[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Miałem nadzieję, że trochę bardziej popłyniecie z teoriami spiskowymi.
Trochę Rysiu przesadza z T-55, grało to podobnie, bo w obu przypadkach są silniki na ropę
Umówiłem się na wymianę chłodnicy klimy, bo kolejny raz padł elektromagnes sprężarki i jako przyczyna zdiagnozowane zostało przytkanie chłodnicy.
Postanowiłem też w tym miesiącu zainwestować w dwumasę, żeby mieć spokojne wakacje i właściwie miałem już umówiony termin, a w drodze była paczka z częściami.
Niestety było to za dużo wrażeń na raz i samochód poddał się na trasie odmawiając obsługi sprzęgła.
Oczywiście nie jest to tak nagła awaria jak by się wydawało, bo już jakiś czas było słychać chrobot przy wysprzęglaniu.
Samochód trafił na lawecie do zaufanego magika i mam już komplet dwumasy Sachsa, więc w przyszłym tygodniu Zafira powinna znów śmigać. Przy okazji wymienię olej w skrzyni, sprawdzone zostaną poduszki silnika i przewody alternatora, które ostatnio kiepsko zamontowałem. Dotrę też wreszcie na wymianę chłodnicy.
Trochę Rysiu przesadza z T-55, grało to podobnie, bo w obu przypadkach są silniki na ropę
Umówiłem się na wymianę chłodnicy klimy, bo kolejny raz padł elektromagnes sprężarki i jako przyczyna zdiagnozowane zostało przytkanie chłodnicy.
Postanowiłem też w tym miesiącu zainwestować w dwumasę, żeby mieć spokojne wakacje i właściwie miałem już umówiony termin, a w drodze była paczka z częściami.
Niestety było to za dużo wrażeń na raz i samochód poddał się na trasie odmawiając obsługi sprzęgła.
Oczywiście nie jest to tak nagła awaria jak by się wydawało, bo już jakiś czas było słychać chrobot przy wysprzęglaniu.
Samochód trafił na lawecie do zaufanego magika i mam już komplet dwumasy Sachsa, więc w przyszłym tygodniu Zafira powinna znów śmigać. Przy okazji wymienię olej w skrzyni, sprawdzone zostaną poduszki silnika i przewody alternatora, które ostatnio kiepsko zamontowałem. Dotrę też wreszcie na wymianę chłodnicy.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Flora
- Zafiromaniak
Potrafi rozpoznawać przeszkody, linie na jezdni i znaki przy drodze.
https://www.youtube.com/watch?v=KGMw648XX64
Przy odrobinie szczęścia dorwę oprogramowanie do kalibracji, ponieważ nie jest to ustawione pod Zafirę
Potrafi rozpoznawać przeszkody, linie na jezdni i znaki przy drodze.
https://www.youtube.com/watch?v=KGMw648XX64
Przy odrobinie szczęścia dorwę oprogramowanie do kalibracji, ponieważ nie jest to ustawione pod Zafirę
- Flora
- Zafiromaniak
Od wczoraj turlam się znów Zafirą z nowym sprzęgłem i dwumasą. Przy okazji wymieniony olej w skrzyni, część śrub w zawieszeniu i poprawione mocowanie rozrusznika. W najbliższym czasie trzeba jeszcze będzie wymienić dwie poduszki pod silnikiem, ponieważ cały czas czuć delikatne drgania. Latem szykuje się wygłuszanie wnętrza i dążenie do ideału, na który ostatnio trafiłem
- rafant4011
- Zafiromaniak
- rafant4011
- Zafiromaniak