[A] - ukasz - Zafira OPC
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
norris_85, ale ja spawarkę mam do plastików i spawam od 6 lat.znam trochę temat i wiem ze PUR to jest jakaś masakra.myślę ze pokleic da radę ale spawanie raczej wątpię ale podjadę do kumpla speca i zapytam z 1-szej ręki
Ostatnio zmieniony 12 maja 2016, 05:40 przez ryba1, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawno mnie nie było.
Obecnie nie ma miesiąca by Zafira nie stała w warsztacie.
Najpierw spaliły mi się klocki z tyłu. Kompletnie nie wiem co się stało. Wyglądało to tak jakbym przejechał 100 km z zaciągniętym ręcznym. Sprawdziłem zaciski, tłoczki, ręczny pracuje prawidłowo i nic nie znalazłem. Wymieniłem klocki (Textar) i problem się nie powtórzył.
Następnie pojawił się komunikat o kończących się hamulcach z przodu.
Wpadły klocki Textar i tarcze Mikody. Komunikat dalej się wyświetla, pewnie padł czujnik.
Potem padł czujnik położenia wału, a w międzyczasie jeszcze plecionka przy wydechu się przetarła.
Założyłem też już TRZECIE ramię tylnej wycieraczki. Oczywiście przy montażu plastik znowu pękł (za mocno dokręciłem śrubę). Na razie się trzyma i pracuje normalnie, ale pewnie kwestia czasu kiedy odpadnie (32 zł psu w d...).
Chciałbym poznać tego idiotę, który wymyślił plastikowe ramię wycieraczki.
Obecnie nie ma miesiąca by Zafira nie stała w warsztacie.
Najpierw spaliły mi się klocki z tyłu. Kompletnie nie wiem co się stało. Wyglądało to tak jakbym przejechał 100 km z zaciągniętym ręcznym. Sprawdziłem zaciski, tłoczki, ręczny pracuje prawidłowo i nic nie znalazłem. Wymieniłem klocki (Textar) i problem się nie powtórzył.
Następnie pojawił się komunikat o kończących się hamulcach z przodu.
Wpadły klocki Textar i tarcze Mikody. Komunikat dalej się wyświetla, pewnie padł czujnik.
Potem padł czujnik położenia wału, a w międzyczasie jeszcze plecionka przy wydechu się przetarła.
Założyłem też już TRZECIE ramię tylnej wycieraczki. Oczywiście przy montażu plastik znowu pękł (za mocno dokręciłem śrubę). Na razie się trzyma i pracuje normalnie, ale pewnie kwestia czasu kiedy odpadnie (32 zł psu w d...).
Chciałbym poznać tego idiotę, który wymyślił plastikowe ramię wycieraczki.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2016, 12:41 przez ukasz, łącznie zmieniany 4 razy.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
ukasz pisze:Następnie pojawił się komunikat o kończących się hamulcach z przodu.
ten czujnik zużycia jest jednorazowy i przy wymianie klocków też trzeba go wymienićukasz pisze: Komunikat dalej się wyświetla, pewnie padł czujnik.