[B] Andreff84 1.9 CDTI Enjoy, 120 KM, 2007, Automat
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- andreff84
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19dt
Też witam, kiedyś można się gdzieś spotkać.czesław pisze:Autko super a wlepy dodają jej uroku 5 punktów za 500 +
witam z Bielska
Nie to u mnie nie ma aż tak źle. Teraz jeżdżąc zimą po mieście ewentualnie na krótkich odcinkach to gdzieś kolo 7-7,5l max do 8misiekk88 pisze:A jak tam ze spalaniem?? Mam taki sam zestaw jak Ty i 10l po mieście pęka.
- andreff84
- Przeglądacz
Niestety w piątek wracając z rehabilitacji zapaliła się kontrolka ładowania i zaczęło coś hałasować pod maską. Po przyjeździe do domu otwieram maskę a tam pasek od alternatora leży luźno a rolka od alternatora żyje swoim życiem. A że to automat to tylko laweta, a żeby było śmieszniej aku wyssane do zera i nie można zmienić biegu z P na N (pomoc drogowa bez kabli) Mechanik stwierdził że jakieś sprzęgiełko do wymiany i dziś już zofia jeździ sama.
Z racji pięknej pogody dziś została wysprzątana, naklejona taśma wygłuszająca pod tablice rej ,założyłem cb i dostała nową wlepkę
[URL]http://motoimage.pl][/URL]
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Psycholodzy twierdzą, że kierowcy aut z duża ilością naklejek na aucie jeżdżą agresywnie.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- andreff84
- Przeglądacz
Oj nie było mnie tu dawno tzn nie pisało się nic. Tak więc iż zaczęło się robić cieplej i nadszedł ten czas to opel trafił na wymianę filtrów i oleju. A żeby wymiana była od a do z to olej w skrzyni też poszedł do wymiany. Po zakupie auta czyli w sierpniu 2016 była robiona wymiana dynamiczna bo olej był nieciekawy a teraz po 30tys km mechanik stwierdził że olej jest dobry-nieprzepalony i wystarczy wymiana statyczna. Jak go zlewali to kolor był czerwony/ciemnoczerwony. Za pierwszym razem płaciłem 1000zł a teraz 450zł i jeśli nic nie będzie się działo ze skrzynią to widzimy się za dwa lata lub 30-40tys km
- andreff84
- Przeglądacz
Tu foto z prac
Tak więc GPS schowany w podszybiu przy czujniku temperatury. Aha, za chiny ludowe nie dało rady zdjąć tego plastiku który jest wokół nawiewów, jeszcze chwila i byłby w cześciach
Na klapie założona ramka z kamerką, kable chowane w podsufitce, uszczelkach itd
W schowku wypuszczone kable usb
Z tego co zdążyłem się pobawić to jak narazie wszystko działa. Sterowanie z kierownicy na radiu jest dostęp do bc i wszystko hula Moim skromnym słuchem stwierdzam że gra lepiej niż cd 30 mp3. Na szybciora uruchomiony net przez wifi i wszystko ładnie.
Na ten czas problemy wystąpiły w momencie kiedy chciałem zainstalować Janosika. Wyskoczył komunikat że urządzenie jest niezgodne czy jakoś tak. Tyle tylko , że instalując jakąś gierkę już nie było problemu. Tak więc może ktoś podpowie o co chodzi.
I problem największy tak jak na fotkach widać. Radio z powodu dużej ilości kabli nie mieści się w kieszeni mimo że zostało minimum potrzebnych. Pytanie do tych co mieli podobny problem lub może ktoś wie co zrobić żeby było ok? Coś trzeba ciąć?
Tu foto z prac
Tak więc GPS schowany w podszybiu przy czujniku temperatury. Aha, za chiny ludowe nie dało rady zdjąć tego plastiku który jest wokół nawiewów, jeszcze chwila i byłby w cześciach
Na klapie założona ramka z kamerką, kable chowane w podsufitce, uszczelkach itd
W schowku wypuszczone kable usb
Z tego co zdążyłem się pobawić to jak narazie wszystko działa. Sterowanie z kierownicy na radiu jest dostęp do bc i wszystko hula Moim skromnym słuchem stwierdzam że gra lepiej niż cd 30 mp3. Na szybciora uruchomiony net przez wifi i wszystko ładnie.
Na ten czas problemy wystąpiły w momencie kiedy chciałem zainstalować Janosika. Wyskoczył komunikat że urządzenie jest niezgodne czy jakoś tak. Tyle tylko , że instalując jakąś gierkę już nie było problemu. Tak więc może ktoś podpowie o co chodzi.
I problem największy tak jak na fotkach widać. Radio z powodu dużej ilości kabli nie mieści się w kieszeni mimo że zostało minimum potrzebnych. Pytanie do tych co mieli podobny problem lub może ktoś wie co zrobić żeby było ok? Coś trzeba ciąć?
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Fajna sprawa tylko bym wymienił wyświetlacz
- andreff84
- Przeglądacz
Chodzi Ci o zacnego Bid-a? Kiedyś myślalem nad tym bo chciałem ten moduł do obd a tylko obsługują go te wyższe modele ale jak policzyłem koszty to wyszło troche dużo i