[B] - rebel - 1.8 Enjoy, 140 KM, 2007
[B] - rebel - 1.8 Enjoy, 140 KM, 2007
No to czas się przedstawić...
Najpierw miała być ZA, poźniej już prawie była ZB 1.6 ale jest ZB 1.8 - wybór dokonany dzięki forumowej pomocy - Lorry, M@rio, Darkhem (i wszystkim innym) - dzięki za podpowiedzi
Co do najważniejszej w tym wątku:
1.8 Enjoy 140KM
2007
55kkm
zdrowa, pewna i sprawdzona
bez bajerów (ABS, el szyby przód i lusterka, 4 poduchy, klima manual, BID - to raczej standart), ale jak dla mnie najważniejsze było właśnie pewne źródło i dobry stan.
W planach na najbliższy czas:
Naklejka klubowa
Mycie i pranie tapicerki
Aktywacja kompa, bo póki co BC nie działa
Kilka zaśnieżonych fotek:
Najpierw miała być ZA, poźniej już prawie była ZB 1.6 ale jest ZB 1.8 - wybór dokonany dzięki forumowej pomocy - Lorry, M@rio, Darkhem (i wszystkim innym) - dzięki za podpowiedzi
Co do najważniejszej w tym wątku:
1.8 Enjoy 140KM
2007
55kkm
bez bajerów (ABS, el szyby przód i lusterka, 4 poduchy, klima manual, BID - to raczej standart), ale jak dla mnie najważniejsze było właśnie pewne źródło i dobry stan.
W planach na najbliższy czas:
Naklejka klubowa
Mycie i pranie tapicerki
Aktywacja kompa, bo póki co BC nie działa
Kilka zaśnieżonych fotek:
W dzisiejszych czasach znaleźć sprawdzone auto z małym przebiegiem graniczy z cudem,rebel pisze: 55kkm
a Zofija ładniutka.
czekam z niecierpliwością na noworoczną listę naklejek
Nie wiem... sprzedający mówił tylko o ABS, uznałem że ESP nie ma, ale skoro jest obowiązkowe... jak to sprawdzić?tEREk pisze:Ładna czarnulka.. ma ESP ? chyba od 2007 jest obowiązkowe
chyba trochę w tych kategoriach to postrzegam trochę przypadkowo na nią wpadłem, ale podobno nie ma przypadków.... więc mam nadzieję że ten milion km przejedziemy bez większych problemówMichallot pisze:znaleźć sprawdzone auto z małym przebiegiem graniczy z cudem
rebel pisze:jak to sprawdzić?
1. z predkością ponad 30km/h na parkingu (jakis market) zarzuć tyłem auta.... jak zdławi silnik i bedzie zgrzytanie (bedzie sam korygował tor jazdy) to znaczy ze masz ESP
2. po przekręceniu kluczyka u samej góry na obrotomierzu powinna świecic sie kontrolka "autko w poślizgu"
Piękna czarnulka.. tez na czarną lub biała polowałem ale wyszło jak wyszło
Zadowloenia i szerokości zyczę
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
No to ładny przeskok od pierwotnych planów
Ale gratulacje i szczęścia z nią, cieszę się że jako forum pomogliśmy
Ale gratulacje i szczęścia z nią, cieszę się że jako forum pomogliśmy
bardzo podobnie miałem ze swoją... Po ponad 2 latach jest wciąż OKrebel pisze:trochę przypadkowo na nią wpadłem, ale podobno nie ma przypadków.... więc mam nadzieję że ten milion km przejedziemy bez większych problemów
aj tam aj tam, panacotta też jest b.ładna IMOSzymon78 pisze:tez na czarną lub biała polowałem ale wyszło jak wyszło
Bo ja to chciałem być oszczędny i wydać mało, a mieć Zosię z małym przebiegiem i w super stanie. Ale moja piękniejsza (i jak się okazuje mądrzejsza) druga połowa mnie nawróciła, zresztą koledzy forumowi też swoje 3 grosze dorzucili (że to za bardzo przebiegiem się kieruję )Lorry pisze:No to ładny przeskok od pierwotnych planów
nie świeci się, zresztą na tym śniegu kilka razy mnie już zarzuciło zanim Zosię wyczułem - żadnych odgłosów nie było; przy starcie na śniegu też często mi się koła ślizgają... więc raczej ESP brakSzymon78 pisze:po przekręceniu kluczyka u samej góry na obrotomierzu powinna świecic sie kontrolka "autko w poślizgu"
jak dla mnie to kolor nie grał dużej roli... boję się że w czarnej będzie gorąco w lecie jak na słoneczku postoi, zanim klima zadziała... no ale za to jest taka..... elegantka?Szymon78 pisze:tez na czarną lub biała polowałem ale wyszło jak wyszło
[ Dodano: Wto Sty 25, 2011 23:52 ]
Nie edytuję, bo poprzedni post to daaawno był i na inny temat.
A mojej Zosi przybył dziś mały zestaw "wypasów":
tempomat i aktywowany komputer
niby mała rzecz, a cieszy
dzięki wielkie dla kolegi aszymajda za pomoc z op-comem, nie ma to jak forum i dobrzy ludzie których tu można poznać a później spotkać w realu
no i już wkrótce naklejka klubowa
pewnie na wiosnę w jakichś ładnych okolicznościach przyrody zrobię wreszcie normalne fotki, to zapodam