[B] - wampir - ZAFIRA 2.0T

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#121 Post autor: norris_85 »

Flora pisze:
ryba1 pisze:Wojti, płać i płacz ale nie doradzaj innym i nie oceniaj roboty innych!!!taki spec jest z Ciebie???że komentujesz choćby moją robotę bo też zrobiłem w swoim garażu???
Czytanie ze zrozumieniem w przypływie negatywnych emocji nie jest Twoją mocną stroną. Spróbuj to przeczytać jeszcze raz, ale na spokojnie. Ja również robię większość rzeczy sam i kosztuje mnie to grosze, ale... osoba, która nie ma czasu/zdolności/możliwości wydaje więcej kasy, bo zarabia na tym ktoś inny kto ma w/w i świadczy odpowiednie usługi

Z innej beczki. Czytam sobie o Waszej fascynacji różnymi rurami i zastanawia mnie dlaczego jeszcze nikt nie wpadł na to żeby wywalić cały dolot przed filtrem i tuż nad puszką, którą przekładacie z diesla wyrąbać dziurę w masce. Chłodniejsze powietrze trafiałoby bezpośrednio w filtr, a średnica dolotu byłaby ograniczona jedynie wielkością szczeliny na masce.

Obrazek

Chciałem znaleźć zdjęcie z niesymetrycznie zamontowanym wlotem, ale spodobało mi się to 8)
może dlatego, że zafira ma stosunkowo krótką i ukośnie położoną maskę a takie wloty IMHO najlepiej wyglądają na długich i płaskich maskach ;) nie zmienia to faktu, że można zastosować wloty płaskie (takie zafiry istnieją).

Awatar użytkownika
paweldm
Zafiromaniak
Imię: Paweł
Auto: Peugeot 308SW
Model: P308
Oznaczenie silnika: A20DTH

#122 Post autor: paweldm »

To jest forum by wymieniać się swoimi doświadczeniami. Jestem z wykształcenia magistrem inżynierem eksploatacji pojazdów mechanicznych z doświadczeniem w branży, gdzie TEORETYCZNIE powinienem wszystko wiedzieć. Pomimo tego szukam tu na forum i znajduję porady, ciekawe pomysły co mogę uczynić, by z moją zafirką "żyło" się nam lepiej. Jeszcze bardziej cieszy mnie, gdy czasem uda mi się komuś pomóc.
Jednak zdarzają się tacy, którzy osoby o innym zdaniu od razu maja za idiotów.
Chyba nie oto chodzi??
Ostatnio zmieniony 08 mar 2016, 13:26 przez paweldm, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#123 Post autor: ryba1 »

rafant4011, a za ja mam przepraszać.gdzie ja Go obraziłem???z jako jedyny mam pojęcie i wiem ze można zrobić cos taniej.to chyba On powinien mnie przeprosić bo się dowalil do robienia w garażu.mam większą wiedzę niż wpomniany kolega i nie pozwolę sobie na takie traktowanie.sam Wojti i paru innych dzwonili i porady ale widać szybko zapomniał.to ze On wybulil kasę to nie znaczy ze maja wszyscy.

Do Ciebie Wojti ktora profesjonalna firma odcina flansze ze starego wydechu i bierze do klasówki???ja stare części mam ale ja nie jestem profesjonalna firma bo robię i wiem co i jak się robi.zrobilem nie tylko sobie ale i kolegom wiec mam więcej wiedzy i co gdzie można co zrobić bo firm jest dużo które spawaja lepiej niż Twój wydechza 2 tysie. sam Chyba nie znasz znaczenia słowa profesjonalizm ze piszesz ze ma dobrze zrobione.mam dużo argumentów ze nie masz racji i wielu innym.sam sie podpierasz informacjami zaczerpniętych o de mnie.nie zdziwię jak sie wyprzesz ze tak nie bylo.sa wpisy od innych kolegów którym pomoglem to chyba o czymś świadczy.jezdzili po warsztatach placil wymoenial nie potrzebne części a auto dalej nie chodziło.przyjechał do mnie i zrobiłem auto bez żadnej wymiany czego kolwiek.nawet sam czene zaproponował.odjechal z bananem na ustach.niech Adminiza decydują czy mam byc dalej czy mnie zbanowac.

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#124 Post autor: Flora »

ryba1 pisze:to chyba On powinien mnie przeprosić bo się dowalil do robienia w garażu
Wojti pisze:Ryba jak skąd takie ceny ? :lol: Normalnie z profesjonalnej firmy tuningowej a nie z jakiegoś garażu :lol:
Znaczy: u profesjonalisty, a nie od braci z Chin / pana Zdzisława, który korzystają z materiałów nieznanej jakości, a obrabiają je wątpliwymi technikami tajemnymi.
Jeśli kogoś interesuje jakość i sam tego nie potrafi wykonać to musi liczyć się z kosztami :piwo:
A tu masz (może nie bezpośrednio) połączenie własnej pracy garażowej z jakością.

Masz zbyt negatywne nastawienie i wszystko bierzesz do siebie. Jest dzień kobiet, przytulcie się mocno i skończcie bezsensowne kłótnie. I tak moja Zafira jako jedyna ma dwa przyciski SPORT, więc nie macie szans z modyfikacjami - chyba, że połączycie siły.

;)

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB

#125 Post autor: Sumik »

Krótko i na temat. Ryba1 to osoba która psuje atmosferę na ZKP. Wypowiedzie specjalisty od tuningu nie zawsze są trafione i nie pomagają. Czasami nawet oddalal nas od rozwiązania. Mój przykłąd z DP z aukcji Alle od Astry H do Zafiry. Rzekomo miał pasować tylko DP a reszt ajuż nie. Jak znowu się okazało pasuje i działa :lol: Poza tym posiadacz Astry powinien ewentualnie zwiedzać to forum a nie robić takiego spustoszenia :D

Awatar użytkownika
GOTI
Zafiromaniak
Imię: Sebastian
Auto: Insignia
Model: ZA
Oznaczenie silnika: A18XER

#126 Post autor: GOTI »

Panowie wyluzujcie troszeczkę, bo tworzy sie niepotrzebne zamieszanie :>

Proszę nie zaśmiecać tematu koledze wampir11111 :ot:
Każdy kolejny post nie związany z tematem będzie kasowany, a w razie potrzeby zostanie również nagrodzony.

Sumik pisze:Poza tym posiadacz Astry powinien ewentualnie zwiedzać to forum a nie robić takiego spustoszenia :D
Owszem forum jest tematyczne, ale model czy nawet marka nie ma tutaj większego znaczenia
;)
Obrazek

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
Imię: Michał
Auto: Zafira B 340KM/480Nm
Oznaczenie silnika: Z20LER
#127 Post autor: wampir11111 »

Wizyta u szwagra :piwo: na laserach i sa dystanse pod kola ;) Zrobilem 5 mm na probe :lol:

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Auto: Zafira B OPC 300+
Model: ZB

#128 Post autor: Sumik »

Kolejne dobre posunięcie :ok:
Mamy z tym dobrze że koła w Zośce B są bardzo pochowane w nadkolach. I gdybyś chciał kombinować z jakimiś felgami to nie musi to być koniecznie rozstaw 5x110. Jest na tyle miejsca że spokojnie można toczyć dystanse zmieniające rozstaw śrub. U mnie z przodu weszły 22mm a z tyłu aż 35mm i felga 9,5". Gdybyś potrzebował to daj znać, wrzucę rysunki techniczne :piwo:
Ostatnio zmieniony 14 mar 2016, 08:53 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#129 Post autor: wampir11111 »

Sumik specjalnie dla Ciebie :D fotka ICKA narazie taka sobie ale jak bede w domu to fotorelacja bedzie z montazu :lol:
Załączniki
IC.jpg

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#130 Post autor: wampir11111 »

Kawa wypita i do dziela ;) Czas zalozyc ICKA wieczoram fotorelacja bedzie :lol:

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#131 Post autor: Maćku »

Fajna chłodniczka :piwo: czekam na foty
Obrazek

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#132 Post autor: wampir11111 »

Narazie tyle zrobione we wtotek dojda kolanka to skonczymy :lol: Niestety chlodnica klimy do wymiany :| Ale lepiej teraz jak bym mial sie zdziwic latem ;)
Załączniki
Ic (1).jpg

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#133 Post autor: Wojti »

No pracy sporo ale później będzie :ok:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
wampir11111
Zafiromaniak
#134 Post autor: wampir11111 »

Pracy troszke jest ale ja to lubie ;) Niemoge sie doczekac pozostalych czesci :lol:

Awatar użytkownika
gRZENIU
Zafiromaniak
Imię: Grzegorz
Auto: Signum
Model: Polift
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#135 Post autor: gRZENIU »

wampir11111 pisze: Niemoge sie doczekac pozostalych czesci :lol:
A my efektu końcowego :lol: Najważniejsze,że przymiarki zrobione i wiadomo co i jak :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”