[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Efekty widoczny gołym okiem
zobaczymy jak długo wytrzyma - firma wygląda na
zobaczymy jak długo wytrzyma - firma wygląda na
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Polerka samochodu chodziła mi po głowie od pół roku zrobić szkiełko z lakieru he he Po długich przygotowaniach czyli poszukiwaniu środków zakupiłem taki oto zestaw
zmywacz do silikonu itp
środek do usuwanie owadów smoły itp
mleczko polerskie
dobrą gąbkę polerską
wosk do czarnego lakieru
profesjonalny nabłyszczacz do lakieru
i drugi nabłyszczacz łatwiejszy w nakładaniu
zmywacz do silikonu itp
środek do usuwanie owadów smoły itp
mleczko polerskie
dobrą gąbkę polerską
wosk do czarnego lakieru
profesjonalny nabłyszczacz do lakieru
i drugi nabłyszczacz łatwiejszy w nakładaniu
Ostatnio zmieniony 09 cze 2014, 21:19 przez Wojti, łącznie zmieniany 2 razy.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Nie wyświetliło mi ich wczoraj. Teraz są. Szkoda ze nie kupiłeś np black hole jako mleczka. Tymi produktami do lakieru za wiele nie zrobisz choć jakiś efekt będzie. Szkoda ze nie napisałeś ze będziesz robił tego typu zakupy bo doradzilbym coś naprawdę mega dobrego,wytrzymałego i w efekcie miazdzacego jaja
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Hm Bodek co do wielkości zdjęć postaram się . Marcin jeśli chodzi o jakość produktów pozwolę się z Tobą nie zgodzić bo wszystko zależy od stanu powłoki lakierniczej .Ponadto produkty firmy Farecla są bardzo dobre mleczko + gąbka o odpowiedniej twardości w zależności od stanu powłoki lakierniczej + maszyna polerska i umiejętne użycie to jest podstawa dobrego efektu.Jeśli ktoś myśli ze to łatwa i szybka praca to się grubo myli aby uzyskać bardzo dobry lustrzany efekt przygotować się trzeba na dwa dni wytężonej pracy
1.Myjemy dobrym szamponem dokładnie całe 1 h
2.Usuwamy szmatką z mikrofibry środkiem do owadów,smoły itp 1h(produkt pokazany wyżej na zdjęciu)
3.Zabezpieczamy folią i taśmą szyby,elementy chromowe ,plastikowe wnęki itp (bardzo trudno usunąć ślady po mleczku polerskim )od 1 do 2 h
4.Do usuwania rys stosujemy papier 1500 lub 2000 oraz pastę Farecla g3 + gąbka biała o średniej twardości + nawilżacz z woda w sprayu (ja ten etap mogłem pominąć )od 1-2 h)
5.Następny etap mleczko polerskie Farecla G10(super efekt ,nie pozostawia hologramów + maszyna polerska + gąbka czarna miękka+ używamy spryskiwacza z woda
Ważne robimy to etapami i zmywamy lakier do czystego nie pozostawiamy białych kropek po mleczu bo trudno je usunąć ten etap to od 3 do 5 h
6.Rozklejamy i myjemy dokładnie całe auto i to min od 1 do 2 h Wszystko wycieramy do sucha szmatka z mikrofibry
7.Nakładamy wosk bardzo delikatnie tylko i wyłącznie szmatką z mikrofibry tak aby nie porobić rys Należy pamiętać aby nie dotykać plastikowych elementów lub użyć specjalnego wosku od 2 do 3 h
8.Dodatkowo możemy użyć nabłyszczacza (polecam tenzi car shine łatwy w użyciu) dla profesjonalistów Forch ale trudny w użyciu od 1do 2 h polerujemy szmatka z mikrofibry
9. Pozostaje nam podziwiać super efekt naprawdę solidnej i czasochłonnej pracy BEZCENNE
i wieczorna sesja na parkingu
Hm jestem bardzo zadowolony z efektu autko prezentuje się naprawdę pięknie ,uprzedzam nie jestem lakiernikiem a samoukiem (polakierowałem 4 auta min doświadczenia mam ) Wiem zawsze można użyć lepszych produktów ale te których użyłem są w rozsądnej cenie i daja dobry efekt :piwo:Pracy naprawde sporo Jeśli komuś doradziłem i pomogłem będzie mi miło
1.Myjemy dobrym szamponem dokładnie całe 1 h
2.Usuwamy szmatką z mikrofibry środkiem do owadów,smoły itp 1h(produkt pokazany wyżej na zdjęciu)
3.Zabezpieczamy folią i taśmą szyby,elementy chromowe ,plastikowe wnęki itp (bardzo trudno usunąć ślady po mleczku polerskim )od 1 do 2 h
4.Do usuwania rys stosujemy papier 1500 lub 2000 oraz pastę Farecla g3 + gąbka biała o średniej twardości + nawilżacz z woda w sprayu (ja ten etap mogłem pominąć )od 1-2 h)
5.Następny etap mleczko polerskie Farecla G10(super efekt ,nie pozostawia hologramów + maszyna polerska + gąbka czarna miękka+ używamy spryskiwacza z woda
Ważne robimy to etapami i zmywamy lakier do czystego nie pozostawiamy białych kropek po mleczu bo trudno je usunąć ten etap to od 3 do 5 h
6.Rozklejamy i myjemy dokładnie całe auto i to min od 1 do 2 h Wszystko wycieramy do sucha szmatka z mikrofibry
7.Nakładamy wosk bardzo delikatnie tylko i wyłącznie szmatką z mikrofibry tak aby nie porobić rys Należy pamiętać aby nie dotykać plastikowych elementów lub użyć specjalnego wosku od 2 do 3 h
8.Dodatkowo możemy użyć nabłyszczacza (polecam tenzi car shine łatwy w użyciu) dla profesjonalistów Forch ale trudny w użyciu od 1do 2 h polerujemy szmatka z mikrofibry
9. Pozostaje nam podziwiać super efekt naprawdę solidnej i czasochłonnej pracy BEZCENNE
i wieczorna sesja na parkingu
Hm jestem bardzo zadowolony z efektu autko prezentuje się naprawdę pięknie ,uprzedzam nie jestem lakiernikiem a samoukiem (polakierowałem 4 auta min doświadczenia mam ) Wiem zawsze można użyć lepszych produktów ale te których użyłem są w rozsądnej cenie i daja dobry efekt :piwo:Pracy naprawde sporo Jeśli komuś doradziłem i pomogłem będzie mi miło
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Oznaczenie silnika: Z19DTH