[B] - kamol - 1,9 CDTI, Enjoy, 150 KM, 2008, AFL, RECARO

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
kamol

#16 Post autor: kamol »

kaliope pisze:ps. widze spalanie 10.2 ostatnich 100 km.....a przecież cdti pali 5 trasie i 7 w mieście :)
zdjęcia są jeszcze od sprzedającego, jak napisał Andrzej2503 z Tellingstedt
a co do spalania to jeszcze nie wiem bo dopiero zrobiłem 1000 km (niezapomniane 1000 km :lol: )
SH'Raku pisze:kaliope, bo kamol, nom godoł że nie schodzi z obrotów poniżej 4tys :mrgreen: żart ;)
coś w tym rodzaju :P ,

marrybus

#17 Post autor: marrybus »

Fajne autko - trochę podobne wyposażenie do mojej (Recaro, AFL).

Pytanko - jak spolszczyłeś NAVI? ponoć od wersji z 2008 są problemy ze spolszczeniem Wołka i trzeba kombinować z wyciaganiem układu (SigMan to robi)

SH'Raku

#18 Post autor: SH'Raku »

marrybus, Na ślonsku nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało opłacalne :piwo:

kamol

#19 Post autor: kamol »

SH'Raku pisze:marrybus, Na ślonsku nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało opłacalne :piwo:
SH'Raku :piwo: :lol:
marrybus tu masz linka:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... &start=120
mi się chyba udało z tym softem :P albo masz:
tEREk wielkie dzięki za linki u mnie śmiga (sprawdzałem 09. East Europe) :D dodatkowo spolszczenie navi od Wołka nic tylko śmigać :lol:
Autko z początku 2008 CD 70 GID i miałem soft z 04/04/07 więc wersja od Wołka spokojnie weszła 10/10/07 :D i teraz miły kobiecy głosik prowadzi mnie przez świat :>

marrybus

#20 Post autor: marrybus »

kamol pisze: Autko z początku 2008 CD 70 GID i miałem soft z 04/04/07 więc wersja od Wołka spokojnie weszła 10/10/07 :D i teraz miły kobiecy głosik prowadzi mnie przez świat :>
no właśnie - ja mam soft nowszy i u mnie to niedziala. Ale i tak nie nazekam. zmieniłem tylko DE na EN i już jest OK

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#21 Post autor: MieHor »

marrybus, masz rzut beretem do Sig_Man'a - on robi to także w nowszych autach, ale musiałbyś do niego podjechać

kamol

#22 Post autor: kamol »

pisze:Ale i tak nie nazekam. zmieniłem tylko DE na EN i już jest OK
marrybus wszystko będzie OK jak zrobisz PL, polecam bo naprawdę warto. No to rzeczywiście mi się udało. :P

[ Dodano: Wto Lip 12, 2011 09:34 ]
nowe alusy i relingi :P
Obrazek
i bez emblematów :lol:
Obrazek
a na masce... takie coś... co z tym zrobić :?: bo dziura do blachy i rdza wychodzi :cry:
Obrazek
i cała maska w białe kropki:
Obrazek
schowek na okulary zamontowany :D
Ostatnio zmieniony 13 lip 2011, 23:17 przez kamol, łącznie zmieniany 9 razy.

Alo

#23 Post autor: Alo »

Gratulacje! W pierwszej wersji też "mieliśmy mieć" wypaśną Navi z wypaśniejszym wyświetlaczem, ale jest biedniutka wersja, za to mamy i guziczek sport, i P :lol: (park i to na obie strony, przy wjeżdżaniu do garażu lepiej uszy zatkać). No i też dzięki gorzowskiemu Andrzejowi
Mega przebiegów !
Ps. może ktoś potrzebuje Audi A3? ;) bo mi teraz parking zagraca.

Zyjon

#24 Post autor: Zyjon »

Kamol - odprysk musisz jak najszybciej wyczyścić i zamalować (bo będzie się powiększać). Kropki może będzie szło wypolerować (zależy skąd się wzięły). Najlepiej podjedź do lakiernika i się skonsultuj - jeżeli "kropa" po zaprawce będzie Cię irytować, to najpewniej czeka Cię malowanie całego elementu/maski>

kamol

#25 Post autor: kamol »

Alo pisze: Audi A3? ;) bo mi teraz parking zagraca.
Alo dobre...czyli A3 to grat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zyjon odprysk właśnie mnie martwi :/ i muszę coś z tym zrobić. A co do białych kropek to chyba nie będzie szło ich wypolerować, bo to są odpryski z kamieni, do białego (chyba) podkładu... białe kropki i zaprawka nie będzie mnie irytować bo malowanie całej maski to ostateczność, bo jak lakiernik weźmie coś w swoje łapy to (średnio) po 3 latach cośwychodzi (takie mam, niestety, doświadczenia :/ )

SH'Raku

#26 Post autor: SH'Raku »

kamol :piwo: , a kaj fotka tego :?:
kamol pisze:schowek na okulary zamontowany :D

Przemcio

#27 Post autor: Przemcio »

kamol pisze:a na masce... takie coś
Kup zapraweczkę w ASO , papier P2500, benzynę ekstrakcyjna . Przemyj rankę ;) kapnij lakierem , poczekaj ze dwa dni , podszlifuj nierówność , kapnij klarem , odczekaj , podszlifuj , poleruj . Jak by co zapytaj Janusz70 . Jest lakiernikiem i bardzo życzliwym forumowiczem , na pewno doradzi ;)

kamol

#28 Post autor: kamol »

SH'Raku specjalnie dla Ciebie :lol: :
Obrazek
zaciągnąłem parę pomysłów ze stronki, jak to powiedział jacek76 "w języku naszego wroga." :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a to już pomysł SIG_MAN-a tylko nie tak odważnie :oops: ale kto wie.... jak pójdzie 4 :piwo: to i odwaga sama przyjdzie :lol: czekajcie na fotki........(bo radyjko się zmieści sprawdzałem) :roll:
Obrazek
jeszcze mam kilka pomysłów :mysli: tylko czasu mi brakuje :cry:

Anony Mous

#29 Post autor: Anony Mous »

a słonecznik nie opada pod ciężarem CD?

kuband

#30 Post autor: kuband »

Piękna sztuka. Gratuluję zakupu. Te siateczki na boczki. super rzecz. Miliona km.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”