Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam,
trochę czasu na zdanie relacji nie było ale nadrabiam
Trochę się wydarzyło w aucie:
1. Wpadł rejestrator jazdy - na razie tylko podłączony przód na szybko -> docelowo będzie jeszcze z tyłu (tu muszę kabel poprowadzić i podłączenie przez ładowarkę dołączoną do kamery)
2. Zakupiłem graty do OrganizerFlex - montaż jak przyjdą blaszki bo w zestawie nie było Ale zakupiłem uniwersalne bo 8 zł/szt za oryginał..
i siatkę - na wakacje jak znalazł
No i prezent urodzinowy ..... Kierownica "Nówka Funka" [emoji38]
Niestety "Darowanemu koniowi..." i była bez przycisków - trzeba było więc coś zrobić z moimi Szukałem używek w dobrym stanie ale... różnie to bywało Więc je zregenerowałem
Niestety nie obyło się bez problemów Po demontażu i montażu kiery posypało błędami związanymi z czujnikiem kąta skrętu - do kalibracji (kontrolka TC, poziomowania świateł) a że Car Pass-a nie mam to go skalibrować nie mogłem. Ale Car Pass za 50 zł odzyskany czujnik skalibrowany i jet już miodzio Przy okazji aktywowałem Twin Audio, bo miałem wysyłać do Kolegi Crazy ale wyszło jak wyszło - teraz już działa
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2021, 12:56 przez huubii, łącznie zmieniany 4 razy.
Witam,
ostatnio dokonana wcześniej zapowiadana wymiana termostatu (w lepszych warunkach niż Tazz ) i teraz auto ładnie trzyma temperaturę
Przy okazji uszcalniono mały wyciek przy chłodnicy i mały przegląd zrobiony - nic tylko lać
Witam,
jako, że posty zniknęły pisze jeszcze raz - może teraz się uda
Przed wakacjami (czerwiec) wymieniłem niszczęsny parownik ( w końcu) - teraz klima chłodzi - w końcu mam prawie cały nowy układ
Niestety bez demontażu deski się nie obeszło Samo uszkodzenie dość w dziwnym miejscu
Jak widać syf totalny - polecam regularną wymianę filtra
Poza tym czeka mnie wymiata kompletu tarcz i klocków - przód i tył -wszystko zgromadzone i zamiar mam działąć w ten weekend
... a tak auto śmiga
Witam,
ciesze się, że w końcu forum wróciło Nadrobię więc to co się wydarzyło w aucie
Hamulce wymienione (jakoś w sierpniu) - komplet, ale już były tragedia (te posty zniknęły)
Tył:
Tu musiałem jeszcze zregenerować te "tłoczki" bo były zapieczone:
Efekt końcowy:
W między czasie wpadł taki przebieg:
Pod koniec roku (w końcu) wymieniony został kolektor z zaślepionymi klapkami oraz zamontowane nowe turbo (nie takie nowe, po regeneracji )
zdjęcia dodam efektu końcowego później - z roboty nie mam bo ja tylko byłem na końcu wymiany. Jedynie co mnie zmartwiło, to to, ze już ktoś tam był przede mną i zostawił takie cóś
Na szczęście wszystko ładnie trzyma i widać, że koni trochę przybyło
Ale nie ma tak łatwo, po wymianie wywala mi błąd
Więc czujnik do sprawdzenia/wymiany cóż...Bywa