[A]- Mucias 2.0T OPC, 192 KM, 2002, LPG
-
- Mieszkaniec
- Imię: Mucias
- Auto: Opel Zafira 2.0T OPC
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20let
Wielkie podziekowania dla Sebusia, ktory pomogl mi(sprzedal fele)w realizacji tuningu optycznego mojej Opc-i.Jak rowniez Olcikowi za lotke Zewnatrz jeszcze doloze jedna rzecz i koniec projektu.Pozniej zabieram sie za wnetrze A na koncu... za mody silnika...ale sam nie wiem....Dzieki Wielkie
Ostatnio zmieniony 11 lip 2017, 07:14 przez Mucias, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Mucias
- Auto: Opel Zafira 2.0T OPC
Wczoraj Opc-ia przeszła przegląd bezproblemów...zero zastrzeźeń.Koleś pytał sie czy nie chce jej sprzedać Pierwszy raz widzi tak zadbaną Zafire...ona taka wypasiona...inne zderzaki,felgi duże itp.Po tych słowach urosłem Wiec musialem mu wytłumaczyc co to znaczy OPC A jak powiedziałem o mocy silnika to sie zaczeło...
- misio
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Ja od kilku lat przestałem kupować Bosch czy centra (tzw. markowe) bo jest strasznie dużo podrobionych, od ponad 10 lat jadę na polskich tanich akumulatorach (np. Sznajder) i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Koło kupił se Bosch i nie wytrzymał nawet roku, co prawda była gwarancja, ale stanąć na parkingu otwartymi oknami to żadna przyjemność.Mucias pisze:Dzisiaj Opc-ia dostała nowy akumulator...Zawsze kupowałem Centra Future....a kumpel pracujący w tej branży zaproponował aku firmy "krzak" Gwarantowal, ze będę tak samo zadowolony.Czas pokaże....
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Kontakt:
200zł to i tak już nie mało bo są tańsze co do akumulatorów to warto kupować w sklepach wyspecjalizowanych w danej dziedzinie a nie w pierwszym lepszym sklepiku motoryzacyjnym gdzie aku leży ze dwa lata na półce nie doładowywany i nawet najlepsze ako np. bosch po roku się wysypuje.
Osobiście używam w Zafirce spadek po niemcu orginał GM, leci czwarty rok i działa. Astra ma aku Warty już drugi rok i chodzi ale i tak najlepsze ako miałem w poprzedniej Asterce żelowy Optimal. Ja go dostałem używany bo malutki aku (62Ah i ponad 1000 na uderzeniu ale gabaryt zwykłego małego z osobówki) odpalał kop.-ład. i po paru latach padł w niej rozrusznik a szef stwierdził że to wina aku i go postawił w piwnicy. Tam stał trzy lata u mnie rok i na koniec trafił do Astry i jeżdził 6 lat. Jak zaczełęm szukać date produkcji to okzało sie że ma 14 lat i dopiero wyzionął ducha. Nowy taki około 800zł.
Osobiście używam w Zafirce spadek po niemcu orginał GM, leci czwarty rok i działa. Astra ma aku Warty już drugi rok i chodzi ale i tak najlepsze ako miałem w poprzedniej Asterce żelowy Optimal. Ja go dostałem używany bo malutki aku (62Ah i ponad 1000 na uderzeniu ale gabaryt zwykłego małego z osobówki) odpalał kop.-ład. i po paru latach padł w niej rozrusznik a szef stwierdził że to wina aku i go postawił w piwnicy. Tam stał trzy lata u mnie rok i na koniec trafił do Astry i jeżdził 6 lat. Jak zaczełęm szukać date produkcji to okzało sie że ma 14 lat i dopiero wyzionął ducha. Nowy taki około 800zł.
- misio
- Bywalec
Zgodzę się, akumulatory kupujemy w sklepach, gdzie jest bieżące "zejście". Nie zawsze akumulator żelowy to dobre wyjście (widziałem jak taki wybuchł) należy dobierać głową. 200zł to wg mnie dobra cena, ważne, aby długo służył. Miałem oryginał Centra w maluszku, 14 lat samochód pod chmurką i nie zawiódł, teraz to podobno ruletka. Powinny być porządne kary za podrabianie lubwamka18 pisze:200zł to i tak już nie mało bo są tańsze co do akumulatorów to warto kupować w sklepach wyspecjalizowanych w danej dziedzinie a nie w pierwszym lepszym sklepiku motoryzacyjnym gdzie aku leży ze dwa lata na półce nie doładowywany i nawet najlepsze ako np. bosch po roku się wysypuje.
sprzedawanie towaru przeterminowanego .
Ostatnio zmieniony 24 lip 2017, 17:26 przez misio, łącznie zmieniany 2 razy.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
- misio
- Bywalec
Nie trafiłem.... po prostu kiedyś marka "centra" " warta" "bosch" to była jakość. ..... Mercedes też był niezniszczalny.....Mucias pisze:Masz rację z tymi karami...ale wszyscy i tak sprzedają jak leci...14lat?! Dobrze trafiłeś
- michał0987
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira
- Kontakt:
- MacQ84
- Mieszkaniec
- Imię: Maciej
- Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
No prosze, Piękna Czarna Zafira OPC i też Maciej za kierownicą :-) Pozdrawiam :-)
https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=26818 Tutaj obecna :-)
http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopi ... 758#192758 a tutaj moja (już była)Zocha :-)