[B] - jamison - 1.9 CDTI, Design, 150km, 2007r, panorama.

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Jamison

#31 Post autor: Jamison »

:lol: dzieki

Jamison

#32 Post autor: Jamison »

Rafoooo pisze:Ładna prezentacja :mrgreen:, widzę z opisu ze już małe przejścia miałeś :lol: ale nie daj się, pokaż kto rządzi!!! :P
.... co to za ledy masz w kratkach koło mgielnych i jak to świeci? Bo u was chyba dzienne światła nie potrzebne?
dziennych nie musisz to byla moja pierwsza modyfikacja,ale nie wypal bo jedna po czasie poszla do ledowego nieba swiecily spoko tylko nie zywotne wiec nowe atrapy czekaja na montarz. :(

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#33 Post autor: Flora »

Jamison pisze:
oizo76 pisze:Ladne auto,choc jak napisales-troche fochow mialo.

Napisz cos wiecej o ksenonach,sam robiles ten mod,czy ktos to robi.Ciekaw jestem ceny itd
wiec tak soczewki,engeleys,moduly,zarowki wszystko zakupione z ebay
koszt tak mniej wiecej
zaroweczki xenonowe 4300k=17£ za szt
engeleys(ringi) od bmw =42£ za 2szt
modul do xenon 55w =28 za szt
uszczelka do ponownego sklejenia lamp 25£
no i moja robota.
Może opiszesz jak dostałeś się do środka lampy?
Udało Ci się rozkleić czy nacinałeś obudowę?
Masz zdjęcia z prac?

Jamison

#34 Post autor: Jamison »

Sorrki fotek nie porobilem a wyglondalo to mniej wiecej tak powiem ze,latwo nie bylo zeby nie uszkodzic.
potrzebny byl mi duzy kartan aby lampa sie tam zmiescils,opalarka
I do przodu lampa na 10-13min do kartona tylko zeby byla na czyms postawiona,bo zdolu przez dziurke opalarka grzala.Trudno bylo to otworzyc jakies 4 godzinki i gotowe miedzy czasie oczywiscie podgrzewalem miejscowo.Na yutube znajdziesz filmiki wpisz (projector lens) tylko ze tam to wszystko tak ladnie wyglada.
Pozdrawiam. :kawa:

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#35 Post autor: Flora »

Jamison pisze:Sorrki fotek nie porobilem a wyglondalo to mniej wiecej tak powiem ze,latwo nie bylo zeby nie uszkodzic.
I do przodu lampa na 10-13min do kartona tylko zeby byla na czyms postawiona,bo zdolu przez dziurke opalarka grzala.Trudno bylo to otworzyc jakies 4 godzinki i gotowe miedzy czasie oczywiscie podgrzewalem miejscowo.Na yutube znajdziesz filmiki wpisz (projector lens) tylko ze tam to wszystko tak ladnie wyglada.
Wszystkie filmy na YouTube pokazują rozklejanie lampy, w której spoina jest telmoplastyczna. Moją lampę rozczłonkowałem wyrywając kombinerkami kawałki czarnego tworzywa. Jak się okazało, klej pod wpływem wysokiej temperatury co najwyżej ulega zwęgleniu, ale nie robi się miękki. Dlatego jestem ciekawy jak się to Tobie udało.

Jamison

#36 Post autor: Jamison »

Flora pisze:
Jamison pisze:Sorrki fotek nie porobilem a wyglondalo to mniej wiecej tak powiem ze,latwo nie bylo zeby nie uszkodzic.
Wszystkie filmy na YouTube pokazują rozklejanie lampy, w której spoina jest telmoplastyczna. Moją lampę rozczłonkowałem wyrywając kombinerkami kawałki czarnego tworzywa. Jak się okazało, klej pod wpływem wysokiej temperatury co najwyżej ulega zwęgleniu, ale nie robi się miękki. Dlatego jestem ciekawy jak się to Tobie udało.

Tak dokladni pomalu podgrzewalem i srobokrętem podearzalem kawalek po kawalku cierzko bylo,bylem silnie zaskoczony jak okazalo sie ze,to dziadostwo nie jest plastyczne ale poszlo hej.

Jamison

#37 Post autor: Jamison »

GOTI pisze:Autko świetnie sie prezentuje, no a te xenony.. rzecz gustu :ok:

Szkoda, że to nie polift (zabrakło tylko roku) - jeszcze lepiej by sie prezentowała ;)

Bezawaryjności i zadowolenia z autka :piwo:

P.S. W jakich okolicach mieszkasz :?:
Dzieki serdeczne.
dokladnie maly roczek zabraklo mieszkam w hrabstwie kent na poludniuod londynu dokladnie okolice sevenoaks. :piwo:

Awatar użytkownika
maria
Zafiromaniak
Imię: Anna
Auto: Opel zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#38 Post autor: maria »

Fajna ta Twoja pierwsza - [ żona ] ;)
Niech służy .Bezawaryjności.
Nie jeżdżę szybciej, niż lata mój Anioł Stróż.

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”