[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Kilka godzin pracy ciecia i spawania ...ale po kolei było tak
środkowy pasował idealnie
po sprawdzeniu wszystkich opcji trzeba było gruntownie jednak zmodyfikować tylne wejście do tylnego tłumika (nie był w poziomie )
nacięcie i prostowanie
wyprostowanie ,wypoziomowanie tłumika i ustawienie go idealnie na środku wycięcia w dyfuzorze
następnie druga końcówka wydechu była za bardzo wystawiona za zderzak ,czyli do skrótu i na nowo do przymiarki
znowu skręcanie ustawianie mierzenia i efekt
Wyszło idealnie tak jak chciałem W końcu odpaliłem Zafirke i....dźwięk na wolnych obrotach ..basowy z pomrukiem ,(bulgot) jak dla mnie idealny ..słychać że coś tam drzemie pod maską
szybka rundka za miasto i tu znowu miła niespodzianka w środku naprawdę super na zewnątrz trochę drze jape he he ale z pewnością mogę polecić firmę Friedrich Motorsport jedna 3 cale(76 mm) robią robotę i ma homologacje w DE
Zafirka gotowa na urlopowy wyjazd do Karpacza i zostanie przetestowana na trasie pierwsze wrażenia z jazdy bezcenne Jak zwykle łatwo nie było ale ...znowu coś do przodu
środkowy pasował idealnie
po sprawdzeniu wszystkich opcji trzeba było gruntownie jednak zmodyfikować tylne wejście do tylnego tłumika (nie był w poziomie )
nacięcie i prostowanie
wyprostowanie ,wypoziomowanie tłumika i ustawienie go idealnie na środku wycięcia w dyfuzorze
następnie druga końcówka wydechu była za bardzo wystawiona za zderzak ,czyli do skrótu i na nowo do przymiarki
znowu skręcanie ustawianie mierzenia i efekt
Wyszło idealnie tak jak chciałem W końcu odpaliłem Zafirke i....dźwięk na wolnych obrotach ..basowy z pomrukiem ,(bulgot) jak dla mnie idealny ..słychać że coś tam drzemie pod maską
szybka rundka za miasto i tu znowu miła niespodzianka w środku naprawdę super na zewnątrz trochę drze jape he he ale z pewnością mogę polecić firmę Friedrich Motorsport jedna 3 cale(76 mm) robią robotę i ma homologacje w DE
Zafirka gotowa na urlopowy wyjazd do Karpacza i zostanie przetestowana na trasie pierwsze wrażenia z jazdy bezcenne Jak zwykle łatwo nie było ale ...znowu coś do przodu
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- tomekx9
- Mieszkaniec
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira OPC
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Kawał dobrej roboty Friedrich robi fajne układy wydechowe. Na filmie nie będzie brzmieć jak na żywo ale jakiś efekt będzie Teraz tylko relacja i odczucia z dłuższej jazdy
- Wojti
- Zafiromaniak
Odwiedził mnie Marcin Flora i nagrał dźwięk wydechu
https://www.youtube.com/watch?v=SlOtPZR ... e=youtu.be
Na żywo brzmi jeszcze lepiej
https://www.youtube.com/watch?v=SlOtPZR ... e=youtu.be
Na żywo brzmi jeszcze lepiej
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
W tunelu musi brzmieć fajnie.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Raczej takiego efektu juz nie będziemariusz131 pisze: ↑21 lip 2018, 06:13 Ładnie brzmi. Ciekawe jak na ciepłym silniku przy wyższych obrotach?
- Wojti
- Zafiromaniak
Niestety bardzo szybko urlop minął....ale przyjemność z jazdy do Karpacza Zafirką ...bezcenna. Dźwięk wydechu bardzo mile mnie zaskoczył na plus przy wyższych obrotach ponad 3200 robi się idealnie największy rezonans (ale przy mocno wciśniętym gazie ) jest od 2500 do 3200 potem spoko .Największym plusem zmiany wydechu jest znaczny spadek temperatury spalin (EGT) nawet o 70-80* co bardzo widać na zegarze ..dla silnika + .Tak szybko minął ten urlop że nie zrobiłem żadnego zdjęcia w górach Zośi .....ale po powrocie Zosia cała w komarach a felgi straciły blask ,duze prędkości + liczne hamowania zrobiły swoje
spalanie przed wyjazdem pare razy po mieście z Flora i Wamka
zaś już w trasie załadowana ale efektywna jazda Miny wyprzedzanych klas premium bezcenne
Niestety zauważyłem na trasie(często lukam w kompa na temp itp) ze ładowanie akumulatora się rożni i często spada od 13,9V(bez klimy) do 13,3V z włączoną klima czyli altek do roboty (już umówione ) dodatkowo potem Zosia idzie do spa
spalanie przed wyjazdem pare razy po mieście z Flora i Wamka
zaś już w trasie załadowana ale efektywna jazda Miny wyprzedzanych klas premium bezcenne
Niestety zauważyłem na trasie(często lukam w kompa na temp itp) ze ładowanie akumulatora się rożni i często spada od 13,9V(bez klimy) do 13,3V z włączoną klima czyli altek do roboty (już umówione ) dodatkowo potem Zosia idzie do spa
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wojtek, z altkiem to niekoniecznie...
Sprawdz miernikiem bezpośrednio na altku ile daje V.
Miałem podobnie, BC w granicach 13.9-13.5V po dodaniu nowego plusa i minusa BC pokazuje 14.5-14.4V.
Altek był sprawny, kable niedomagały...
Sprawdz miernikiem bezpośrednio na altku ile daje V.
Miałem podobnie, BC w granicach 13.9-13.5V po dodaniu nowego plusa i minusa BC pokazuje 14.5-14.4V.
Altek był sprawny, kable niedomagały...
- dany1107
- Mieszkaniec
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira B VXR 2.0 241KM
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Wojtek, przeczytałem cały twój temacik i muszę powiedzieć że jeszcze nie widziałem żeby ktoś tyle serca wsadził w swoje auto. Wygląda niesamowicie, widać wkład pracy był ogromny, do tego ilość kucy, kiera, normalnie masakra. Myślę że jest to najpiękniejsza zafirka w Pl. . I tak pomyślałem że jak uda się ogarnąć jakis spocik w sierpniu to chyba przyjadę tramwajem bo moją to będzie mi głupio.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2018, 12:28 przez dany1107, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
Daniel dzięki za miłe słowa ale bez przesady
Zafirka gotowa do zlotu Opel_Rush w Toruniu 19,08 kilka fotek
zdjęcie z drzwi bocznych
Zapraszam chętnych do odwiedzin zlotu w Toruniu
Zafirka gotowa do zlotu Opel_Rush w Toruniu 19,08 kilka fotek
zdjęcie z drzwi bocznych