Dzięki ale szybkę już kupiłem orginał z 2006.... generalnie auto już zrobione....
Co najciekawsze całe zdarzenie miało miejsce około godziny 15....
[B] - tico0 - 1,9 CDTI Enjoy, 100 KM, 2006
Po krótce cała historia wyglądała tak: niedziela godzina około 15 droga w polach (bardzo dziurawa ) więc prędkość max 50km/h omijam dziury i słyszę krzyk żony 3 x sarna potem był tylko huk i hamulec w podłogę.... . Z tego co mówiła żona to sarna pasła się przy rowie i nagle ruszyła i widziała jej głowę już przy szybie..... a potem masa szkła i sierści..... .
Zwierzak zaraz pobiegł na pola było widać z daleka że kuleje.... czy przeżył nie wiem....
Demontaż tapicerki jest prosty.... odkręcamy w sumie 5 śrub, trzy ukryte, dwie pod rączką, trzecia za zaślepką przy klamce wewnętrznej - śruby torx 25 i dwie mniejsze jedna pod kieszenią w tapicerce, druga gdzieś na wysokości zamka od drzwi.... następnie podważamy od dołu tapicerkę i trzeba użyć siły by wypiąć spinki które trzymają tapicerkę na drzwiach.... odpinamy cięgno od klamki wewnętrznej i tapicerka już jest nasza....
Gorsza sprawa z montażem szyby.... trzeba rozwiercić nity trzymające prowadnicę szyby po lewej stronie i w zasadzie powinno się także rozwiercić nity trzymające elektryczny mechanizm podnoszący szybę, ale ja poszłem na łatwiznę i nie zrobiłem tego. Po włożeniu szyby do drzwi udało mi sie ją tak z kantować by wsunąć do prowadnicy mechanizmu podnoszenia szyby, potem drugą prowadnicę o której pisałem wcześniej, zanitowałem ją ustawiłem szybkę i już potem mała przeprawa z lusterkiem.... i po kłopocie...
W razie pytań służę pomocą.
Myślę że sarna głową wybiła szybę i zachaczyła o lusterko...kaliope pisze:lusterko się złożyło i wybiło szybę czy zwierzę jakoś wybiło?
Wyżej nad ramką drzwi też jest delikatne wgniotek (prawie nie widoczny) i przy klamce, kilka otarć z którymi myślę że pasta "tempo" sobie poradzi no i na drzwiach pasażera została wielka kupa .....kaliope pisze:coś jeszcze się stało?
Zwierzak zaraz pobiegł na pola było widać z daleka że kuleje.... czy przeżył nie wiem....
Autko rozbierałem w niedzielę do póżna i miałem nerwy więc nie myślałem o fotografowaniu.... a w poniedziałek do południa gnałem po szybkę... i musiałem szybko to poskładać....tEREk pisze:I nie umieściłeś tutoriala jak demontować tapicerkę i wymieniać szybę
Demontaż tapicerki jest prosty.... odkręcamy w sumie 5 śrub, trzy ukryte, dwie pod rączką, trzecia za zaślepką przy klamce wewnętrznej - śruby torx 25 i dwie mniejsze jedna pod kieszenią w tapicerce, druga gdzieś na wysokości zamka od drzwi.... następnie podważamy od dołu tapicerkę i trzeba użyć siły by wypiąć spinki które trzymają tapicerkę na drzwiach.... odpinamy cięgno od klamki wewnętrznej i tapicerka już jest nasza....
Gorsza sprawa z montażem szyby.... trzeba rozwiercić nity trzymające prowadnicę szyby po lewej stronie i w zasadzie powinno się także rozwiercić nity trzymające elektryczny mechanizm podnoszący szybę, ale ja poszłem na łatwiznę i nie zrobiłem tego. Po włożeniu szyby do drzwi udało mi sie ją tak z kantować by wsunąć do prowadnicy mechanizmu podnoszenia szyby, potem drugą prowadnicę o której pisałem wcześniej, zanitowałem ją ustawiłem szybkę i już potem mała przeprawa z lusterkiem.... i po kłopocie...
W razie pytań służę pomocą.