[A]- Mucias 2.0T OPC, 192 KM, 2002, LPG

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Mucias
Mieszkaniec
Imię: Mucias
Auto: Opel Zafira 2.0T OPC
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20let
#61 Post autor: Mucias »

Wielkie podziekowania dla Sebusia, ktory pomogl mi(sprzedal fele)w realizacji tuningu optycznego mojej Opc-i.Jak rowniez Olcikowi za lotke :piwo: Zewnatrz jeszcze doloze jedna rzecz i koniec projektu.Pozniej zabieram sie za wnetrze ;) A na koncu... za mody silnika...ale sam nie wiem....Dzieki Wielkie :ok:
Ostatnio zmieniony 11 lip 2017, 07:14 przez Mucias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cray123
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: ZA OPC
Oznaczenie silnika: Z20LET
#62 Post autor: Cray123 »

Zazdrość zżera za te fele, bajecznie wyglądają, no po prostu cudne są :serce:
No i w ogóle, Zocha się świeci jak psu... :piwo:

Mucias
Mieszkaniec
#63 Post autor: Mucias »

Wczoraj Opc-ia przeszła przegląd bezproblemów...zero zastrzeźeń.Koleś pytał sie czy nie chce jej sprzedać :lol: Pierwszy raz widzi tak zadbaną Zafire...ona taka wypasiona...inne zderzaki,felgi duże itp.Po tych słowach urosłem 8) Wiec musialem mu wytłumaczyc co to znaczy OPC :lol: A jak powiedziałem o mocy silnika to sie zaczeło...

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#64 Post autor: Wojti »

Nie ma się co dziwić Ty wiesz co masz inni jak zobaczą to dopiero doceniają :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Mucias
Mieszkaniec
#65 Post autor: Mucias »

Dzisiaj Opc-ia dostała nowy akumulator...Zawsze kupowałem Centra Future....a kumpel pracujący w tej branży zaproponował aku firmy "krzak" :lol: Gwarantowal, ze będę tak samo zadowolony.Czas pokaże....

Awatar użytkownika
misio
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Zafira 2.0 opc
Model: A
#66 Post autor: misio »

Mucias pisze:Dzisiaj Opc-ia dostała nowy akumulator...Zawsze kupowałem Centra Future....a kumpel pracujący w tej branży zaproponował aku firmy "krzak" :lol: Gwarantowal, ze będę tak samo zadowolony.Czas pokaże....
Ja od kilku lat przestałem kupować Bosch czy centra (tzw. markowe) bo jest strasznie dużo podrobionych, od ponad 10 lat jadę na polskich tanich akumulatorach (np. Sznajder) i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Koło kupił se Bosch i nie wytrzymał nawet roku, co prawda była gwarancja, ale stanąć na parkingu otwartymi oknami to żadna przyjemność.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!

Mucias
Mieszkaniec
#67 Post autor: Mucias »

Dlatego zapłaciłem 200zeta i zobaczymy... :lol:

Awatar użytkownika
wamka18
Zafiromaniak
Imię: Piotr
Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
Kontakt:

#68 Post autor: wamka18 »

200zł to i tak już nie mało bo są tańsze :) co do akumulatorów to warto kupować w sklepach wyspecjalizowanych w danej dziedzinie a nie w pierwszym lepszym sklepiku motoryzacyjnym gdzie aku leży ze dwa lata na półce nie doładowywany i nawet najlepsze ako np. bosch po roku się wysypuje.

Osobiście używam w Zafirce spadek po niemcu orginał GM, leci czwarty rok i działa. Astra ma aku Warty już drugi rok i chodzi ale i tak najlepsze ako miałem w poprzedniej Asterce żelowy Optimal. Ja go dostałem używany bo malutki aku (62Ah i ponad 1000 na uderzeniu ale gabaryt zwykłego małego z osobówki) odpalał kop.-ład. i po paru latach padł w niej rozrusznik a szef stwierdził że to wina aku i go postawił w piwnicy. Tam stał trzy lata u mnie rok i na koniec trafił do Astry i jeżdził 6 lat. Jak zaczełęm szukać date produkcji to okzało sie że ma 14 lat :shock: i dopiero wyzionął ducha. Nowy taki około 800zł.

Awatar użytkownika
misio
Bywalec
#69 Post autor: misio »

wamka18 pisze:200zł to i tak już nie mało bo są tańsze :) co do akumulatorów to warto kupować w sklepach wyspecjalizowanych w danej dziedzinie a nie w pierwszym lepszym sklepiku motoryzacyjnym gdzie aku leży ze dwa lata na półce nie doładowywany i nawet najlepsze ako np. bosch po roku się wysypuje.

Osobiście używam w Zafirce spadek po niemcu orginał GM, leci czwarty rok i działa. Astra ma aku Warty już drugi rok i chodzi ale i tak najlepsze ako miałem w poprzedniej Asterce żelowy Optimal. Ja go dostałem używany bo malutki aku (62Ah i ponad 1000 na uderzeniu ale gabaryt zwykłego małego z osobówki) odpalał kop.-ład. i po paru latach padł w niej rozrusznik a szef stwierdził że to wina aku i go postawił w piwnicy. Tam stał trzy lata u mnie rok i na koniec trafił do Astry i jeżdził 6 lat. Jak zaczełęm szukać date produkcji to okzało sie że ma 14 lat :shock: i dopiero wyzionął ducha. Nowy taki około 800zł.
Zgodzę się, akumulatory kupujemy w sklepach, gdzie jest bieżące "zejście". Nie zawsze akumulator żelowy to dobre wyjście (widziałem jak taki wybuchł) należy dobierać głową. 200zł to wg mnie dobra cena, ważne, aby długo służył. Miałem oryginał Centra w maluszku, 14 lat samochód pod chmurką i nie zawiódł, teraz to podobno ruletka. Powinny być porządne kary za podrabianie lub
sprzedawanie towaru przeterminowanego .
Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 17:26 przez misio, łącznie zmieniany 2 razy.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!

Mucias
Mieszkaniec
#70 Post autor: Mucias »

Masz rację z tymi karami...ale wszyscy i tak sprzedają jak leci...14lat?! :shock: Dobrze trafiłeś :lol:

Awatar użytkownika
misio
Bywalec
#71 Post autor: misio »

Mucias pisze:Masz rację z tymi karami...ale wszyscy i tak sprzedają jak leci...14lat?! :shock: Dobrze trafiłeś :lol:
Nie trafiłem.... po prostu kiedyś marka "centra" " warta" "bosch" to była jakość. ..... Mercedes też był niezniszczalny.....

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#72 Post autor: Sumik »

I niezniszczalność skończyła się na W124 :cry:

Awatar użytkownika
michał0987
Mieszkaniec
Auto: Zafira
Kontakt:

#73 Post autor: michał0987 »

W e46 tez mialem 15 letni ory, kupilem bosha 2,5 i go **** trafil. Takie czasy...
Obrazek

Awatar użytkownika
MacQ84
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
#74 Post autor: MacQ84 »

No prosze, Piękna Czarna Zafira OPC i też Maciej za kierownicą :-) Pozdrawiam :-)

Awatar użytkownika
Bullik1
Debiutant
Imię: Przemek
Auto: Opel Zafira A 2.0 OPC
#75 Post autor: Bullik1 »

Ładna sztuka, bezawaryjności i miliona...e co tam miliona, dwóch milionów kilometrów.

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”