[B] - Lorry - 2,2 Direct, 150 KM, 2005 - Sport
a może było tak, że nowy właściciel przy konfiguracji auta zrezygnował z tych 18" a w tej samej cenie coś innego sobie dobrał w wyposażeniu. fantazja ludzka nie zna granic
W tej zimowej scenerii bardzo pięknie się moja "siostra" prezentuje...!!!
Chyba wykorzystam fakt,iż piękna pogoda+ wczoraj myjnia.....i tez jej zrobię jakąś małą sesję zdjęciową.....
Lorry tak przy okazji....bo przymierzam się również do boxu i tak myślałam o czarnym kolorze....jak Ty widzisz ten czarny box przy naszym Moongrau .....????
Pozdrawiamy!!!
//wydzieliłem pytanie o boxa do innego tematu //BajBus
Chyba wykorzystam fakt,iż piękna pogoda+ wczoraj myjnia.....i tez jej zrobię jakąś małą sesję zdjęciową.....
Lorry tak przy okazji....bo przymierzam się również do boxu i tak myślałam o czarnym kolorze....jak Ty widzisz ten czarny box przy naszym Moongrau .....????
Pozdrawiamy!!!
//wydzieliłem pytanie o boxa do innego tematu //BajBus
Ostatnio zmieniony 08 lut 2010, 00:16 przez gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Grisza
- Auto: Direct, OPC i BiałaStrzała
- Model: ZBZAAF
- Oznaczenie silnika: Z22yh20LET
Jako że tak cicho nieco w tym temacie to zacząłem mierzyć sobie lekko spalnie w odniesieniu do innych directów no i mog je potwierdzić.
Od tankowania w piątek Zośka natrzaskała 410km i zużyła 32l paliwa przy czym:
85% latała z klimą, 20% po mieście, reszta po trasie z czego 100km na SPORTcie, trasa to krajowa 4,7ka i 956 i 28 czyli generalnie kręte i górzyste... Latała dynamicznie ale nie wariacko, generalnie brała wszystko z wyjątkiem zakopianki i A4 gdzie szła sobie 140 a niektórzy zancznie wiecej. Auto cały czas obciążone 4osobami i ok 100kg bagażu.
Zatem średnie spalanie na takich warunkach rzędu 7,8 uważam za bardzo OK
Zobaczymy w drugiej połowie lipca kiedy to bedzie sporo trzaskać, no i przed wyjazdem zostanie wszystko (cały komp) pokasowane....
Od tankowania w piątek Zośka natrzaskała 410km i zużyła 32l paliwa przy czym:
85% latała z klimą, 20% po mieście, reszta po trasie z czego 100km na SPORTcie, trasa to krajowa 4,7ka i 956 i 28 czyli generalnie kręte i górzyste... Latała dynamicznie ale nie wariacko, generalnie brała wszystko z wyjątkiem zakopianki i A4 gdzie szła sobie 140 a niektórzy zancznie wiecej. Auto cały czas obciążone 4osobami i ok 100kg bagażu.
Zatem średnie spalanie na takich warunkach rzędu 7,8 uważam za bardzo OK
Zobaczymy w drugiej połowie lipca kiedy to bedzie sporo trzaskać, no i przed wyjazdem zostanie wszystko (cały komp) pokasowane....
-
- Zafiromaniak
no te dane to liczone z baku(dystrybutora) i wskaźnika... Na tzw piechote wiec wiarygodne w miarejanusz822 pisze:a mozesz podac srednia predkosc jaka ci wyszła na 100/km lub fotke kompa
Kompa nie kasowałem, więc....
Ale powiem tak: na kompie (mam BID wiec nie mam BC1 i BC2) od ostatniego kasowania jest prawie 7tyś km srednia predkośc to 42km/h, zużycie z kompa to 8.8l. Ostatnio sporo po mieście no i klima hula
Fajnie ale musze sie troche podszkolic bo jeszcze wszystkiego nie widziałem a BC1 i BC2 to mam.Lorry pisze:na kompie (mam BID wiec nie mam BC1 i BC2)
A to dowodzik ze te nasze silniczki fajnie palą
http://img256.imageshack.us/img256/5323/imag0111a.jpg
Trochę mojego miasta , A1 , A4 , Katowice i droga na Warszawę + te zafaj.... fotoradary na co drugim skrzyzowaniu
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
Lorry pisze:85% latała z klimą, 20% po mieście, reszta po trasie z czego 100km na SPORTcie, trasa to krajowa 4,7ka i 956 i 28
to nawet mój egzamin z matmy był prostrzy od twoich wyliczeń
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
-
- Zafiromaniak
Dziś Zosia wywołała pewną dyskusję i zainteresowanie stojąc sobie spokojnie na ulicy.
Ja miałem akurat otwrte okno które wychodzi na ulicę a Zosia stoi sobie prawie pod nim (pańskie oko konia tuczy ). Nagle słyszę:
- " ło kurde jaki silnik, takiego żem jeszcze nie widział"
- no a jaki to
- no 2.2
- a Ty jaki masz
- 1.9"
No to głowa sru przez okno i patrze czy jej nie krzywdzą, ale widze że panowie budowlańcy idą sobie do sklepu. Gdy wracali z to znów ich usłyszałem, tym razem nic o Zośce nie mówili natomiast obejrzeli i zajrzeli przez szybkę do środka. Mam nadzieje że zobaczyli naklejke i ramki
Widać że Zocha to urodziwa kobitka pełną gębą i każdy chłop się za nią obejrzy
Ja miałem akurat otwrte okno które wychodzi na ulicę a Zosia stoi sobie prawie pod nim (pańskie oko konia tuczy ). Nagle słyszę:
- " ło kurde jaki silnik, takiego żem jeszcze nie widział"
- no a jaki to
- no 2.2
- a Ty jaki masz
- 1.9"
No to głowa sru przez okno i patrze czy jej nie krzywdzą, ale widze że panowie budowlańcy idą sobie do sklepu. Gdy wracali z to znów ich usłyszałem, tym razem nic o Zośce nie mówili natomiast obejrzeli i zajrzeli przez szybkę do środka. Mam nadzieje że zobaczyli naklejke i ramki
Widać że Zocha to urodziwa kobitka pełną gębą i każdy chłop się za nią obejrzy
-
- Zafiromaniak
Jako że niektórzy nie wierzą zbytnio w mały apetyt Zosiek z tym silnikiem to wrzucam takie oto dane na potwierdzenie faktu Trasa Brzesko- Olsztyn
Wynik może niezbyt mnie satysfakcjonuje ale: 99% czasu była klima, a przed Mszczonowem stałem z 20min w sporym korku z klimą, przez Żyrardów i Sochaczew też nie było lekko, no a miedzy Radomiem a Grójcem sobie szła te 120-130
Po wycieczce do Władysławowa mimo korka przez całe 3Miasto spalanko wzrosło do 7,5 sprawdzone po powrocie dopiero a cisłem w obie strony żwawo Władysławowo przez Pr.Gdański i Gdańsk Orunie do Centrum Olsztyna w 3h 10min z 4 osób i bagażem na pokładzie
Wynik może niezbyt mnie satysfakcjonuje ale: 99% czasu była klima, a przed Mszczonowem stałem z 20min w sporym korku z klimą, przez Żyrardów i Sochaczew też nie było lekko, no a miedzy Radomiem a Grójcem sobie szła te 120-130
Po wycieczce do Władysławowa mimo korka przez całe 3Miasto spalanko wzrosło do 7,5 sprawdzone po powrocie dopiero a cisłem w obie strony żwawo Władysławowo przez Pr.Gdański i Gdańsk Orunie do Centrum Olsztyna w 3h 10min z 4 osób i bagażem na pokładzie
-
- Zafiromaniak
Dziś Zafce strzela dokładnie 5 lat od chwili pierwszej rejestracji Ot taka mała rocznica.
W związku z tym trzeba było zrobić przegląd techniczny. Przeszła go wzorowo, pan diagnosta podniósł tylko prawy ksenon bo troszkę za nisko świecił, zawias, amory spaliny itp wszystko w stanie super
Na dzien dzisiejszy przelot to 84 650 km.
W ostatnim roku póki co tylko oleje, filtry, klima, klocki na przód (jeszcze były ale przed wakacjami wolalem zmienić) no i poszły łożyska McPherson'a, objawiało się to lekkim skrzypieniem przy wolnym kręceniu kierownicą przy manewrach parkowania, wymiana obu stron na oryginały GM z robotą to 200zika więc w normie Poza tym zero problemów,śmiga jak głupia, w sumie nawet malo pali.
W czerwcu dołożyłem jej tempomacik i komfort jazdy na autobahnach się poprawił .
Autko jeździ sobie na najlepszych filtrach, a w serduchu krąży Valvoline 5w40.
Generalnie wszyscy bardzo zadowoleni są z niej
Na urodziny oprócz przeglądu dostała, pełne SPA, czyli mycie, wosk, kosmetyka wnetrza, czyszczenie tapicerki itp. Wszystko zrobiłem sam własnoręcznie. Przy okazji przekonalem się że warto inwestować w porzadne kosmetyki do samochodu
W związku z tym trzeba było zrobić przegląd techniczny. Przeszła go wzorowo, pan diagnosta podniósł tylko prawy ksenon bo troszkę za nisko świecił, zawias, amory spaliny itp wszystko w stanie super
Na dzien dzisiejszy przelot to 84 650 km.
W ostatnim roku póki co tylko oleje, filtry, klima, klocki na przód (jeszcze były ale przed wakacjami wolalem zmienić) no i poszły łożyska McPherson'a, objawiało się to lekkim skrzypieniem przy wolnym kręceniu kierownicą przy manewrach parkowania, wymiana obu stron na oryginały GM z robotą to 200zika więc w normie Poza tym zero problemów,śmiga jak głupia, w sumie nawet malo pali.
W czerwcu dołożyłem jej tempomacik i komfort jazdy na autobahnach się poprawił .
Autko jeździ sobie na najlepszych filtrach, a w serduchu krąży Valvoline 5w40.
Generalnie wszyscy bardzo zadowoleni są z niej
Na urodziny oprócz przeglądu dostała, pełne SPA, czyli mycie, wosk, kosmetyka wnetrza, czyszczenie tapicerki itp. Wszystko zrobiłem sam własnoręcznie. Przy okazji przekonalem się że warto inwestować w porzadne kosmetyki do samochodu