc dam na flaszkę i święty spokój). Dla ciekawych-udało się zakupić za 360zł z wysyłką, więc cena dobra... oby było wszystko w porządku.
Dodatkowo zupełnie przypadkowo zakupiłem radyjko Sony CDX-F7705x (animacje i duperele tylko niewiem czy przypadkiem nie jest to wersja usa to trzeba będzie porzeźbić albo sprzedać). Cena = pół darmo, więc jest git.
W piątek montaż u mechanika (wiem, mogę sobie sam to zrobić, ale dostałem z sondą gwarancję, w której jest zapis o pieczątce z warsztatu, więc dam na flaszkę i święty spokój). Dla ciekawych-udało się zakupić za 360zł z wysyłką, więc cena dobra... oby było wszystko w porządku.
Dodatkowo zupełnie przypadkowo zakupiłem radyjko Sony CDX-F7705x (animacje i duperele tylko niewiem czy przypadkiem nie jest to wersja usa to trzeba będzie porzeźbić albo sprzedać). Cena = pół darmo, więc jest git.
Od ostatniego wpisu: sonda sprawuje się dobrze, nie wywala błędu, ale niestety co kilkaset km wywala check (błąd "worek" P0170-podejrzewam nadal przepływkę, kupiłem swego czasu używkę, jest lepiej, ale to jeszcze chyba nie do końca... jak się uzbiera gotówki to się kupi nową).
Radio nadal nie zamontowane, szukałem po sklepach okolicznych wyjmaków, ale pozostało alle... więc może dziś je zamówię i przetestuję w przyszłym tygodniu czy radio to radio czy szmelc (tak też może się zdarzyć)
Teraz mały aktual, pytałem o żarówki itp. w odpowiednim dziale i tak wpadły na postojówki Philips White Vision oraz na mijania Tungsram +120%, całość wygląda tak
Zdjęcia robiłem przed chwilą telefonem, a słownie: postojówki są całe niebieskie, w ciągu dnia za bardzo nie widać efektu, w nocy jest napewno bielsza niż zwykłe w5w (do ledów im daleko, ale nie gryzie się z światłem mijania). Jeżeli chodzi o H7, bardzo dobrze, światła jaśniejsze niż standardowych Osramach, teraz pozostała regulacja świateł (wydaje mi się, że świecą za nisko, może złudzenie). W drodze z roboty niestety nie mam nieoświetlonych ulic, więc i tak ciężko stwierdzić o ile lepiej żarówki są lepsze, ale są napewno. Na zdjęciach widać, że światła są bielsze, ale to nie xenon i nie ma co się łudzić, że będą takie Ja jestem zadowolony
Radio nadal nie zamontowane, szukałem po sklepach okolicznych wyjmaków, ale pozostało alle... więc może dziś je zamówię i przetestuję w przyszłym tygodniu czy radio to radio czy szmelc (tak też może się zdarzyć)
Teraz mały aktual, pytałem o żarówki itp. w odpowiednim dziale i tak wpadły na postojówki Philips White Vision oraz na mijania Tungsram +120%, całość wygląda tak
Zdjęcia robiłem przed chwilą telefonem, a słownie: postojówki są całe niebieskie, w ciągu dnia za bardzo nie widać efektu, w nocy jest napewno bielsza niż zwykłe w5w (do ledów im daleko, ale nie gryzie się z światłem mijania). Jeżeli chodzi o H7, bardzo dobrze, światła jaśniejsze niż standardowych Osramach, teraz pozostała regulacja świateł (wydaje mi się, że świecą za nisko, może złudzenie). W drodze z roboty niestety nie mam nieoświetlonych ulic, więc i tak ciężko stwierdzić o ile lepiej żarówki są lepsze, ale są napewno. Na zdjęciach widać, że światła są bielsze, ale to nie xenon i nie ma co się łudzić, że będą takie Ja jestem zadowolony
Długo mnie nie było, bo też żadnej aktualizacji. Autko śmiga bez problemów, check zaczął palić się co raz rzadziej (zrobione ponad 2000km bez niczego, a nawet jak się zapali to nic nie zmienia). Autko mało pali, bo max 9,5l/100km gazu, pali na dotyk i zasłużyło na małe gadżety
Dzisiaj zamontowałem panele od polifta, czarne mi się znudziło. Koszt łączny to 92zł z przesyłkami od dwóch sprzedawców... wiadomo, że handlarze częściami ludzi mają niesamowicie "zdolnych" i przy demontażu robią wszystko z gracją rzeźnika, ale pomimo kilku urwanych czy nadłamanych mocowań wszystko ładnie się trzyma i nie trzeszczy i wygląda wyśmienicie, co myślę, że widać na zdjęciach.
Dodatkowo tydzień wcześniej Zosia dostała nowy mieszek gałki zmiany biegów z białymi obszyciami oraz zacząłem się bawić folią do oklejania i okleiłem ramkę gałki zmiany biegów. Teraz jest jaśniejsza niż panel środkowy, ale i tak ładny. Niestety nie mam za bardzo ręki do oklejania, ale się nie poddaję i po dwóch próbach jest jako tako, ale będę jeszcze poprawiał. Po tych prezentach zbieram pieniążki na koszyczek gałki zmiany biegów (1 i 2 bieg ciężej wchodzą) oraz na wymianę gum stabilizatora. Wiem, że to groszowe sprawy, ale na razie mam inne wydatki, więc fundusz na "kochankę" ograniczony. Aktualnie daję kwietnik/parapet balkonowy do piaskowania i malowania i jeżeli efekt będzie dobry to się szarpnę i dam stalówki na zimę odświeżyć i pomalować w srebro bez dekli, ale to czas jeszcze pokaże
Dzisiaj zamontowałem panele od polifta, czarne mi się znudziło. Koszt łączny to 92zł z przesyłkami od dwóch sprzedawców... wiadomo, że handlarze częściami ludzi mają niesamowicie "zdolnych" i przy demontażu robią wszystko z gracją rzeźnika, ale pomimo kilku urwanych czy nadłamanych mocowań wszystko ładnie się trzyma i nie trzeszczy i wygląda wyśmienicie, co myślę, że widać na zdjęciach.
Dodatkowo tydzień wcześniej Zosia dostała nowy mieszek gałki zmiany biegów z białymi obszyciami oraz zacząłem się bawić folią do oklejania i okleiłem ramkę gałki zmiany biegów. Teraz jest jaśniejsza niż panel środkowy, ale i tak ładny. Niestety nie mam za bardzo ręki do oklejania, ale się nie poddaję i po dwóch próbach jest jako tako, ale będę jeszcze poprawiał. Po tych prezentach zbieram pieniążki na koszyczek gałki zmiany biegów (1 i 2 bieg ciężej wchodzą) oraz na wymianę gum stabilizatora. Wiem, że to groszowe sprawy, ale na razie mam inne wydatki, więc fundusz na "kochankę" ograniczony. Aktualnie daję kwietnik/parapet balkonowy do piaskowania i malowania i jeżeli efekt będzie dobry to się szarpnę i dam stalówki na zimę odświeżyć i pomalować w srebro bez dekli, ale to czas jeszcze pokaże
Niestety muszę się zgodzić, bo ramka jest oklejona przeze mnie, więc nie najlepiej, ale bardziej mnie teraz boli, że kupiona folia jest o wiele jaśniejsza niż oryginalne panele. Jak się nauczę dobrze oklejać to kupię bardziej zbliżony kolor, bo jednak to jakaś odmiana w stosunku do serii i nie przesadzona.Maćku pisze:Mnie się tylko ta ramka nie podoba :> reszta
Dzisiaj zabolał mnie bardzo inny fakt-pękła osłona poduszki nad klaksonem z lewej strony, ledwo to widać, ale już mnie strasznie wk...wia, o dziwo nie pękła sama gumka klaksony tylko sama osłona zaraz ponad i teraz nie wiem czy to co oferują na necie jako nowe osłony to osłony z możliwością przełożenia poduszki czy tylko atrapy dla powypadkowych, bo chcę, aby poduszka spełniła w razie najgorszego swoje zadanie, a może lepiej szukać używanej zaślepki z angola, hmmm kurde boli mnie to strasznie
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Oklejałem u siebie ten panel + popielniczkę folią "szczotkowana stal" w odcieniu grafit, więc wygląda to podobnie do ori (oprócz oczywiście wyżłobień), więc możesz tego spróbować na ramcekacza1982 pisze:Niestety muszę się zgodzić, bo ramka jest oklejona przeze mnie, więc nie najlepiej, ale bardziej mnie teraz boli, że kupiona folia jest o wiele jaśniejsza niż oryginalne panele. Jak się nauczę dobrze oklejać to kupię bardziej zbliżony kolor, bo jednak to jakaś odmiana w stosunku do serii i nie przesadzona.