[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Patryk jest tak jak mówisz auto jest odpalane co 5-6 dni Nie mam na to czasu aby było częściej praca praca.......Pozostaje sobota i niedziela Świece założyłem takie same jak były jeśli coś będzie się działo to wymienimy
Dziś najważniejsze jest to ze po pracy czekali na mnie mechanicy zaleliśmy świeży olej i to ja wznowiłem bicie serca w Mojej Zafirce uczucie Bezcenne ....Po kolei kilka fotek
Oczywiście kolega Tomek wykrył kilka niedoróbek po konserwacji Lakiernika i zrobił konserwacje barankiem wahaczy ,wózka z przodu i jeszcze kilku rzeczy co by ruda znikła :lol:Jak na bogato to już wszystko he he
-wałki rozrządu
mój mechanik Tomek który tez składa zafirkę A w tle
smarowanie cały czas
zamykamy + nowy pasek rozrządu + napinacz (stary nie chciał się odkręcić grzanie śruby itp)
miejsce pod nowe turbo
stare i nowe turbo
Jutro Zafirka pochodzi cały dzień na wolnych co by się ułożyło wszystko w silniku ,odparowało wygrzało itp odbiór chyba w piątek .......
Dziś najważniejsze jest to ze po pracy czekali na mnie mechanicy zaleliśmy świeży olej i to ja wznowiłem bicie serca w Mojej Zafirce uczucie Bezcenne ....Po kolei kilka fotek
Oczywiście kolega Tomek wykrył kilka niedoróbek po konserwacji Lakiernika i zrobił konserwacje barankiem wahaczy ,wózka z przodu i jeszcze kilku rzeczy co by ruda znikła :lol:Jak na bogato to już wszystko he he
-wałki rozrządu
mój mechanik Tomek który tez składa zafirkę A w tle
smarowanie cały czas
zamykamy + nowy pasek rozrządu + napinacz (stary nie chciał się odkręcić grzanie śruby itp)
miejsce pod nowe turbo
stare i nowe turbo
Jutro Zafirka pochodzi cały dzień na wolnych co by się ułożyło wszystko w silniku ,odparowało wygrzało itp odbiór chyba w piątek .......
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model:
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Kolejny etap prac zakończony były jeszcze poprawki wydechu po firmie BRK Tomek wymyślił podpórkę wydechu
silniczek wygląda i pracuje świetnie
Autko odebrane w piątek o 16 tej a o 16,20 wyjazd na morze Władysławowo,Rozewie ,Jastrzębia góra ,Karwia ,Latarnia Stilo,Łeba i powrót dzis do Bydgoszczy razem 660 km emeryckiej jazdy do 3 tys obrotów fotorelacja
na tempomacie 2,900 obr to 120 k/h
spalanie szok nigdy nie było takie małe
tankowanie na shelu
prawie w domu przy szybszym wyprzedzaniu
Ogólnie silnik cicho pracuje cały suchy ,skrzynia też (olej był też wymieniony na 2,6 L tak jak nakazał Belfer ) W drodze powrotnej kilka razy było 4 tys obrotów .Z tłumików nic nie dymi czyste zero sadzy itp stan oleju taki sam jak przed wyjazdem Jutro jadę zmienić olej i mam nadzieje że koniec wydatków
silniczek wygląda i pracuje świetnie
Autko odebrane w piątek o 16 tej a o 16,20 wyjazd na morze Władysławowo,Rozewie ,Jastrzębia góra ,Karwia ,Latarnia Stilo,Łeba i powrót dzis do Bydgoszczy razem 660 km emeryckiej jazdy do 3 tys obrotów fotorelacja
na tempomacie 2,900 obr to 120 k/h
spalanie szok nigdy nie było takie małe
tankowanie na shelu
prawie w domu przy szybszym wyprzedzaniu
Ogólnie silnik cicho pracuje cały suchy ,skrzynia też (olej był też wymieniony na 2,6 L tak jak nakazał Belfer ) W drodze powrotnej kilka razy było 4 tys obrotów .Z tłumików nic nie dymi czyste zero sadzy itp stan oleju taki sam jak przed wyjazdem Jutro jadę zmienić olej i mam nadzieje że koniec wydatków
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- rafant4011
- Zafiromaniak