[B] - rafant4011 - ZB 1.9 CDTI 120KM
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
mały foto reportaż z wymiany oleju w skrzyni biegów, zalałem 2,7l
Ostatnio zmieniony 31 mar 2015, 15:57 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
masz już? na jaki wymieniasz? belfer mi polecił żeby właśnie celować w 75w-85Wojti pisze:Olej w skrzyni tez będę wymieniał jutro
i że na pewno każdy inny będzie lepszy od oplowskiego, bo podobno to nawet nie jest olej przekładniowy
Ostatnio zmieniony 24 lut 2016, 21:17 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
trochę miałem wolnego przed i po świętach więc trochę pomajsterkowałem, pokleiłem i zregenerowałem miałem pęknięte nadkole lewe, woda z piachem waliła się na komputer i tylko kwestia czasu kiedy by go ch.j strzelił co prawda kawałek brakuje ale przetłoczenie w zderzaku w zupełności je uzupełnia...
kiedyś czytałem na forum jak któryś z kolegów coś takiego zrobił w swojej Zafirze i oto efekt w mojej całość zajęło mi z godzinkę
mały test opon i Zochy
kiedyś czytałem na forum jak któryś z kolegów coś takiego zrobił w swojej Zafirze i oto efekt w mojej całość zajęło mi z godzinkę
mały test opon i Zochy
Ostatnio zmieniony 27 lis 2017, 14:39 przez rafant4011, łącznie zmieniany 4 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak
w weekend miałem bliskie spotkanie z toyotą- nie zmieściliśmy się na drodze i lusterka poszły ja do tego wylądowałem w szpitalu, miałem otwarte okno i lusterko trochę mi twarz pokancerowało ze szkłem w oczach włącznie. jest już wszystko ok, dużo strachu i po sprawie zośka zrobiona, szczęście w nieszczęściu po złożeniu lusterka okazało się że do wymiany był tylko wkład, reszta ocalała.
- rafant4011
- Zafiromaniak
raczej starszy dziadziuś w swojej nowej avensis i szkoda mu było na pobocze zjechać! winy na nikogo nie zrzucam bo w takim przypadku jest ona po obu stronach. choć pięść mi się zacisnęła obeszło się jednak bez bójki, a i tak to ja zalany krwią na pogotowiu wylądowałemnorris_85 pisze:a ta toyota coś szeroka że się z Zafirą zmieścić nie mogła
- rafant4011
- Zafiromaniak