[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Sam trochę się przymierzałem do OPC ale żeby to było 4x4 przy takiej mocy.
Jeździłem trochę A w OPC to niestety na mokrym w łukach cały czas wrażenie że to zaraz śmignie w rów aż się zakotłuje. Brak jest wyraźnie wyczuwalnej granicy przyczepności zwłaszcza kiedy jeszcze przyspieszasz. No ale przy mojej, a konkretnie ojca eksploatacji bo to głównie jego auto by było doszedł jeszcze komfort a dokładnie brak. Auto jest bardzo sztywne i twarde a niski profil opon jeszcze potęguje ten efekt.
Ale zobaczymy, może następna będzie jakaś mocniejsza i koniecznie w automacie.
Kiedy kupowałem swoje w ASB wszyscy dookoła krzyczeli "co ty robisz, to się psuje, drogie i inne sratytaty"... Dzisiaj każdy marudzi że następne ma być automat.
Tylko że OPC z ASB nie wypuszczali niestety
Ale wracając do meritum:
tylko w to auto włożyłeś więcej serca niż ja we wszystkie dotychczasowe jakie w życiu posiadałem. Piękna i w pełni zasługuje na to miano.
Tysięcy km bezawaryjności życzę
Jeździłem trochę A w OPC to niestety na mokrym w łukach cały czas wrażenie że to zaraz śmignie w rów aż się zakotłuje. Brak jest wyraźnie wyczuwalnej granicy przyczepności zwłaszcza kiedy jeszcze przyspieszasz. No ale przy mojej, a konkretnie ojca eksploatacji bo to głównie jego auto by było doszedł jeszcze komfort a dokładnie brak. Auto jest bardzo sztywne i twarde a niski profil opon jeszcze potęguje ten efekt.
Ale zobaczymy, może następna będzie jakaś mocniejsza i koniecznie w automacie.
Kiedy kupowałem swoje w ASB wszyscy dookoła krzyczeli "co ty robisz, to się psuje, drogie i inne sratytaty"... Dzisiaj każdy marudzi że następne ma być automat.
Tylko że OPC z ASB nie wypuszczali niestety
Ale wracając do meritum:
tylko w to auto włożyłeś więcej serca niż ja we wszystkie dotychczasowe jakie w życiu posiadałem. Piękna i w pełni zasługuje na to miano.
Tysięcy km bezawaryjności życzę
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Hm odpowiem tak z takiej pojemności prawie 270 koni i 400 nm to naprawdę dobry wynik Na drodze silniczek sprawuje sie wyśmienicie .Po prostu trzeba zadbać o bardzo dobry olej(ja mam milers zobacz posty wcześniej) wymiana robić częściej np 8 tys .Najważniejsze jak Ci nie zależy na spalaniu to rewelacja ale może w mieście spalić nawet 20 L na trasie 14-16 a na autostradzie i 18 spali jak śmigasz ostro Wrażenia Bezcenne bo to prawdziwe OPC stworzone do takiej jazdy
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
No przy takich rocznych przebiegach można sobie pozwolić. Kumpel ma M3 w E90 420KM i też nie narzeka. Jak się robi 4-6 tyś km rocznie to spalanie jest identyczne co Berlingo 2.0HDI 90KM którym jeździ na co dzień, a robi nim jakieś 25 tys km rocznie
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Hm zastanawiam się nad zmiana oznaczeń na tylnej klapie na chromowe ?Jak kupiłem autko Zafirka miała tylną listwę pomalowaną na czarno w raz z emblematami .Plusem jest że nie trzeba czyścić i polerować
Zamówiłem nowe napisy ale....
Pytanie czy jest sens to zmieniać ,jak myślicie ?
Zamówiłem nowe napisy ale....
Pytanie czy jest sens to zmieniać ,jak myślicie ?
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Wojtek czarne z daleka z pewnością zlewają się z całością zderzaka. Chromowane oczywiście będą z daleka z kolei widoczne. Tylko jeżeli masz całą czarnulę OPC to nie wiem czy zmieniać. No chyba, że zamierzałbyś dołożyć jeszcze ewentualnie coś extra, żeby tylko oczywiście bez przesady...
edit:
Ale z drugiej strony po chwili przemyślenia - czemu nie. Taki mały dodatek może i na czarnuli świetnie wyglądać
edit:
Ale z drugiej strony po chwili przemyślenia - czemu nie. Taki mały dodatek może i na czarnuli świetnie wyglądać
Ostatnio zmieniony 23 sie 2014, 19:41 przez miodzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- prymus2103
- Bywalec
- Imię: Robert
- Auto: Opel Astra
- Model: J
- Oznaczenie silnika: A14NEL
- Kontakt:
Ja bym jednak założył chromik
https://www.facebook.com/autoserwisplos ... e=bookmark
Montaż Instalacji Gazowych LPG - http://www.lpgtech.pl/
Sprawy niemożliwe załatwiam od ręki , na cuda trzeba chwilę poczekać :-)
Montaż Instalacji Gazowych LPG - http://www.lpgtech.pl/
Sprawy niemożliwe załatwiam od ręki , na cuda trzeba chwilę poczekać :-)