[B] - klisak - ZB 1.8 Irmscher 2006
- krzysiek44n
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Dzisiaj po takim czasie znalazłem tą oto naklejkę która miała wylądować na tym pojeździe, Krzychu jeśli tylko obiecasz mi że ją nakleisz na 100% to Ci wyśle
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Wybieram się na spot już od dawna, ale musiałbym z dzieciakami chyba wpaść, bo żona w środy ma wieczorem zajęcia.
A u samej Zośki trochę się w ostatnich miesiącach działo. Pisałem chyba, że pali się kontrolka poziomu oleju, ale gaśnie i po jakimś czasie znów się zapala. Poziom wg bagnetu jest OK. Po wymianie oleju (robiłem przy 185000 jakoś) przestała się świecić. Ogólnie ciekawa sprawa...
Druga rzecz, jakoś zimą jeszcze wymienione zostało sprzęgło z całym inwentarzem (skoro już rozbierana była skrzynia), ponad 2 tysie dałem, ale teraz chodzi aż miło. No i to przedwczoraj... Nie wiem do końca, jak to się stało, ale wjechałem gościowi w d... na czerwonym świetle, pierwszy raz w życiu takie coś. Na szczęście prawie wyhamowałem, więc uderzenie przy małej prędkości i gość miał hak, przez co u niego zero śladów, a u mnie tylko wgniecenie na 2 palce w tablicy rejestracyjnej i lekko zderzak pod spodem, ale konstrukcja na oko nie ruszona. No ale pękła ramka klubowa, będę zaraz zamawiał nową...
Do zrobienia wciąż mam zaprogramowanie drugiego kluczyka, który dorobiłem już prawie rok temu i ogarnięcie systemu mocowania bagażu w bagażniku, bo niby są do tego poradniki, ale jakoś nie ogarniam W końcu jak mi się uda podjechać do Arkadii czy pod Narodowy, to poproszę Kolegów o wsparcie
A u samej Zośki trochę się w ostatnich miesiącach działo. Pisałem chyba, że pali się kontrolka poziomu oleju, ale gaśnie i po jakimś czasie znów się zapala. Poziom wg bagnetu jest OK. Po wymianie oleju (robiłem przy 185000 jakoś) przestała się świecić. Ogólnie ciekawa sprawa...
Druga rzecz, jakoś zimą jeszcze wymienione zostało sprzęgło z całym inwentarzem (skoro już rozbierana była skrzynia), ponad 2 tysie dałem, ale teraz chodzi aż miło. No i to przedwczoraj... Nie wiem do końca, jak to się stało, ale wjechałem gościowi w d... na czerwonym świetle, pierwszy raz w życiu takie coś. Na szczęście prawie wyhamowałem, więc uderzenie przy małej prędkości i gość miał hak, przez co u niego zero śladów, a u mnie tylko wgniecenie na 2 palce w tablicy rejestracyjnej i lekko zderzak pod spodem, ale konstrukcja na oko nie ruszona. No ale pękła ramka klubowa, będę zaraz zamawiał nową...
Do zrobienia wciąż mam zaprogramowanie drugiego kluczyka, który dorobiłem już prawie rok temu i ogarnięcie systemu mocowania bagażu w bagażniku, bo niby są do tego poradniki, ale jakoś nie ogarniam W końcu jak mi się uda podjechać do Arkadii czy pod Narodowy, to poproszę Kolegów o wsparcie
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zapraszamy na jutro. Dzieci też mile widziane. Teraz już cieplej więc spotykamy się na Narodowym.
Dobrze że udało Ci się wyhamować bo szkoda by było takiej fajnej Zośki.
Dobrze że udało Ci się wyhamować bo szkoda by było takiej fajnej Zośki.
Jutro na pewno nie dam rady, bo mam znajomych w domu, ale za miesiąc to już muszę się zebrać