[A] - tomciodol - 2.0 DTI, 101 KM, 2005, Riviera
[A] - tomciodol - 2.0 DTI, 101 KM, 2005, Riviera
Tak więc posiadaczami tej Zafirki, (jak wspomniałem w temacie w dziale Powitalnia), staliśmy się w Lipcu 2010 roku z rąk faceta, który masowo sprowadza auta z Holandii i o dziwo same Ople, choć ostatnio przyuważyłem go z Seatem Toledo Od razu rzuciło mi się w oczy mega bogate wyposażenie tegoż modelu, m.in. ABS, ASR, ESP, 10 poduch, Klimatronic, piękne 16' felgi, no i ta niby NAVI, która jak się okazuje na nic się zdaje, bo map Polski nie ma i nie będzie
Mało tego, piękno tego samochodu podkreśla czarny lakier, który do tej pory zwala mnie z nóg
Zdjęcia niestety dodam później, bo mam je na PC'cie
Przy zakupie Zosia miała przejechane 155kkm, zaś teraz jest ich już 195kkm.
Jak narazie auto sprawuje się świetnie, standardowo, od wymiany do wymiany, nie kopci, nie pali oleju
Do tej pory miała wymienione świece żarowe przy 178kkm i teraz ostatnio, bo przy 194kkm padł czujnik ciśnienia doładowania. Choć w/g mnie nadal coś jest nie tak, ale zobaczymy co powie znajoma złota rączka, jestem umówiony na piątek - czekam
Jednocześnie mam pytanko - mam radio NCDR1100 i 8 głośników. Wiadomo z jakiej firmy jest to nagłośnienie ?
Serdecznie pozdrawiam resztę użytkowników !
Tomasz.
@Edit :
Dodaję zdjęcia
Mało tego, piękno tego samochodu podkreśla czarny lakier, który do tej pory zwala mnie z nóg
Zdjęcia niestety dodam później, bo mam je na PC'cie
Przy zakupie Zosia miała przejechane 155kkm, zaś teraz jest ich już 195kkm.
Jak narazie auto sprawuje się świetnie, standardowo, od wymiany do wymiany, nie kopci, nie pali oleju
Do tej pory miała wymienione świece żarowe przy 178kkm i teraz ostatnio, bo przy 194kkm padł czujnik ciśnienia doładowania. Choć w/g mnie nadal coś jest nie tak, ale zobaczymy co powie znajoma złota rączka, jestem umówiony na piątek - czekam
Jednocześnie mam pytanko - mam radio NCDR1100 i 8 głośników. Wiadomo z jakiej firmy jest to nagłośnienie ?
Serdecznie pozdrawiam resztę użytkowników !
Tomasz.
@Edit :
Dodaję zdjęcia
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 15:29 przez tomciodol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Opisik fajny tylko jakieś fotki by się przydały proszę poprawić zgodnie z regulaminem działu
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 14:11 przez Tunio999, łącznie zmieniany 1 raz.
- Albert Einstein
tomciodol wrzuc VIN w tym temacie i kolega Ci pelne info o autku poda
W tym info o aucie bedzie tez info jesli masz w/w glosniki - ja u siebie takze mam takie i graja fajnie
Zapewne masz glosniki BOSE - niezle graja jak na serie co ?tomciodol pisze:Jednocześnie mam pytanko - mam radio NCDR1100 i 8 głośników. Wiadomo z jakiej firmy jest to nagłośnienie ?
W tym info o aucie bedzie tez info jesli masz w/w glosniki - ja u siebie takze mam takie i graja fajnie
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
tomciodol, nooo teraz to prezentacja Zośki pierwsza klasa
A Zośka fajna i do tego czarna (moja miała być taka)... Miliona kilometrów "bez przeglądu" życzę
A Zośka fajna i do tego czarna (moja miała być taka)... Miliona kilometrów "bez przeglądu" życzę
- Albert Einstein
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
UZ8 = GŁOŚNIK,8 BOSEtomciodol pisze: Jednocześnie mam pytanko - mam radio NCDR1100 i 8 głośników. Wiadomo z jakiej firmy jest to nagłośnienie ?
PFY = KOŁO,JEZDNE,ALUMINIUM,5 SZPRYCH,6JX16Maciek pisze:Ładny model felg, ZA wychodziła fabrycznie na takich?
QBE = OPONY,205/55 R 16-89V
Ładne autko i fajnie wyposażone, a nawigacją się nie przejmuj, za to masz kolorowy i czytelny wyświetlacz.
Fabryczne nawigacje - to porażka
Miliona kilometrów
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Mieszkaniec
- Model:
tomciodol wiesz coś więcej na temat tej wersji wyposażenia? Generalnie ciekawa sprawa z tą wersją Riviera. W necie nic nie mogę znaleźć, moja też Riviera a wyposażenie trochę inne np brak ESP. No i felgi u mnie mają 7 szprych. A może Riviera to jakaś specjalna wersja dla Holandii? Co do map to poszukaj na forum, jest szansa wykorzystać tę navi.
Opel Zafira A (po lifcie) - jedyne słuszne auto
-
- Mieszkaniec
- Model:
Jeżeli chodzi o CID, to miałem wyłączone światła, dlatego było białe tło Po włączeniu świateł automatycznie kolor się zmienia, na ciemniejszy
A co do szyb, to mam coś wybite owszem, ale to nie były numery rejestracyjne z Holandii, bo autko stało na blachach 3BJ-N16, a wybite mam 57-PT-NP, więc nie wiem od czego ta zależność
P.S. Zapraszam z tym VIN-em na pw, podeślę Ci swój i na odwrót - popatrzymy
A co do szyb, to mam coś wybite owszem, ale to nie były numery rejestracyjne z Holandii, bo autko stało na blachach 3BJ-N16, a wybite mam 57-PT-NP, więc nie wiem od czego ta zależność
P.S. Zapraszam z tym VIN-em na pw, podeślę Ci swój i na odwrót - popatrzymy