Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja. Poddałem się, bo w Signum i tak nie wiele w tych schowkach wożę, a w Zafirze są dwa problemy:
1. Nie ma jak przełożyć tej kratownicy do której te schowki są przykręcone (inna konstrukcja podsufitki i brak usztywnień).
2. Zafira ma inny kąt przedniej szyby i schowki zaczynałyby się w takim miejscu że zeby sięgnąć do tych otwieranych na bok to trzeba by się nagimnastykować, bo wypadają w okolicy słupka B
Myślę, że jeżeli zestaw ten zamontuje się tuż za zaślepką/czujnikami alarmu to nie powinno być problemu z dostępem do schowków. Niestety najprawdopodobniej występuje tu różnica szerokości.
Z tego właśnie powodu chwilowym fiaskiem zakończyła się próba zainstalowania schowka z Vectry. Co ciekawe posiadam przedłużoną wkładkę z Astry
Czy ktoś może spotkał się z jakimś schowkiem montowanym w tym miejscu?
cns80 pisze:Problemem podsufitki jest to że w Signum idzie ona równolegle do linii dachu, a w Zafirze skręca łukiem w stronę dachu i się kończy.
Niezależnie od kształtu podsufitki trzeba ją ukształtować tworząc tunel, co nie wydaje się być problemem. Najtrudniej połączyć istniejącą lampkę z modułem schowków jeżeli są różnej szerokości. Muszę to powierzyć, bo coraz bardziej kusi mnie ta modyfikacja. Chociaż skompletowałem już wszystko do fanfary na sprężone powietrze.
Flora pisze:Niezależnie od kształtu podsufitki trzeba ją ukształtować tworząc tunel, co nie wydaje się być problemem.
Dla mnie to to jest akurat największym problemem. Bo jeśli chodzi o szerokość to mogę przełożyć lampkę z Signum razem ze schowkami. Tylko co mi z tego jak w Zafirze nie ma tunelu, bo sufit zakręca łukiem w stronę dachu, a nawet jakby był to brak jest wzmocnień w podsufitce i prawdopodobnie będzie opadała, bo ramka montażowa się o nic nie wyprze. No i na koniec to że schowki są nie w tym miejscu, bo w Signum wcześniej zaczyna się szyba.
Zbędny wydatek. Wystarczy nie myć
Szkoda że nie zrobiłem fotki, bo widziałem jak pięknie przy wiśniowym lakierze (Vectra) prezentuje się strukturalna w białej perle.