[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
rafant4011 No i widzisz jak to dziala...ryba1 pisze:to nie czytaj.rafant4011 pisze:Czasami to już nie chcę się Waszych zaczepek czytać!
Caly Krzyś... a kiedys ja dostalem upomnienie, nie wiem za co...
Hehe... cos mi sie przypomnialo. Pamietacie remake kubusia puchatka tam tez byl Krzysiu
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 21:37 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
nie da się,ryba1 pisze:to nie czytaj.rafant4011 pisze:Czasami to już nie chcę się Waszych zaczepek czytać!
bo śledzę tematy i mody forumowiczów co się z tym wiąże; takie wypowiedzi same wpadają w oko... ale jest wielkie prawdopodobieństwo, że opcję "ignoruj" zastosuję w Twoim przypadku
Pewnie zaraz coś wyrwiesz i zacytujesz z kontekstu, bo ostatnie słowo musi należeć do Ciebie
Krzysiek bez urazy ale tak jest...
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 21:42 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
Uzylem kiedys tej funkcji. Bo juz mialem dosc. Ale stwierdzilem ze jestesmy tutaj po to zeby dzielic sie z innymi i czytac co inni robia. Odblokowalem gościa zebym widzial co pisze. Komentarze zawsze mile widziane. Jednak takie ktore cos wnosza. Szkoda ze jest taki jeden "madry" ktory do kazdego skacze... i wszystko psuje
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
proszę bardzo.to działa w dwie stronyrafant4011 pisze:"ignoruj" zastosuję w Twoim przypadku
Sumik,
co do Twojej brawurowej jazdy masz skutki.ciesz się że ktoś nie został kaleką przez Twoją głupotę na drodze.tyle
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 21:53 przez ryba1, łącznie zmieniany 2 razy.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Sumik
- Zafiromaniak
Co Jaka jazda? Jakie skutki? O co Ci chodzi ??
O gume na przegubie? O dokladke, ktora zlamał ojciec podczas parkowania? Nie rozumiem...
O gume na przegubie? O dokladke, ktora zlamał ojciec podczas parkowania? Nie rozumiem...
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 22:01 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
Jak cos piszesz i kogos niby o cos oskarzasz to napisz dokladnie o co kaman.
Bo rzuciles temat, siadles na mnie a teraz "nie wazne"...
Bo rzuciles temat, siadles na mnie a teraz "nie wazne"...
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2016, 22:06 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Marcin gratulacje za kawał dobrze wykonanej pracy Sporo czasu poświęcasz swojej Zoście aby była w idealnym stanie i do sie ceni
Co do Krzyska wypowiedzi to był okres naprawdę ok ale teraz widzę coraz więcej uszczypliwości z jego strony a szkoda bo nic dobrego to nie przyniesie a wręcz przeciwnie ..........
Co do Krzyska wypowiedzi to był okres naprawdę ok ale teraz widzę coraz więcej uszczypliwości z jego strony a szkoda bo nic dobrego to nie przyniesie a wręcz przeciwnie ..........
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Sumik
- Zafiromaniak
dobreFlora pisze:bo macie za krótki bufor, a ryba1 za duży czas propagacji.
Wypadało by, bo nie wiadomo o co chodziło...Flora pisze:warto zacytować komentowany fragment, zwłaszcza jeżeli jest 2 strony wcześniej.
Co do tego zajścia to mogło się to zdażyć każdemu. Nie tylko mnie. Mogłem jechać 90km/h i wtedy oberwałbym w zderzak lampę lub atrapę i uszkodzenia byłyby wieksze ( i koszta również) niż teraz. Tak to przynajmniej powietrze które otaczało auto uniosło "ten" przedmiot do góry i uszkodzenia są takie jakie są. Nie uziemiłem auta. Nie jest źle
EDIT...
Właśnie otrzymałem paczkę Powiem wam że trafiło mi się jak ślepej kurze...
Znalazłem to co potrzebowałem, zadzwoniłem do gościa i zapytałem czy mi to sprzeda. Nie wiedział co ma bo tłumaczył mi że te pasy są jakieś dziwne/nietypowe.
Kupiłem je za 20 zł (2 sztuki)
I do tego jeszcze coś co chodziło mi po głowie od dłuższego czasu aż tu nagle trafiła się okazja. Również kupiłem za bezcen Jak powiem kumplowi który dał za używkę ponad 200 zł to oszaleje.
Ale to później jak skompletuję całość i pokażę Wam efekt końcowy
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 11:25 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Poproś Bodka o dopisanie do VIN-u
ANY FlexOrganizer: szyny i uchwyty do mocowania bagażu w bagażniku
AWY Pakiet bezpieczeństwa tylne siedzenia: 3-punktowe pasy, regulowana wysokość, zwijane pasy oraz zdejmowane
ANY FlexOrganizer: szyny i uchwyty do mocowania bagażu w bagażniku
AWY Pakiet bezpieczeństwa tylne siedzenia: 3-punktowe pasy, regulowana wysokość, zwijane pasy oraz zdejmowane
a rąbka tajemnicy nie zdradzisz?Sumik pisze:Ale to później jak skompletuję całość i pokażę Wam efekt końcowy
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2016, 14:32 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sumik
- Zafiromaniak
No i dotarły kolejne elementy układanki/niespodzianki
Widziałem to w jednym z katalogów Opla i powiem Wam że wygląda to fajnie. Więcej szczegółów w krótce
Co do ostatnich dni to znowu nieplanowane wydatki... Przyszły chłodne dni ( przed wczoraj rano były 3 stopnie ) i bateria powiedziała hmmm... odpale czy nie... Ale odpaliła tak więc od razu udałem się do garażu. Nie dziwie się ( miałem aku z 2009 r.)
Zabrałem aku na warsztat, dolałem wody (demineralizowanej) i ponownie próbowałem do formować.
Po zabiegu wszystko wyglądało dobrze jednak rano okazało się że jest du**...
Pojechałem do znajomego, wszystko pomierzył specjalistycznym sprzętem i okazało się że naładowane 65 Ah ma 10,4V i niecałe 200A rozruchu...
No i tak kolejna kasa poszła na nową baterię.
Postawiłem na Centre Future 72AH ( 3 lata gwarancji i serwis assistance).
Zawsze kupowałem takie baterie i nawet przy mega graniu nie było z nimi najmniejszego problemu
Zapowiada się ekskluzywnierafant4011 pisze:a rąbka tajemnicy nie zdradzisz?
Widziałem to w jednym z katalogów Opla i powiem Wam że wygląda to fajnie. Więcej szczegółów w krótce
Co do ostatnich dni to znowu nieplanowane wydatki... Przyszły chłodne dni ( przed wczoraj rano były 3 stopnie ) i bateria powiedziała hmmm... odpale czy nie... Ale odpaliła tak więc od razu udałem się do garażu. Nie dziwie się ( miałem aku z 2009 r.)
Zabrałem aku na warsztat, dolałem wody (demineralizowanej) i ponownie próbowałem do formować.
Po zabiegu wszystko wyglądało dobrze jednak rano okazało się że jest du**...
Pojechałem do znajomego, wszystko pomierzył specjalistycznym sprzętem i okazało się że naładowane 65 Ah ma 10,4V i niecałe 200A rozruchu...
No i tak kolejna kasa poszła na nową baterię.
Postawiłem na Centre Future 72AH ( 3 lata gwarancji i serwis assistance).
Zawsze kupowałem takie baterie i nawet przy mega graniu nie było z nimi najmniejszego problemu
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2016, 20:24 przez Sumik, łącznie zmieniany 1 raz.