[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
- gosiaczek_ki
- Przeglądacz
- Imię: Goch@
- Auto: zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
EDIT...
Zbyt dużo się nie dzieje gdyż siedzę z dziewczynami w domu.
Mniej więcej wygląda to tak:
Z Amelką kompletowaliśmy sworznie do liftów żeby wrzucić gotowe zestawy na giełdę.
Żona się śmieje że z kolejnej córki zrobię chłopczyce
Poza tym otrzymałem mega nagrody za udział w konkursie na Pocztówkę z Wakacji 2017.
Za co jeszcze raz Wszystkim dziękuję.
Jeżeli chodzi o postępy przy Zośce to wszystkie elementy dolotu są pomyte i gotowe do skręcania ( wszystkie rurki i kolanka oraz ICEK). Tak więc jutro ( jeżeli nic się nie zesr....) wielki odpał po ponad 3 miesiącach przestoju...
Mam nadzieję że nie przypał
Jak uda mi się jakoś nakręcić filmik to wrzucę na Yube
3 majcie kciuki
Zbyt dużo się nie dzieje gdyż siedzę z dziewczynami w domu.
Mniej więcej wygląda to tak:
Z Amelką kompletowaliśmy sworznie do liftów żeby wrzucić gotowe zestawy na giełdę.
Żona się śmieje że z kolejnej córki zrobię chłopczyce
Poza tym otrzymałem mega nagrody za udział w konkursie na Pocztówkę z Wakacji 2017.
Za co jeszcze raz Wszystkim dziękuję.
Jeżeli chodzi o postępy przy Zośce to wszystkie elementy dolotu są pomyte i gotowe do skręcania ( wszystkie rurki i kolanka oraz ICEK). Tak więc jutro ( jeżeli nic się nie zesr....) wielki odpał po ponad 3 miesiącach przestoju...
Mam nadzieję że nie przypał
Jak uda mi się jakoś nakręcić filmik to wrzucę na Yube
3 majcie kciuki
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
No i udało się
Mogę powiedzieć że Zośka wyjechała o własnych siłach po ponad 3 miesiącach z garażu.
Tutaj krótki filmik z odpału. Przypał o którym wspominałem też był: mój kumpel, ale o tym w filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=YG0glFK0lsc
Polecam odtwarzanie z napisami
Do tego kolejny filmik po pierwszej przejażdżce:
https://www.youtube.com/watch?v=98q0zCNvWpY
Co do spalania to tak jak mówiłem jest lepiej. Sterownik się uczy nowych nastaw. Już spadło do 12,4 l/100
Może nawet uda mi się zejść poniżej 10
Przede mną teraz walka z samym sobą. 1000 km do maksymalnie 2500 obr/min. Wiedząc że ma się pod nogą 300 kucy aż żal serce ściska No ale wszystko musi się do siebie dopasować. Po pierwszym tysiaku kolejna zmiana oliwy i zobaczymy co pokażą logi dynamiczne. Jeżeli trzeba będzie coś poprawić to czeka mnie kolejna wizyta w BRK. Ale jeżeli tak się stanie to już raczej pojadę tam na hybrydzie, no bo w sumie dół jest przygotowany
A po co ta mała turbinka ma cały czas za***rniczać na 100% swojej wydajności.
Lepiej wrzucić jej większe kółko kompresji i zestroić na jakieś bezpieczne 320 KM ( i z 480 Nm) tak dla świętego spokoju żeby pracowała sobie na 75-80%
Czas pokaże. Jak na razie trzeba się cieszyć tym co jest.
Poza tym zostały mi jeszcze poliuretany do wrzucenia do tyłu, ale nie mam pojęcia kiedy ja to zrobię
Chyba będę musiał się sklonować Bo raczej nie oddam mojej perełki w ręce jakiegoś nieznajomego mechanika...
Mogę powiedzieć że Zośka wyjechała o własnych siłach po ponad 3 miesiącach z garażu.
Tutaj krótki filmik z odpału. Przypał o którym wspominałem też był: mój kumpel, ale o tym w filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=YG0glFK0lsc
Polecam odtwarzanie z napisami
Do tego kolejny filmik po pierwszej przejażdżce:
https://www.youtube.com/watch?v=98q0zCNvWpY
Co do spalania to tak jak mówiłem jest lepiej. Sterownik się uczy nowych nastaw. Już spadło do 12,4 l/100
Może nawet uda mi się zejść poniżej 10
Przede mną teraz walka z samym sobą. 1000 km do maksymalnie 2500 obr/min. Wiedząc że ma się pod nogą 300 kucy aż żal serce ściska No ale wszystko musi się do siebie dopasować. Po pierwszym tysiaku kolejna zmiana oliwy i zobaczymy co pokażą logi dynamiczne. Jeżeli trzeba będzie coś poprawić to czeka mnie kolejna wizyta w BRK. Ale jeżeli tak się stanie to już raczej pojadę tam na hybrydzie, no bo w sumie dół jest przygotowany
A po co ta mała turbinka ma cały czas za***rniczać na 100% swojej wydajności.
Lepiej wrzucić jej większe kółko kompresji i zestroić na jakieś bezpieczne 320 KM ( i z 480 Nm) tak dla świętego spokoju żeby pracowała sobie na 75-80%
Czas pokaże. Jak na razie trzeba się cieszyć tym co jest.
Poza tym zostały mi jeszcze poliuretany do wrzucenia do tyłu, ale nie mam pojęcia kiedy ja to zrobię
Chyba będę musiał się sklonować Bo raczej nie oddam mojej perełki w ręce jakiegoś nieznajomego mechanika...
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Superek !!!!!!!!
Kle kle kle ...
Bravo za wkład pracy i cierpliwość ... przy docieraniu ...
Kle kle kle ...
Bravo za wkład pracy i cierpliwość ... przy docieraniu ...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2017, 21:46 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER