[B] - Zafiromaniak - 1,9 CDTI Enjoy, 120 KM, 2007, panorama
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A jak nie to zmienimy mu nick nazUla pisze:Nooooooooooooooooo zaraz po świętach zdajesz fotoraport z posiadania naklejki:)
MarekBezNaklejki
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
Dziś korzystając z ciepłego dnia oraz tego iż upłynął rok od ostatniej wymiany oleju wziąłem się do pracy
Wymieniłem olej na GM 5W-30
Oraz filtr :
-Oleju
-Powietrza
-Kabinowy węglowy
-Paliwa
Można by sporo dyskutować o jakości paliwa w naszych stacjach, gdyż stary filtr paliwa wyglądał tak :
Filtr kabinowy był w dobrym stanie, aż szkoda było wyrzucać.
Do tego wymieniony lewy łącznik stabilizatora firmy Lemforder.
Jako iż pogoda dopisywała to aż grzech było tego nie zrobić, a więc wymyte i założone opony letnie Goodyear i aluski
Zimówki z wielką radością umyte, odłożone i czekają na nowy sezon.
Będzie trzeba pomalować felgi...
A na zakończenie Zośka wypucowana i niestety przeszkodził mi w tym deszcz ale w porę uciekłem do garażu
Jeszcze parę rzeczy zostało do zrobienia przed rozpoczęciem sezonu letniego, ale teraz można już tylko i
Wreszcie aluski
Wymieniłem olej na GM 5W-30
Oraz filtr :
-Oleju
-Powietrza
-Kabinowy węglowy
-Paliwa
Można by sporo dyskutować o jakości paliwa w naszych stacjach, gdyż stary filtr paliwa wyglądał tak :
Filtr kabinowy był w dobrym stanie, aż szkoda było wyrzucać.
Do tego wymieniony lewy łącznik stabilizatora firmy Lemforder.
Jako iż pogoda dopisywała to aż grzech było tego nie zrobić, a więc wymyte i założone opony letnie Goodyear i aluski
Zimówki z wielką radością umyte, odłożone i czekają na nowy sezon.
Będzie trzeba pomalować felgi...
A na zakończenie Zośka wypucowana i niestety przeszkodził mi w tym deszcz ale w porę uciekłem do garażu
Jeszcze parę rzeczy zostało do zrobienia przed rozpoczęciem sezonu letniego, ale teraz można już tylko i
Wreszcie aluski
If you think that life is easy to be wrong...
Pozdrawiam Zafiromaniak
Pozdrawiam Zafiromaniak
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dlatego polecam paliwa Lotos, tak wyglądał mój filtr:Zafiromaniak pisze:............
Obrazek
...........
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Sporo roboty Marku odwaliłeś.
Odnośnie stacji paliwowych to mam te trzy w okolicy i Lotosa najbliżej. A tankuje tylko na BP lub Orlenie.
Raz że na Lotosie mam drożej a dwa to Zośka więcej zużywa paliwa z Lotosu ok 1l.
A filtr paliwa po przejechaniu 40tys miałem porównywalny do filtra Bodka
Odnośnie stacji paliwowych to mam te trzy w okolicy i Lotosa najbliżej. A tankuje tylko na BP lub Orlenie.
Raz że na Lotosie mam drożej a dwa to Zośka więcej zużywa paliwa z Lotosu ok 1l.
A filtr paliwa po przejechaniu 40tys miałem porównywalny do filtra Bodka
- Zafiromaniak
- Mieszkaniec
- Model:
W niedzielę minął dokładnie rok od zakupu Zafirki
Kto by pomyślał że to już rok ...
Ogólnie jestem bardzo zadowolony jak i dumny z Zosi
Fakt, że zrobiłem bardzo mało kilometrów w tym roku, ale nie poniosłem żadnych dodatkowych kosztów przy niej jak podstawowa wymiana oleju i filtrów - oby tak dalej
Szczerze to jedyne co musiałem wymienić to łącznik stabilizatora ( warty ok.50PLN) i nic więcej - oprócz oczywiście "zabawek" dla niej , także myślę iż było warto dołożyć troszkę więcej PLN i kupić pewnie.
Z napraw to by było na tyle
Jestem mega mega zadowolony z Zosi jak i z klubu ZKP, bez którego nie zdecydowałbym się na tak wspaniałe autko, na prawdę bardzo miło jest z Wami spędzać wolny czas, można dowiedzieć się dużo ciekawostek,podzielić przeżyciami i pochwalić Zafirką oraz pogawędzić wspólnie na SB.
Także dziękuję również Wam - stawiam
Poniżej zdjęcie aktualnego przebiegu.
Kto by pomyślał że to już rok ...
Ogólnie jestem bardzo zadowolony jak i dumny z Zosi
Fakt, że zrobiłem bardzo mało kilometrów w tym roku, ale nie poniosłem żadnych dodatkowych kosztów przy niej jak podstawowa wymiana oleju i filtrów - oby tak dalej
Szczerze to jedyne co musiałem wymienić to łącznik stabilizatora ( warty ok.50PLN) i nic więcej - oprócz oczywiście "zabawek" dla niej , także myślę iż było warto dołożyć troszkę więcej PLN i kupić pewnie.
Z napraw to by było na tyle
Jestem mega mega zadowolony z Zosi jak i z klubu ZKP, bez którego nie zdecydowałbym się na tak wspaniałe autko, na prawdę bardzo miło jest z Wami spędzać wolny czas, można dowiedzieć się dużo ciekawostek,podzielić przeżyciami i pochwalić Zafirką oraz pogawędzić wspólnie na SB.
Także dziękuję również Wam - stawiam
Poniżej zdjęcie aktualnego przebiegu.
If you think that life is easy to be wrong...
Pozdrawiam Zafiromaniak
Pozdrawiam Zafiromaniak