[B] - security - 1.9 CDTI Enjoy, 150 KM, 2007

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
security

[B] - security - 1.9 CDTI Enjoy, 150 KM, 2007

#1 Post autor: security »

Postanowiłem zaprezentować swoje wozidełko.
Rok-2007
Silnik-Z19DTH 150KM
Przebieg 46000km
Historia auta:
Pierwsza rej.14.11.2007r.
Zafira jeździła w banku w Munchen, ktoś z banku załapał lekkiego "dzwonka" (widziałem foto) i samochód został wyrejestrowany 30.12.2009r. W połowie marca 2010 auto przywiózł do PL mój kolega bez "dużego Briefu" zaginął. Auto zostało naprawione i czekało na duży brief.
Jak wpadłem na to auto.... wybrałem się do komisu kolegi obejrzeć passata B6.... i obok stała Zosia, poprosiłem o kluczyki otworzyłem i od razu wiedziałem, że ją kupię, po prostu pachniała i nadal pachnie świeżością. Oczywiście wypytałem co było naprawiane itp. Kolega kolegą, więc spisałem nr VIN i przedzwoniłem do Centrali w W-wie, tam się dowiedziałem, że 19.03.2009r. Zofia miała przebieg 29500 km oraz to, że ostatni serwis miał miejsce w lipcu 2009r. z przebiegiem 37000 km, postanowiłem że biorę ją póki jeszcze nie jest sprzedana... ale jest jedno ale - brak Briefu dużego. Zrobiłem rezerwacje i cierpliwie czekałem na duży Brief. W między czasie przeglądałem internet i dowiedziałem się, że jest możliwa rejestracja auta bez dużego Briefu. Obecnie jestem na etapie rejestracji samochodu.
Oto kilka fotek zrobionych w warunkach polowych.
Obrazek
Od razu zapytam czy nie powinny być inne lampy i inny zderzak??
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 18:45 przez security, łącznie zmieniany 1 raz.

Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

security pisze:Od razu zapytam czy nie powinny być inne lampy i inny zderzak??
Powiem tak lampy masz po FL czyli z rocznika 2008 bo do 2008 były z środkiem czarnym
zderzak wydaje mi sie być ok. ale pytanko na ostatnim zdjęciu widzę załączanie halogenów ale na fotkach nie masz halogenów gdzie się :mrgreen: podziały :/

security

#3 Post autor: security »

no właśnie po rozkodowaniu Vin-a też to zobaczyłem i targowałem się po opuszczeniu cenny za auto dogadałem się ze za halogeny zapłacę połowę a montaż pokryje sprzedawca....
auto miało kuku z przodu było wymienione zderzak kompletny,lampy,i pas przedni stąd brak halogenów i lampy po lifcie.

Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

security pisze:auto miało kuku z przodu było wymienione zderzak kompletny,lampy,i pas przedni stąd brak halogenów i lampy po lifcie.
to jakiś ciarach :> musiał robić te auto żeby nie dać halogenów jak były w oryginale :lol:
to taka moja mała sugestia. A lampami sie nie przejmuj ja sam mam po FL a dzwona nie miała, wymieniałem bo mi się z takim bardziej podoba :mrgreen:

Anony Mous

#5 Post autor: Anony Mous »

Na moje oko to i lampy i zderzak przód masz poliftowy. A tył przed-liftowy.

Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

cruyf pisze:Na moje oko to i lampy i zderzak przód masz poliftowy. A tył przed-liftowy.
dokładnie tak jest....a środek też przedliftowy..więc cała musiała być przedlifotwa....a po stłuczce/wypadku dali zderzak i lampy od polifta...

Przebieg super....życzę bezawaryjnej jazdy....

ps...rozumiem, że poduchy nie wystrzeliły?

security

#7 Post autor: security »

Podejrzewam że zderzak był kupiony taki jaki był akurat dostępny tak samo lampy....kumpel jak ją naprawiał na pewno nie patrzał czy lift czy po lifcie.
Jutro będę wymieniał oleje i filtry to muszę dobrze się przyjrzeć czy ma "chwasta" na diagnostyce patrzałem pod auto i jak się nie mylę to w puszkę wchodził tylko jeden czujnik prawdopodobnie sonda lambda no i nie widziałem przewodów ciśnieniowych....mam nadzieje ze szkodnika nie ma.A jak by był to nie będę płakał pracuję w NL to na Niemieckich autobanach wypale gada.
Dla mnie najważniejszy jest przebieg i stan auta.A czy części są przed czy po liftowe to już drugorzędna sprawa.

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#8 Post autor: MieHor »

W tym roczniku na bank jest DPF, w dodatku powinien być już tylko z jednym czujnikiem, a nie wierzę, żeby w DE ktoś go usunął

security

#9 Post autor: security »

MieHor pisze:W tym roczniku na bank jest DPF, w dodatku powinien być już tylko z jednym czujnikiem, a nie wierzę, żeby w DE ktoś go usunął
To mnie przed snem pocieszyłeś :P
Zawsze można wyciąć gada
Co ma być to będzie nie ma co płakać nad nie rozlanym mlekiem.

Anony Mous

#10 Post autor: Anony Mous »

security pisze: To mnie przed snem pocieszyłeś :P
Zawsze można wyciąć gada
zgadza się...u nas już chyba koło 20 osób wycięło....i nie ma niezadowolonych....wręcz przeciwnie....wszyscy poczuli co to luz psychiczny i zadowolenie z normalnego użytkowania auta. :)

Anony Mous

#11 Post autor: Anony Mous »

security pisze:To mnie przed snem pocieszyłeś
Nie taki diabeł straszny jak go malują. Tym bardziej że jak sam piszesz
security pisze:na Niemieckich autobanach wypale gada
więc spokojnie, na takich dystansach będzie się wypalał "wzorowo".
Przebiegu zazdrościmy a co do wyglądu - wstawisz lampy tylne poliftowe i będziesz miał ZB polift ;)

security

#12 Post autor: security »

cruyf lam raczej nie będę zmieniał wygląda jak wygląda ważne aby serce dobrze biło

[ Dodano: Wto Mar 08, 2011 20:24 ]
No i dziś zarejestrowałem samochód bez dużego briefu i ciągłości właścicieli.
Teraz pozostało cieszyć się jazdą.

[ Dodano: Sro Mar 09, 2011 09:14 ]
MieHor pisze:W tym roczniku na bank jest DPF, w dodatku powinien być już tylko z jednym czujnikiem, a nie wierzę, żeby w DE ktoś go usunął
Masz rację wczoraj sprawdzałem jest chwast na jednym czujniku

[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 09:02 ]

[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 09:28 ]
Dodam troszkę zdjęć bo coś temacik ucichł.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lorry
Zafiromaniak
Imię: Grisza
Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
Model: ZBZAAF
Oznaczenie silnika: Z22yh20LET

#13 Post autor: Lorry »

Wiesz że nie masz halogenów z przodu a być powinny :roll:

GDA

#14 Post autor: GDA »

Lorry pisze:Wiesz że nie masz halogenów z przodu a być powinny :roll:
Oczywiście że wie:
security pisze:no właśnie po rozkodowaniu Vin-a też to zobaczyłem i targowałem się po opuszczeniu cenny za auto dogadałem się ze za halogeny zapłacę połowę a montaż pokryje sprzedawca....
auto miało kuku z przodu było wymienione zderzak kompletny,lampy,i pas przedni stąd brak halogenów i lampy po lifcie.
Gratuluję nabytku

security

#15 Post autor: security »

Lorry pisze:Wiesz że nie masz halogenów z przodu a być powinny
Wiem wiem czekam aż sprzedający mi je kupi...ale trwa to już tak długo że chyba sam je zakupię.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”