[B] - security - 1.9 CDTI Enjoy, 150 KM, 2007
[B] - security - 1.9 CDTI Enjoy, 150 KM, 2007
Postanowiłem zaprezentować swoje wozidełko.
Rok-2007
Silnik-Z19DTH 150KM
Przebieg 46000km
Historia auta:
Pierwsza rej.14.11.2007r.
Zafira jeździła w banku w Munchen, ktoś z banku załapał lekkiego "dzwonka" (widziałem foto) i samochód został wyrejestrowany 30.12.2009r. W połowie marca 2010 auto przywiózł do PL mój kolega bez "dużego Briefu" zaginął. Auto zostało naprawione i czekało na duży brief.
Jak wpadłem na to auto.... wybrałem się do komisu kolegi obejrzeć passata B6.... i obok stała Zosia, poprosiłem o kluczyki otworzyłem i od razu wiedziałem, że ją kupię, po prostu pachniała i nadal pachnie świeżością. Oczywiście wypytałem co było naprawiane itp. Kolega kolegą, więc spisałem nr VIN i przedzwoniłem do Centrali w W-wie, tam się dowiedziałem, że 19.03.2009r. Zofia miała przebieg 29500 km oraz to, że ostatni serwis miał miejsce w lipcu 2009r. z przebiegiem 37000 km, postanowiłem że biorę ją póki jeszcze nie jest sprzedana... ale jest jedno ale - brak Briefu dużego. Zrobiłem rezerwacje i cierpliwie czekałem na duży Brief. W między czasie przeglądałem internet i dowiedziałem się, że jest możliwa rejestracja auta bez dużego Briefu. Obecnie jestem na etapie rejestracji samochodu.
Oto kilka fotek zrobionych w warunkach polowych.
Od razu zapytam czy nie powinny być inne lampy i inny zderzak??
Rok-2007
Silnik-Z19DTH 150KM
Przebieg 46000km
Historia auta:
Pierwsza rej.14.11.2007r.
Zafira jeździła w banku w Munchen, ktoś z banku załapał lekkiego "dzwonka" (widziałem foto) i samochód został wyrejestrowany 30.12.2009r. W połowie marca 2010 auto przywiózł do PL mój kolega bez "dużego Briefu" zaginął. Auto zostało naprawione i czekało na duży brief.
Jak wpadłem na to auto.... wybrałem się do komisu kolegi obejrzeć passata B6.... i obok stała Zosia, poprosiłem o kluczyki otworzyłem i od razu wiedziałem, że ją kupię, po prostu pachniała i nadal pachnie świeżością. Oczywiście wypytałem co było naprawiane itp. Kolega kolegą, więc spisałem nr VIN i przedzwoniłem do Centrali w W-wie, tam się dowiedziałem, że 19.03.2009r. Zofia miała przebieg 29500 km oraz to, że ostatni serwis miał miejsce w lipcu 2009r. z przebiegiem 37000 km, postanowiłem że biorę ją póki jeszcze nie jest sprzedana... ale jest jedno ale - brak Briefu dużego. Zrobiłem rezerwacje i cierpliwie czekałem na duży Brief. W między czasie przeglądałem internet i dowiedziałem się, że jest możliwa rejestracja auta bez dużego Briefu. Obecnie jestem na etapie rejestracji samochodu.
Oto kilka fotek zrobionych w warunkach polowych.
Od razu zapytam czy nie powinny być inne lampy i inny zderzak??
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 18:45 przez security, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiem tak lampy masz po FL czyli z rocznika 2008 bo do 2008 były z środkiem czarnymsecurity pisze:Od razu zapytam czy nie powinny być inne lampy i inny zderzak??
zderzak wydaje mi sie być ok. ale pytanko na ostatnim zdjęciu widzę załączanie halogenów ale na fotkach nie masz halogenów gdzie się podziały
to jakiś ciarach :> musiał robić te auto żeby nie dać halogenów jak były w oryginalesecurity pisze:auto miało kuku z przodu było wymienione zderzak kompletny,lampy,i pas przedni stąd brak halogenów i lampy po lifcie.
to taka moja mała sugestia. A lampami sie nie przejmuj ja sam mam po FL a dzwona nie miała, wymieniałem bo mi się z takim bardziej podoba
dokładnie tak jest....a środek też przedliftowy..więc cała musiała być przedlifotwa....a po stłuczce/wypadku dali zderzak i lampy od polifta...cruyf pisze:Na moje oko to i lampy i zderzak przód masz poliftowy. A tył przed-liftowy.
Przebieg super....życzę bezawaryjnej jazdy....
ps...rozumiem, że poduchy nie wystrzeliły?
Podejrzewam że zderzak był kupiony taki jaki był akurat dostępny tak samo lampy....kumpel jak ją naprawiał na pewno nie patrzał czy lift czy po lifcie.
Jutro będę wymieniał oleje i filtry to muszę dobrze się przyjrzeć czy ma "chwasta" na diagnostyce patrzałem pod auto i jak się nie mylę to w puszkę wchodził tylko jeden czujnik prawdopodobnie sonda lambda no i nie widziałem przewodów ciśnieniowych....mam nadzieje ze szkodnika nie ma.A jak by był to nie będę płakał pracuję w NL to na Niemieckich autobanach wypale gada.
Dla mnie najważniejszy jest przebieg i stan auta.A czy części są przed czy po liftowe to już drugorzędna sprawa.
Jutro będę wymieniał oleje i filtry to muszę dobrze się przyjrzeć czy ma "chwasta" na diagnostyce patrzałem pod auto i jak się nie mylę to w puszkę wchodził tylko jeden czujnik prawdopodobnie sonda lambda no i nie widziałem przewodów ciśnieniowych....mam nadzieje ze szkodnika nie ma.A jak by był to nie będę płakał pracuję w NL to na Niemieckich autobanach wypale gada.
Dla mnie najważniejszy jest przebieg i stan auta.A czy części są przed czy po liftowe to już drugorzędna sprawa.
Nie taki diabeł straszny jak go malują. Tym bardziej że jak sam piszeszsecurity pisze:To mnie przed snem pocieszyłeś
więc spokojnie, na takich dystansach będzie się wypalał "wzorowo".security pisze:na Niemieckich autobanach wypale gada
Przebiegu zazdrościmy a co do wyglądu - wstawisz lampy tylne poliftowe i będziesz miał ZB polift
cruyf lam raczej nie będę zmieniał wygląda jak wygląda ważne aby serce dobrze biło
[ Dodano: Wto Mar 08, 2011 20:24 ]
No i dziś zarejestrowałem samochód bez dużego briefu i ciągłości właścicieli.
Teraz pozostało cieszyć się jazdą.
[ Dodano: Sro Mar 09, 2011 09:14 ]
[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 09:02 ]
[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 09:28 ]
Dodam troszkę zdjęć bo coś temacik ucichł.
[ Dodano: Wto Mar 08, 2011 20:24 ]
No i dziś zarejestrowałem samochód bez dużego briefu i ciągłości właścicieli.
Teraz pozostało cieszyć się jazdą.
[ Dodano: Sro Mar 09, 2011 09:14 ]
Masz rację wczoraj sprawdzałem jest chwast na jednym czujnikuMieHor pisze:W tym roczniku na bank jest DPF, w dodatku powinien być już tylko z jednym czujnikiem, a nie wierzę, żeby w DE ktoś go usunął
[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 09:02 ]
[ Dodano: Wto Maj 24, 2011 09:28 ]
Dodam troszkę zdjęć bo coś temacik ucichł.
Oczywiście że wie:Lorry pisze:Wiesz że nie masz halogenów z przodu a być powinny
Gratuluję nabytkusecurity pisze:no właśnie po rozkodowaniu Vin-a też to zobaczyłem i targowałem się po opuszczeniu cenny za auto dogadałem się ze za halogeny zapłacę połowę a montaż pokryje sprzedawca....
auto miało kuku z przodu było wymienione zderzak kompletny,lampy,i pas przedni stąd brak halogenów i lampy po lifcie.