[A] - GOTI - 2.0 DTI 16V 101KM Comfort, 2001
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
"Dzisiaj odebrałem i dzisiaj zamontowałem"
Oryginalny podłokietnik
Z racji, że fabryka nie dała, postanowiłem takowy nabyć i udało sie
Przed (było nudno):
Jak widać czegoś tutaj brakuje :>
Obecnie:
Gniazdo zapalniczki - pomarańczowe
Oryginalne "bursztynowe" nawet go nie przypominało, więc zamontowałem pomarańczowe, żeby pasowało do radia.
W planach zmiana podświetlenia konsoli na pomarańczowy, czyli odświeżenie oryginalnego koloru
Może i fotki tego nie odzwierciedlają (robione telefonem) ale wyszło
Sylwek
Oryginalny podłokietnik
Z racji, że fabryka nie dała, postanowiłem takowy nabyć i udało sie
Przed (było nudno):
Jak widać czegoś tutaj brakuje :>
Obecnie:
Gniazdo zapalniczki - pomarańczowe
Oryginalne "bursztynowe" nawet go nie przypominało, więc zamontowałem pomarańczowe, żeby pasowało do radia.
W planach zmiana podświetlenia konsoli na pomarańczowy, czyli odświeżenie oryginalnego koloru
Może i fotki tego nie odzwierciedlają (robione telefonem) ale wyszło
Sylwek
- GOTI
- Zafiromaniak
Bez schowka bo tylko taki miałem możliwość kupićtoka pisze:podłokietnik bajeczka, ale bez schowka?
Tego w tym aucie brakowało i nie zgodze sie z komentarzami, że przeszkadza przy zmianie biegów, jesttoka pisze:będzie pewnie mięciutki
Powiem szczerze, że sam sie nie spodziewałem tak szybkiego rozwoju sprawybazyliszek72 pisze:Seba swietna i szybka robota
- GOTI
- Zafiromaniak
Osłony przeciwsłoneczne w podświetlanymi lusterkami z Omegi B
Wczoraj przyszły, ale z braku czasu i pewnych komplikacji założyłem dopiero dzisiaj
Taki troche zbędny gadżet, ale fajnie wygląda
Oczywiście zupełnie nie przydatny po stronie kierowcy także będe coś z tym kombinował, no i przede wszystkim brak choćby gumki, żeby coś wsadzić (tak jak to w oryginalne).
Nie obyło sie bez przeszkód - podczas demontażu oryginalnych osłon połamałem takie "kliny", które sie rozszerzają podczas przykręcania śruby i trzymają mocowanie na miejscu.
Próbowałem różnych metod aby zamontować mocowania (przyklejałem nakrętki, podkładki, blaszki i inne cuda niewidy na kiju..), a dodam, że nie ma na tyle dobrego dostępu aby po prostu skręcić śrubą (nie można tam ręki wsadzić).
Dopiero dzisiaj wpadłem na genialny pomysł - do zamocowania osłon użyłem... kołki do mocowania nadkoli
Łebek z jednej strony przyciąłem aby wszedł w otwór, zatyczke wyrzuciłem, a nóżki na tyle rozgiąłem aby zmieściła sie pomiędzy nimi nakrętka, całość skręciłem śrubą i trzyma jeszcze lepiej jak oryginał
Przed:
oraz obecnie:
Jak widać na dzień dobry wymieniłem oryginalne żaróweczki na ledy
W przyszłości (czyli niebawem) musze inaczej je podłączyć, ponieważ podłączyłem pod lampke, a ta niestety świeci tylko w określonych sytuacjach - jak lampka nie świeci to i lampki w osłonach nie świecą ale to jest do poprawki
Wczoraj przyszły, ale z braku czasu i pewnych komplikacji założyłem dopiero dzisiaj
Taki troche zbędny gadżet, ale fajnie wygląda
Oczywiście zupełnie nie przydatny po stronie kierowcy także będe coś z tym kombinował, no i przede wszystkim brak choćby gumki, żeby coś wsadzić (tak jak to w oryginalne).
Nie obyło sie bez przeszkód - podczas demontażu oryginalnych osłon połamałem takie "kliny", które sie rozszerzają podczas przykręcania śruby i trzymają mocowanie na miejscu.
Próbowałem różnych metod aby zamontować mocowania (przyklejałem nakrętki, podkładki, blaszki i inne cuda niewidy na kiju..), a dodam, że nie ma na tyle dobrego dostępu aby po prostu skręcić śrubą (nie można tam ręki wsadzić).
Dopiero dzisiaj wpadłem na genialny pomysł - do zamocowania osłon użyłem... kołki do mocowania nadkoli
Łebek z jednej strony przyciąłem aby wszedł w otwór, zatyczke wyrzuciłem, a nóżki na tyle rozgiąłem aby zmieściła sie pomiędzy nimi nakrętka, całość skręciłem śrubą i trzyma jeszcze lepiej jak oryginał
Przed:
oraz obecnie:
Jak widać na dzień dobry wymieniłem oryginalne żaróweczki na ledy
W przyszłości (czyli niebawem) musze inaczej je podłączyć, ponieważ podłączyłem pod lampke, a ta niestety świeci tylko w określonych sytuacjach - jak lampka nie świeci to i lampki w osłonach nie świecą ale to jest do poprawki
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Identycznie miałem w C5.
Zastanawiałem się dlaczego osłona przeciwsłoneczna jest z lusterkiem i do tego podświetlana od strony kierowcy...
Dopiero żonka mi uświadomiła, że kobiety też czasami prowadzą auto..
I co?
Pierwsze co jak wsiadła do Zafirki było łeeee - tu nie ma takich fajnych lusterek podświetlanych...
Ech...
Seba efekt
Bardzo mi się podoba
Zastanawiałem się dlaczego osłona przeciwsłoneczna jest z lusterkiem i do tego podświetlana od strony kierowcy...
Dopiero żonka mi uświadomiła, że kobiety też czasami prowadzą auto..
I co?
Pierwsze co jak wsiadła do Zafirki było łeeee - tu nie ma takich fajnych lusterek podświetlanych...
Ech...
Seba efekt
Bardzo mi się podoba
- GOTI
- Zafiromaniak
Mi też sie podoba, ale będe musiał nieco zmodyfikować osłone kierowcy (mam już pomysł - może coś z tego będzie)miodzik pisze:Seba efekt
Bardzo mi się podoba
Czyli jednak podświetlanie od strony kierowcy ma jakieś zadanie - trzeba sprawdzicbazyliszek72 pisze:Ta oslona przed kierowca bardzo sie przydaje w nocy
Bo jak sie odpowiednio odchyli to zadna lampka nie oswieli kierowcy tak dobrze mapy lub innych spraw nie swiecac w oczy