[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zimą, chcąc być fajnym uczestnikiem ruchu postanowiłem zrobić miejsce jadącym z naprzeciwka w wąskiej uliczce. Niestety na wysokości bramy wjazdowej Zafira wpadła w koleinę i bok trafił na wystający zawias, który zrobił przetłoczenie na drzwiach i trafił w nadkole.wamka18 pisze:To się w końcu pochwal gdzie przytarłeś
Okazało się, że u mojego lokalnego dostawcy są drzwi w odpowiednim kolorze, które kosztują mniej niż klepanie i malowanie starych, więc się za dużo nie zastanawiałem. Było trochę zabawy z demontażem kołków rozprężnych w zawiasach. Trochę zapłaciłem żeby dowiedzieć się, że lepiej demontować tylne drzwi gdy są zamknięte. Na koniec musiałem przełożyć szyby, bo mam komplet przyciemnianych metalizowaną folią fotochromatyczną.
Kiedy już kolejny dzień dłubałem w drzwiach, wyrwałem wszystkie klamki i porządnie okleiłem folią karbonową 3M zasponsorowaną przez lokalną firmę zajmującą się wszelkiego rodzaju oklejaniem samochodów: AUTOFOLIE
I wreszcie udało mi się znaleźć przyczynę niesprawnych przycisków w drzwiach tylnych. Pomierzyłem wszystkie wiązki, sprawdziłem poprawność połączeń, które dosztukowałem do wiązki, a okazało się, że podczas grzebania w panelu drzwi kierowcy niedokładnie go poskładałem i suwak w górnej części nie miał połączenia z przełącznikiem na płytce
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zdołam wreszcie zamontować ringi w przednich lampach i wymienić wypełnienie na czarne.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER