[B] - kita - 1,9 CDTI - Cosmo - 150KM - 2009
Co do spalania to u mnie też nie jest niskie, dodam że przy naprawdę rozsądnych prędkościach:
Szczecin - Poznań - Szczecin 7,3 l/100 (około 550 km), 5 os na pokładzie + lekki bagaż 140 km/h (włączony tempomat, zwalniałem praktycznie tylko na bramkach, cały czas ekspresówka lub autostrada)
Szczecin - Berlin 6,1 l/100 2 os na pokladzie, pusty bagażnik (120 - 130 km/h, autostrada)
Zima w mieście na krótkich odcinkach z 11 - 12 l/100
(Zafira 1.9 cdti 150km)
Mały offtopic, spalanie Corsy E z 2016 1.4 PB+LPG z 60 tys. km wg komputera 9,1l gazu, z czego jakieś 85% to trasy.
Szczecin - Poznań - Szczecin 7,3 l/100 (około 550 km), 5 os na pokładzie + lekki bagaż 140 km/h (włączony tempomat, zwalniałem praktycznie tylko na bramkach, cały czas ekspresówka lub autostrada)
Szczecin - Berlin 6,1 l/100 2 os na pokladzie, pusty bagażnik (120 - 130 km/h, autostrada)
Zima w mieście na krótkich odcinkach z 11 - 12 l/100
(Zafira 1.9 cdti 150km)
Mały offtopic, spalanie Corsy E z 2016 1.4 PB+LPG z 60 tys. km wg komputera 9,1l gazu, z czego jakieś 85% to trasy.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2017, 20:42 przez tkleyu, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- kita
- Przeglądacz
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Dużo tak nie zapakowałem ale gabarytowo swoje miało, toś nie każdy zabiera dwa wozy w jednymWojti pisze:Sporo tam napakowałeś Zosia będzie miała co robić
Choć Zośka miała co robić 6 dorosłych w aucie plus fotelik dla najmłodszego dało się odczuć na trasie podczas wyprzedzania.
Po raz kolejny odwiedzony Toruń, w celach rodzinnych
lecz i lody od Lenkiewicza
Jako, że odwiedziliśmy miasto sąsiedzkie to i dystans niewielki, lecz przy tym obciążeniu jestem zadowolony z osiągniętego spalania, tym bardziej iż trochę po mieście pokręciliśmy
Krzyżackie też znalazłem to i zakupiłem w celach spożycia po trasie
Prezencja z wysokości wraz z zamontowanym małym dodatkiem do szyby
Pozdrawiam
Krzysztof Kita
- kita
- Przeglądacz
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witajcie,
Dzisiaj się dowiedziałem czym jest odma olejowa w sposób praktyczny rano a teoretyczny popołudniu
Olej tryskał przez bagnet
kartka dla mechanika, jak się go pytałem co można zrobić aby było dobrze na zimę etc. nie wspomniał o tym słowem.
Dzisiaj się dowiedziałem czym jest odma olejowa w sposób praktyczny rano a teoretyczny popołudniu
Olej tryskał przez bagnet
kartka dla mechanika, jak się go pytałem co można zrobić aby było dobrze na zimę etc. nie wspomniał o tym słowem.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2018, 21:56 przez kita, łącznie zmieniany 2 razy.