[B] - Zlooty - 1,9 CDTI Cosmo, 150KM, 2007

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Anony Mous

#16 Post autor: Anony Mous »

No moja buba nie podchodzi pod smart repair

Obrazek

Zlooty

#17 Post autor: Zlooty »

No raczej :) , niestety i mój błotnik nie podchodzi :( a za naprawę tam mówią mi 1400 pln. szok !!! , a Ty gdzie tak załatwiłeś Zosię ??

Anony Mous

#18 Post autor: Anony Mous »

koleś wpadł na łuku w poślizg i się o mnie otarł.

Piotrek413

#19 Post autor: Piotrek413 »

1400zł to sporo za dużo. Pewnie u normalnego mechanika nie wyjdzie drożej jak 500zł za naprawę i malowanie błotnika.
Jak będziesz naprawił Zafirę to byś się dowiedział ile kosztuję malowanie zderzaków. Na wiosnę niestety mnie to czeka.

tEREk naprawiłeś już? Czy taką jeździsz ?

Szymon78

#20 Post autor: Szymon78 »

Panowie ale was kroja za naprawę... Ja swoja Zosię robiłem..wymiana błotnika (na giełdzie używka 150pln + lakierowanie 100pln) to daje 250pln..

Jak pytałem o zderzak to chcieli 250 za lakier.. zdecydowałem sie na wyprawkę +cieniowanie

generalnie pod Poznaniem biora 150-200pln za malowanie elementu + ok 100-150 pln za klepanie (zalezy od skali uszkodzenia)

Anony Mous

#21 Post autor: Anony Mous »

Na razie tak się poruszam. Zamówiłem już elementy i będę je miał po nowym roku.

U mnie u dobrego lakiernika malowanie za element to koszt około 350zł + montaż/demontaż
Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, 13:59 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.

Zlooty

#22 Post autor: Zlooty »

ale ja mówię ile powiedzieli w tym smart repair w Warszawie byłem i z ciekawości zapytałem , ale nie powiedziałem że tam będę robił :)

Anony Mous

#23 Post autor: Anony Mous »

ja miałem taką przecierkę:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

byłem w 4 zakładach. W pierwszym miałem wycenę 1200zl. Chcieli malować cały błotnik wraz ze słupikiem aż po przednią maską oraz cały tylny zderzak. Potem gość mi powiedził 800zł. Chcieli malować cały błotnik z cieniowaniem na drzwiach. Kolejnych dwóch powiedziało, że śmiało sie zmieszczą z cieniowaniem na samym błotniku, zderzak wyklepią i pomalują sam róg, żeby nie iść w koszty. I tak zrobiłem za 400zł. Mam lekko szpachli i malowany tylko kawałek błotnika z cieniowaniem tylko w obrębię błotnika, drzwi nie ruszone.. A zderzak jest właśnie pomalowny tylko na rogu. I naprawdę zrobił gość super. Bałem się co to wyjdzie....ale robota pierwsza klasa.

tradelux

#24 Post autor: tradelux »

Do jakich wy Panowie jeździcie lakierników? :lol:
Zlooty: twoje powinno podejść pod naprawę bez użycia lakieru za ok. 200zł.
Jeśli jednak trzeba będzie lakierować to koszt nie większy niż 350zł.
Mowa o profesjonalnym lakierniku, a nie u kowala w stodole.
W Niemczech naprawa takiego uszkodzenia wyglądałaby tak:
Polakierowanie całego zderzaka, warstwa lakieru w ok. 220-250um i koszt +/- 700€ brutto.
Później Polak myślałby, że był mega dzwon w przód :mrgreen:

Zlooty

#25 Post autor: Zlooty »

tradelux, zdjecia tego nie oddają co jest w rzeczywistości lakier jest popękany i są dwa dość spore wgniecenia nie mówiąc o tym że przerysowany jest po całej długości , tak czy siak chcę się zamknąć w 500 pln może w 700pln zobaczymy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”