[B] - m.toczek - 1,9 CDTI Enjoy, 120 KM, 2006, automat

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
m.toczek

#16 Post autor: m.toczek »

kaka32 pisze:A wymieniałeś olej w skrzyni biegów?? Podobno w instrukcji pisze że jest niewymienialny ale na pewno nie zaszkodzi.
oleju nie wymieniałem, ponoć się nie wymienia tylko kontroluje i ewentulanie pełen syntetic dolewa, ale ile w tym prawdy?...

[ Dodano: Pią Mar 11, 2011 13:15 ]
kaliope pisze:
m.toczek pisze:wziąłem kawałek rurki takiej do układania ogrzewania podłogowego i użyłem jej jako przedłużacza wyprosotowującego kierunek "patrzenia" czujnika i jest okej
czyli najpierw dziura o średnicy tej rurki, potem rurka wsadzona równolegle do podłoża a potem czujnik wsadzony do rurki? Ta rurka na jakimś kleju? Mógłbyś zrobić fotkę w zbliżeniu jak wygląda czujnik osadzony w tej rurce?
najpierw zrobili dziurkę pod czujnik parkowania, potem jak pikało cały czas to ja sam dorobiłem tą rurkę i nie wiem czy powiększali tą dziurkę czy nie wiem natomiast, że czujnik w rurkę był wciśnięty (miał tam jakies zaczepy mocujące) a potem całość (czujnik z rurką) została wklejona na jakiś silikon (auto stało cały dzień w ciepłym, żeby dobrze się całość trzymała), jak tylko będę miał możliwość zaraz zrobię fotki i podeślę.

[ Dodano: Nie Mar 13, 2011 15:14 ]
a poniżej fotki moich czujników parkowania (trochę brudne i po zimie mało estetycznie to wygląda-zeszło trochę farby i silikon trochę sparciał, ale to wszystko do poprawienia na cieplejsze dni) najważniejsze, że działają

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/999 ... b804c.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b21 ... edc40.html

Szymon78

#17 Post autor: Szymon78 »

m.toczek pisze:oleju nie wymieniałem, ponoć się nie wymienia tylko kontroluje i ewentualnie pełen syntetyk dolewa, ale ile w tym prawdy?...
proponuje wymienić... teorii ASO nei słuchaj.
kazdy olej z czasem sie w naturalny sposób starzeje i traci własności. Myślę ze co te 60tys wystarczy spokojnie

a Zosiunia piekna!!!

m.toczek

#18 Post autor: m.toczek »

kaliope pisze:
m.toczek pisze: a poniżej fotki moich czujników parkowania (trochę brudne i po zimie mało estetycznie to wygląda-zeszło trochę farby i silikon trochę sparciał, ale to wszystko do poprawienia na cieplejsze dni) najważniejsze, że działają
całkiem dobrze to wyszło. Czy gość ściągał zderzak?
nie zderzaka nie ściągał, montowanie czujników odbyło się na podnośniku (aby było dojście do przeciągnięcia kabli) no i oczywiście jakoś przeciągnęli kable do bagażnika, a piszczałkę umieścili w schowku z bezpiecznikami

m.toczek

#19 Post autor: m.toczek »

naklejka mała, ale super pasuje na tylnej szybie pod stopem

Obrazek

i trochę bliżej

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 19:52 przez m.toczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#20 Post autor: Bodek »

Ja wrzuciłem tak jak na obrazku poniżej, srebrna na moim lakierze prezentuje się znakomicie :D, a na wszelki wypadek mam jeszcze czarną ;)
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”