[B] - shadow - Zafira B 1,8 2007r.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
zgadza się, drogom kupna sprzedaży nabyłem na alledrogo takie nakładki w atrakcyjnej cenie,KIT GTO pisze:wygląda jak standardowa, chyba ze ma większy otwór to może być od VC lub nowszego opla więc by to tłumaczyło klej ;-)
sprzedający zapewniał że to do zafiry b. jednak po dotarciu przesyłki okazało się że są za duże i spadają z pedałów... zwrot się nie opłacał.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- shadow
- Mieszkaniec
- Imię: Adam
- Auto: Zafira 1.8 Cosmo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Jedna guma dotarła i okazuje się, że nakładka na hamulec też jest za duża.
Pytanie... po co były zmieniane?
Zaczynam szukać oznak kręcenia licznika ale nie mogę się dopatrzeć jakiegoś nadmiernego zużycia.
W weekend trochę grzebałem w samochodzie i zauważyłem ciekawą rzecz.
Przy zapalonym silniku i niezapiętych pasach w momencie zamykania lub otwierania drzwi kontrolka od pasów mignie szybciej. Też tak macie?
P.S. czy da się wyłączyć ciągłe pikanie gdy jest otwarta klapa przy pracującym silniku?
I jeszcze jedno.
Jak zdemontować te gumowe listwy w progach? Wychodzi mi ruda i chcę z nią powalczyć.
Pytanie... po co były zmieniane?
Zaczynam szukać oznak kręcenia licznika ale nie mogę się dopatrzeć jakiegoś nadmiernego zużycia.
W weekend trochę grzebałem w samochodzie i zauważyłem ciekawą rzecz.
Przy zapalonym silniku i niezapiętych pasach w momencie zamykania lub otwierania drzwi kontrolka od pasów mignie szybciej. Też tak macie?
P.S. czy da się wyłączyć ciągłe pikanie gdy jest otwarta klapa przy pracującym silniku?
I jeszcze jedno.
Jak zdemontować te gumowe listwy w progach? Wychodzi mi ruda i chcę z nią powalczyć.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2016, 23:36 przez shadow, łącznie zmieniany 3 razy.
- shadow
- Mieszkaniec
Jakie ledy będą działać w oswietleniu tablicy rej.?
Założyłem led coby z can i świecą bardzo ładnie. Ale po odpaleniu migaja i za chwilę gasną.
Jakie ledy będą działać w oswietleniu tablicy rej.?
Założyłem led coby z can i świecą bardzo ładnie. Ale po odpaleniu migaja i za chwilę gasną.
- shadow
- Mieszkaniec
Zosia dostała garaż. Nie będzie już marzła pod chmurką.
Niestety odwdzięczyla się plamkami oleju na podłodze. Po wstępnych oględzinach wychodzi, że jest to znany problem z nieszczelną chłodnicą oleju. Ale to potwierdzi się po wizycie u mechanika.
Niestety odwdzięczyla się plamkami oleju na podłodze. Po wstępnych oględzinach wychodzi, że jest to znany problem z nieszczelną chłodnicą oleju. Ale to potwierdzi się po wizycie u mechanika.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Mieszkaniec
Co prawda z tyłu jest jeszcze dużo miejsca (mogę spokojnie otworzy bagażnik). Jednak stoją tam regały z potrzebnymi rzeczami i musi być do nich dostęp. Od środka nie jest zbyt wygodnie zamykać i otwierać wrota ale już pracuje nad napędem na pilota.
Ważne, że jest sucho i drzwi samochodu można spokojnie otworzyć. Więc korzystając z dobrodziejstw garażu czas zająć się blacharką
Co prawda z tyłu jest jeszcze dużo miejsca (mogę spokojnie otworzy bagażnik). Jednak stoją tam regały z potrzebnymi rzeczami i musi być do nich dostęp. Od środka nie jest zbyt wygodnie zamykać i otwierać wrota ale już pracuje nad napędem na pilota.
Ważne, że jest sucho i drzwi samochodu można spokojnie otworzyć. Więc korzystając z dobrodziejstw garażu czas zająć się blacharką
Ostatnio zmieniony 21 paź 2016, 20:17 przez shadow, łącznie zmieniany 2 razy.